Hyppää pääsisältöön

T-Bone Burnett

 • American Epic vie juurimusiikin juurille: upea dokumenttisarja kertoo aikakaudesta, jolloin Amerikka ensi kertaa kuuli itsensä

  22.11.2018 Yle Teema

  Hieno dokumenttisarja päättyy huikeaan studiokonserttiin.

  American Epic on musiikki- ja historiadokumenttien aatelia, kolmiosainen kertomus aikakaudesta, jolloin Amerikka ensi kertaa kuuli itsensä. Sarjan päätteeksi nähdään vielä huikea musiikkielokuva, jossa nykymuusikot ottavat vanhan ajan studio-olosuhteissa mittaa idoleistaan.

 • Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä ja Inside Llewyn Davis: kaksi komeaa elokuvaa musiikintekijöistä

  03.05.2017 Yle Teema

  Yksi päivä ja yksi viikko taiteilijaelämää.

  Kaksi komeaa elokuvaa musiikintekijöistä: Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä ja Inside Llewyn Davis. Yksi päivä – kahdeskymmenestuhannes! – laulaja-lauluntekijä Nick Caven elämästä Push the Sky Away -albumin teon aikaan vuonna 2013 sekä yksi viikko folklaulaja Llewyn Davisin elämästä vuonna 1961 New Yorkin Greenwich Villagessa Coenin veljesten kuvittelemana. Toinen elokuva on faktaa, toinen fiktiota, tai molemmat ovat molempia.

 • Dylania kenkälaatikosta

  29.12.2016 Yle Teema

  Uusia biisejä Nobel-runoilijan sanoihin! Teema 1.1. klo 21.

  Uusia biisejä Nobel-runoilija Bob Dylanin sanoihin! Nämä tekstit ovat olleet maailmalta piilossa vuodesta 1967 eli alkuperäisistä Basement Tapes -sessioista asti. Nyt lauluja ovat tekemässä muun muassa Elvis Costello, Marcus Mumford ja Jim James. Ohjaus Sam Jones. Suomen-ensi-ilta Teemalla 1.1. klo 21.

 • True Detective

  18.05.2016 Kulttuuri

  “Tiedän kuka olen. Se tuntuu voitolta.” -Rust Cohle

  Jos Sopranos ja The Wire loivat HBO:lle maineen kunnianhimoisen käsikirjoittamisen kotipesänä ja kriittisen yleisön suosikkina 2000-luvun alussa, niin Game of Thrones, Girls ja True Detective ovat pitäneet uskottavuutta yllä ja laajentaneet katsojakuntaa 2010-luvulla.

 • Tv-sarja True Detective haastaa elokuvat

  10.12.2014 Kulttuuri

  “Sarjat eivät ole parempia kuin elokuvat. Elokuvat eivät ole parempia kuin sarjat. Ne ovat erilaisia. (Ja sitten on True Detective.)” Näin kirjoitti elokuvatoimittaja ja kriitikko Kalle Kinnunen blogissaan. Filmiryhmä katsoi Kauko Röyhkän kanssa HBO:n ylistetyn rikossarjan True Detective.

 • Elvis Costello: Mystery Dance

  16.09.2014 Yle Teema

  Dokumentti uuden aallon esiin nostamasta lauluntekijästä.

  Dokumentti brittipunkin aalloilla maineeseen nousseen laulaja-lauluntekijän monipuolisesta urasta: kymmeniä albumeja, tusinoittain hittejä, jatkuvaa uudistumista ja yhteistyötä mm. Paul McCartneyn ja Brodsky-kvartetin kanssa. Yle Teema 12.2. klo 21.