Hyppää pääsisältöön

Hercule Poirot

 • Hercule Poirot – etsiväneron alkuvuodet

  08.01.2016 Yle TV1
  Etsivänero Hercule Poirot ratkoo mysteereitä ensimmäisten tuotantokausien tarinoissa.
 • Eikä yksikään pelastunut Agatha Christien suosituin dekkari

  02.09.2015 Yle Uutiset
  Brittiläisen dekkarikirjailijan Agatha Christien murhamysteeri Eikä yksikään pelastunut (And Then There Were None) on valittu kansainvälisessä äänestyksessä kirjailijattaren parhaimmaksi salapoliisiromaaniksi. Se oli myös kirjailijan oma suosikki.
 • Laaksosen Lähtisiks föli ja Mäen Tulivuori kesäkirjalistojen kärjessä

  17.06.2015 Yle Uutiset
  Dekkareita, lintukirjoja tai se perinteinen Reijo Mäki? Vai Heli Laaksonen? TV-sarjat ja elokuvat siivittävät kesäkirjojen myyntiä.
 • Minä, Hercule Poirot

  13.05.2015 Yle TV1
  Näyttelijä David Suchet on sukeltanut mestarietsivä Hercule Poirot'n nahkoihin jo monen vuosikymmenen ajan.
 • Agatha Christien arvoitus

  13.05.2015 Yle TV1
  Minkälainen nainen oli Hercule Poirot -hahmon takana? Näyttelijä David Suchet perehtyy Agatha Christien tarinaan.
 • Hercule Poirot -elokuvia

  21.04.2015 Yle TV1
  Vahaviiksinen etsivänero Hercule Poirot ratkoo rikoksia ykkösen sunnuntai-iltapäivissä ja uusintoina lauantain myöhäisilloissa.
 • Hercule Poirotille etsitään kuumeisesti seuraajaa

  16.05.2014 Yle Uutiset
  Historialliset draamat ovat kiehtoneet tv-katsojia jo pitkään. Niin Hercule Poirot kuin Downton Abbeykin ovat nousseet kansainvälisiksi ilmiöiksi. Tv-yhtiöt kuitenkin etsivät historiallisten sarjojen sijaan nykydraamaa.
 • Jäähyväiset Hercule Poirotille

  10.01.2014 Yle Uutiset
  Hercule Poirot -elokuvasarjan viimeiset osat nähdään tulevina sunnuntaina. Vuodesta 1989 asti tehty sarja päättyy Agatha Christien pitkään piilottelemaan Esirippu-teokseen.
 • Brittikirjailijat valitsivat kautta aikain parhaan rikosromaanin - pohjoismaiset kirjailijat ohitettiin tylysti

  06.11.2013 Yle Uutiset
  Dekkarikirjailijoiden yhdistyksen mielestä alansa paras kirja on Agatha Christien vuonna 1926 julkaisema Roger Ackroydin murha. Kirjan loppuratkaisu on erittäin poikkeuksellinen.
 • Hercule Poirot tekee paluun uudessa dekkarissa

  04.09.2013 Yle Uutiset
  Agatha Christien perilliset ovat valtuuttaneet Sophie Hannahin kirjoittamaan uuden romaanin mestarietsivästä.
 • Kolumni: Kilpikonnaa ulkoiluttamassa

  08.01.2013 Yle Uutiset
  Kilpikonnan karu ulkomuoto ei laukaise miehessä lässytysrefleksiä. Konnalle voi sanoa niin kuin asia on.
 • Hercule Poirot'n paluu

  14.11.2011 Yle Uutiset
  Agatha Christien luoma briljantti belgialaisetsivä Hercule Poirot palaa tv:hen viidessä uudessa elokuvassa. Niiden tuotanto alkaa ensi vuonna. Poirota jo 22 vuotta menestyksekkäästi näytellyt David Suchet saa näin tähdittää kaikki Christien kirjoittamat Poirot-tarinat.
 • Kesäkirjojen kingit Potter ja Poirot

  13.07.2011 Yle Uutiset
  Lomalaisen tärkein varuste toimii yhtä hyvin auringossa loikoillessa kuin sadepäivänä vällyn alla maatessa. Se on hyvää seuraa pitkillä matkoilla, rentouttaa ja saa unohtamaan työn ja hopun. Rovaniemen kaupunginkirjastosta lomalaiset hakevat dekkareita ja romantiikkaa. Jännitysromaaneista ikisuosikkeja ovat Agatha Christien teokset. Myös Harry Potterit käyvät kaupaksi.
 • Agatha Christiekin kyllästyi Poirot'n seikkailuihin

  18.10.2010 Yle Uutiset
  Salapoliisitarinoita suoltanut kirjailija Agatha Christie kyllästyi itsekin luomansa menestyshahmon Hercule Poirot'n seikkailuihin. Christien lapsenlapsi kertoo, että isoäiti kirjoitti salapoliisi Poirot'sta lukuisissa kirjoissa, vaikka jossain vaiheessa kyllästyi salapoliisi-hahmoon.
 • Dekkaristi yhdistää murhat ja kansantanssin

  30.09.2010 Yle Uutiset
  Moni dekkari sijoittuu eksoottiseen ympäristöön, jossa lähes yli-ihmiseksi luokiteltava sankari tekee uskomattomia urotekoja. Rikoskirjailija Eija Piekkari luottaa toisenlaiseen lähestymiseen, sillä hänen dekkareissaan on kansantanssia, maalaismaisemia ja tavallinen suomalainen naispoliisi.
 • Rikoksen ongelma kiehtoo dekkaristia

  30.09.2010 Yle Uutiset
  Moni dekkari sijoittuu eksoottiseen ympäristöön, jossa lähes yli-ihmiseksi luokiteltava sankari tekee uskomattomia urotekoja. Eija Piekkari luottaa toisenlaiseen lähestymiseen: hänen dekkarinsa sijoittuvat suomalaiseen maalaismaisemaan ja sankariksi kelpaa tavallinen suomalainen poliisi.
 • Mikä dekkareissa oikein kiehtoo?

  15.09.2010 Yle Uutiset
  Englantilaisen dekkarikirjailijan Agatha Christien syntymästä on kulunut 120 vuotta. Sen kunniaksi sopii pohtia, mikä salapoliisiromaaneissa niin viehättää. Millainen on hyvä dekkari? Oletko enemmän kotimaisen vai ulkomaisen jännityksen ystävä?
 • Rikoskirjallisuuden kuningatar Christie täyttää tänä vuonna 120 vuotta

  20.07.2010 Yle Uutiset
  Agatha Christien syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta. Christien teosten viehätys perustuu huolella punottuihin rikosjuoniin, jotka tarjoavat verryttelyä pienille harmaille aivosoluille. Syksyllä suomalaiset Christie-fanit saavat luettavakseen kaksi ennen julkaisematonta Hercule Poirot -novellia.
 • Murhamysteeri saa taviksenkin näyttelemään

  22.03.2010 Yle Uutiset
  Ei tarvitse olla Hercule Poirot päästäkseen murhaajan jäljille. Murhamysteerien käsikirjoitukset syntyvät Parikkalan Uukuniemellä.
 • Christien kirjallista arvoa kirkastetaan kampanjalla

  22.09.2005 Yle Uutiset
  Britanniassa alkaa kampanja kirjailija Agatha Christien nostamiseksi samaan kulttuurimaineeseen kuin hänellä on ulkomailla. Muun muassa Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Japanissa Christien kirjoja luetaan kouluissa, mutta Britanniassa ei.