Hyppää pääsisältöön

Charles Gounod

 • Oopperalaulaja Aino Ackté oli kiihkeä kuin Salome – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  23.04.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 23. huhtikuuta.

  Oopperalaulaja Aino Ackté oli kansainvälisen uransa huipulla, kun hän kesällä 1906 pääsi seuraamaan Richard Straussin johtaman Salomen harjoituksia. Juuri kantaesityksensä saanut Salome oli sensaatiomainen menestys ja aiheutti kulttuuriskandaalin. Aino päätti, että Salomesta tulisi hänen roolinsa, olivat vaikeudet mitkä tahansa.

 • Kamarimusiikkifestivaali MIND - Mielikuvia

  02.04.2019 RSO

  RSO:n muusikot & lauluyhtye Lumen Valo OSTA LIPPU

 • Romeo ja Julia berliiniläisittäin

  09.06.2017 Klassinen

  Shakespearen draama ja sen monet säveltäjät.

  Ihanat nuoret näyttelijät olivat niin uskottavia rakastuessaan! Anja Lankinen huokaa nähtyään Berliinissä Romeon ja Julian. Kyse ei olekaan ihan tavallisesta Shakespearen näytelmästä, vaan nyt oli esityksessä mukana myös useiden eri säveltäjien Romeo ja Julia -musiikkia.

 • Tumma ja lyyrinen Garifullina

  21.04.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Sekä äänensä että taustansa myötä Aida Garifullina sopii erinomaisesti vaikkapa Rimski-Korsakovin itäistä eksotiikkaa henkiviin korkeisiin sopraanorooleihin tai Léo Delibes’n Lakmén nimirooliin. Resitaali-CD:llään Garifullina esittää näiden lisäksi Tshaikovskin sekä Rachmaninovin hittilauluja oivallisina orkesterisovituksina, jotka soivat Itävallan radion Wienin sinfoniaorkesterin ja Cornelius Meisterin säestyksellä asiankuuluvan viehkosti. Lisäksi mukana on pari kansanlaulua sekä vanha kunnon Valot Moskovan, jotka tuovat kokonaisuuteen hivenen hipsteriuskottavuutta.

 • Oopperailta Wienissä: Maailman tunnetuin rakkaustarina

  09.03.2016 Klassinen

  Gounod'n Romeo ja Julia oopperaillassa

  Charles Gounod'n ooppera Romeo ja Julia kertoo maailman tunnetuimman rakkaustarinan rehellisen kauniilla ja suurten tunteiden musiikilla. Ooppera kuullaan Wienin valtionoopperan esityksenä Yle Radio 1:ssä lauantaina. Oopperasta ja esityksestä keskustelevat tuolloin toimittaja Risto Nordell sekä oopperalaulajat Anssi Hirvonen ja Eeva-Liisa Saarinen. Kuuntele Yle Radio 1 la 12.3. klo 19.03.

 • Faust

  13.05.2015 Yle Teema

  Jonas Kaufmann pääosassa sielunsa myyvänä miehenä.

  Charles Gounod'n traaginen ooppera kertoo tiedemiehestä, joka myy sielunsa paholaiselle vastineeksi uudesta nuoruudesta. Päärooleissa Jonas Kaufmann ja René Pape.

 • Musiikkia Fredrik suuren hovista

  25.06.2014 Yle Teema

  Norjan radio-orkesterin soolohuilisti Tom Ottar Andreassen vietti vuonna 2013 50-vuotispäiväänsä ja 30-vuotistaiteilijajuhlaansa kamarikonsertissa, johon oli valittu musiikkia Fredrik suuren hovista.