Hyppää pääsisältöön

Niina Repo

 • Todellisuus ei tarjoaisi irtopisteitä Muumipapalle

  03.04.2017 Kirjojen Suomi

  Kuinka isyyttä kuvataan suomalaisissa kirjoissa?

  Pullantuoksuinen koti-isä ja isänmallin puuttuminen, siinä nykyajan isyys tiivistettynä kahteen ääripäähän. Isää etsitään, kaivataan ja rakastetaan Pilkun jälkeen -jaksossa, jossa keskustelemassa ovat koomikko Lotta Backlund, kirjailija-näyttelijä Reidar Palmgren ja teatteriohjaaja Juhana von Bagh. Katso Yle Teema maanantaina 3.4. klo 21 tai Yle Areenasta milloin tahansa.

 • Ollako sudenmorsian vai superäiti?

  13.03.2017 Kirjojen Suomi

  Pilkun jälkeen käsittelee naisen aseman muutosta.

  Pilkun jälkeen -ohjelman viidennessä osassa käsitellään sitä, kuinka naisen asema on muuttunut itsenäisyyden aikana. Keskustelijoina ovat kirjailija Tommi Kinnunen, toimittaja Atlas Saarikoski ja näyttelijä-kirjailija Sanna Stellan. Jakso on nähtävänä Yle Teemalla 13.3. klo 21 ja Yle Areenassa heti.

 • Kolme ulkopuolista: Valkoinen jättiläinen Kiinassa, afrikkalaistyttö Oravaisissa ja suomalainen ryssä

  06.03.2017 Kirjojen Suomi

  Kirjailija kohtaa ulkopuolisuuden tunteen ja rasismin

  Kolme kirjailijaa ja kolme tarinaa ulkopuolisuudesta, syrjäytymisestä ja rasismista. Pasi Pekkola, Nura Farah ja Daniil Kozlov keskustelevat ulkopuolisuudesta ja maahanmuutosta.

 • Ovatko seksikuvaukset härskiintyneet, Juha Itkonen?

  27.02.2017 Kirjojen Suomi

  Häräntappoase kyllä nosti punan poskille

  Kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Anna Paavilainen, tutkija Rita Paqvalén ja Niina Repo puhuvat kirjojen kansien välissä olevasta seksistä, seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Ja myös siitä, että seksikohtauksen kirjoittaminen voi olla kirjailijalle moka. Yle Teema 27.2. klo 22.55 ja katsottavissa jo nyt Yle Areenasta.

 • Muistatko kirjallisen ensisuudelmasi?

  26.02.2017 Kirjojen Suomi

  Sitä en muista, suudeltiinko poikakirjoissa

  Mikä on se kirja, jonka sivuilta olet lukenut ensimmäisen kerran suudelmista tai seksistä, sitä kyselee kirjailija Niina Repo. Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen -sarja tarttuu seksiin maanantaina Yle Teema 20.2. klo 22.55 ja Yle Areenalla jo nyt.

 • Ilmastonmuutosta käkättimeen kirjojen voimin

  20.02.2017 Kirjojen Suomi

  Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

  Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

 • Shh! Pyhät hullut kuiskivat kirjallisuudessa

  13.02.2017 Kirjojen Suomi

  Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään hulluutta.

  Työhullu, kylähullu, seksihullu, pähkähullu. Ja vielä hullummaksi menee, kun perspektiiviä laajentaa historiaan. Kirjojen Suomen Pilkun jälkeen Hulluus-jaksossa keskustellaan siitä, missä menee hullun ja terveen raja.

 • Kirjailija Niina Repo: Tärkeimmät suomalaiset kirjat kirjoitetaan joka vuosi uudestaan

  10.02.2017 Kirjojen Suomi

  Hän on uuden kirjallisuussarjan juontaja

  "Jos haluat viettää joskus herkullisen hetken, etsi kirjailija ja ala jutella hänen kanssaan mielenheilahduksista". Näin kehottaa kirjailija Niina Repo, joka toimii uuden Pilkun jälkeen –ohjelman juontajana.

 • Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen

  08.02.2017 Yle Teema

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Ylen uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.

 • Kirja-Summeri: Yläasteajan mieleenpainuvin lukukokemus

  18.02.2015 Summeri

  Tahdon esitellä erittäin omituisen, kieroutuneen ja ihastuttavan kirjasarjan. Luin 13-vuotiaana Niina Revon ja Seita Parkkolan kolmiteoksinen sarjan, joka hämmästytti, kummastutti ja muutti käsitykseni kauhukirjallisuudesta.