Hyppää pääsisältöön

Birgitta Ulfsson

 • Pöysti loistaa alkoholistin roolissa elokuvassa Pyhä perhe

  18.03.2019 Yle Teema

  Pöysti ja Ulfsson alkoholistiperheen puolisoina.

  Lasse Pöystin ja Birgitta Ulfssonin roolisuoritukset ovat unohtumattomat alkoholistiperheestä kertovassa elokuvassa, josta alkoi ohjaaj Anssi Mänttärin tuottelias ura.

 • Naiset valtaavat tällä viikolla Puoli seitsemän pinkin sohvan

  13.03.2017 Puoli seitsemän

  Vieraana ex-uimari, muusikko, vapaasukeltaja ja näyttelijä.

  Suomen kuuluisimmalle pinkille sohvalle istuu neljä naista, jotka kaikki ovat oman alansa eläviä legendoja. Tiistaina Susannan ja Mikon vieraaksi saapuu viime vuoden lopussa uimarin uransa lopettanut Hanna-Maria Seppälä. Keskiviikkona muusikko Maija Vilkkumaa tulee kertomaan mm. uudesta urastaan musikaalisanoittajana ja -säveltäjänä. Torstaina vieraaksi saapuu Guinnessin ennätyksen haltija, vapaasukeltaja Johanna Nordblad. Viikon päättää hurmaava näyttelijä Birgitta Ulfsson.

 • Haru - yksinäisten saari

  22.12.2014 Yle Teema

  Dokumentti kirjailija Tove Janssonin ja taidegraafikko Tuulikki Pietilän kesistä Harun luodolla Suomenlahdella 1970 - 1991. Lukija Birgitta Ulfsson.

 • Näyttelijä Alma Pöysti lainaa äänensä Niiskuneidille

  02.10.2014 Kulttuuri

  Näyttelijä Alma Pöystillä on tärkeä äänirooli uudessa animaatioelokuvassa Muumit Rivieralla. Hän esittää Niiskuneitiä sekä suomeksi että ruotsiksi. Vaikka Niiskuneiti on romantiikkaan taipuvainen, rakastaa glitteriä ja jetset-elämää, halusi Alma Pöysti luoda hahmosta vakavasti otettavan.

 • Boheemi taiteilijailta Tove Janssonin ateljeessa

  05.08.2014 Elävä arkisto

  Joukko taiteilijoita kerääntyi Janssonin ateljeehen 1970.

  Vuonna 1970 kerääntyi joukko eri alojen taiteilijoita kuvataiteilija ja kirjailija Tove Janssonin ateljeeseen Helsinkiin viettämään iltaa viinin, ruoan ja laulun merkeissä.

 • Mun mummoni muni mun mammani ja käänsi sukupuoliroolit päälaelleen

  02.07.2014 Elävä arkisto

  Feministinen musiikki- ja sketsiviihdeohjelma Mun mummoni muni mammani, vuodelta 1973, toi huumorin kautta esiin yhteiskuntamme epäkohtia.

 • 8.7. Teeman Elävä arkisto: Akkavalta - huumoria naisen roolista

  25.04.2014 Yle Teema

  Teeman kesä juhlistaa naisia, ja Elävä arkisto näyttää, miten naisasiaa ajettiin 40 vuotta sitten: naiset kaappaavat vallan ja tekevät roolien vaihtamisesta hulppeaa komiikkaa kahdessa nokkelassa viihdeohjelmassa, joissa vilisee aikansa tähtiesiintyjiä: ääneen pääsevät muun muassa Carola, Mimmi Mustakallio, Marion, Birgitta Ulfsson, Ann-Christine ja Tarja-Tuulikki Tarsala. Ohjelmat uusitaan perjantaina 11.7.2014.

 • 5.8. Teeman Elävä arkisto: Tove Jansson

  21.04.2014 Yle Teema

  Rakastettu kaikkien muumien äiti Tove Jansson syntyi 9. elokuuta sata vuotta sitten. Harvinaisessa vuoden 1970 arkisto-ohjelmassa hän rupattelee rentoutuneesti ateljeessaan lähimpien ystäviensä kanssa – ja piirtää pari Muumiakin sivussa. Samasta ateljeesta alkaa myös 1980-luvun ohjelma Tove ja meri, jossa nähtiin ensi kerran Toven ja Tuulikki Pietilän omia kaitafilmitallenteita. Ohjelmat uusitaan perjantaina 8.8.2014.

 • 10 kirjaa lapsuudesta

  29.05.2009 Elävä arkisto

  Tunnetut suomalaiset kertovat lapsuutensa tärkeästä kirjasta

  Anna Laineen vieraina tunnetut suomalaiset kertovat lapsuutensa tärkeästä kirjasta ja pohtivat suuria teemoja: pelkoa, rakkautta, yksinäisyyttä, kuolemaa, kasvua, ystävyyttä - naurua, jännitystä, haaveita ja hupsutuksia unohtamatta.

 • Viimeiset mitalit on hersyvä elokuva ikuisesta rakkaudesta

  15.09.2008 Elävä arkisto

  90-vuotiaat siskokset kilvoittelevat unelmiensa miehestä

  Härskipuheinen Hetta ja säikky Selma ovat 90-vuotiaita sisaruksia. Vaikka kalma jo kolkuttelee ovella, sisarukset käyvät yhä kisaa miehestä, joka on kummankin nuoruuden rakkaus.

 • Birgitta Ulfsson – Muumimamman rohkeudella

  09.01.2007 Elävä arkisto

  Birgitta Ulfsson Maarit Tastulan haastateltavana 2002

  Birgitta Ulfsson tunnetaan näyttävän teatteriuransa lisäksi televisiosta. Ulfsson esiintyi mm. Suomen ensimmäisessä tv-lähetyksessä vuonna 1955.

 • Mattijuhani Koposen alaston totuus

  13.11.2006 Elävä arkisto

  The Spermin keulakuvalle alastomuus oli totuuden etsimistä.

  Undergroundyhtye The Spermin keulakuva Mattijuhani Koponen tuli tunnetuksi lausuttuaan alastomana runoa ja järjestettyään performanssin, jossa Itä ja Länsi yhtyisivät flyygelin päällä.

 • Riisuttu, verhoton, karvaton, paljas

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Viihdetoimituksen ohjelmassa pohditaan Jukka Virtasen johdolla ihmisen alastomuutta.