Hyppää pääsisältöön

Aapo Häkkinen

 • Egmontia vereslihalla

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Melodraama koki 1700- ja 1800-lukujen taitteessa yhden kukoistuskausistaan – jopa niin, että säveltäjät kirjoittivat teoksia kokonaiselle isolle sinfoniaorkesterille ja lausujalle tai näyttelijöille. Helsingin barokkiorkesteri herättää tuota traditiota levyllään Ludwig van Beethovenin Egmont-näyttämömusiikista. Vaikka Goethen alkuperäinen tragedia on ihan täysverinen näytelmä – jälkikäteen, vuonna 1821 Friedrich Mosengeilin kirjoittama ”deklamoitu kertomus Beethovenin Egmont-musiikkiin” tuo Goethen tarinan käänteet ja Beethovenin harvemmin kokonaisuudessaan kuultavan Egmont-musiikin onnistuneesti yhteen.

 • Pääosassa Pleyel-pianon sointihämy

  05.09.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Jo leipälajinsa barokkimusiikin parissa kosketinsoittaja-kapellimestari Aapo Häkkinen tuntee vetoa romanttisen laveaan ilmaisuun, joten on ollut ajan kysymys, koska hän kunnolla tarttuu Schumanniin, jonka musiikissa barokin affektioppi yhdistyy varhaisromantiikan valohämyyn. Uudella Naxos-levyllä Häkkinen viimein esittelee näkemystään Schumannin kamarimusiikista, ja tulos on omintakeista kuultavaa.

 • HeBo löytää Schumannin ja Bachin yhteyden - ja rajansa

  27.05.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Helsingin barokkiorkesterin ja Aapo Häkkisen uutuus kurkottaa turvallisesta periodiohjelmistosta romantiikan musiikin kokonaistaiteeseen: Robert Schumannin kahden suuren humanistis-satumaisen kuoro- ja orkesteriteoksen välissä luimistelee Bachin kantaatti. Kuinka ollakaan levy löytää säveltäjien ja tyylikausien välisen yhteyden, vähempää en Aapo Häkkisen aivoituksilta odottaisikaan.

 • Kahden cembalon konsertot - muutakin kuin rätinää

  24.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Aapo Häkkinen ja Helsingin barokkiorkesteri ovat pitkään toimineet kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla, ja siinä puuhassa keskeisen ohjelmiston levyttäminen on tärkeää. Valinta on luonnostaan osunut Bachin cembalokonserttoihin, joista Häkkinen ja HeBo ovat julkaisseet jo kolmannen levyn. Laatu on pysynyt tasaisena, ja nyt kun vuoroon tulivat kahden cembalon konsertot, mukaan saatiin cembalotähti Pierre Hantaï.

 • Soile Isokoski laulaa Bachia RSO:n solistina

  24.10.2017 RSO

  RSO esittää 1.–2.11. Bachin ja Händelin teoksia.

  RSO esittää konserteissaan 1.–2.11. barokkimusiikin mestarien, Bachin ja Händelin urku-, laulu-, ja orkesteriteoksia. Ohjelmassa on kaksi Händelin urkukonserttoa, joiden solistina esiintyy Aapo Häkkinen. Bachin kantaatin nro 82 tulkitsee Soile Isokoski.

 • Ilahduttava taiteilijatemperamentti alkuperäissoitinten ääressä

  02.06.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Myöhäisrenessanssin kosketinsoitinsäveltäjistä suurimpiin lukeutuva William Byrd on aina lukeutunut minusta musiikinhistorian kiinnostavimpiin hahmoihin. Jo aikanaan ylistetty, Shakespearen ajan Englannissa pitkän iän elänyt ja vaikuttanut säveltäjä loisti kaikissa aikansa sävellyslajeissa. Kosketinsoittimille Byrd sävelsi vivahteikkaasti ja puhuttelevasti; hänen myöhäiset virginaalisävellyksensä hehkuvat voimakasta inhimillistä paloa Aapo Häkkisen tuoreella levyllä Alballe.

 • 1.11. Wednesday series 5

  03.04.2017 RSO in English

  Erich Höbarth, conductor and violin Soile Isokoski, soprano Aapo Häkkinen, organ G. F. Handel: Concerto grosso Op. 3/5 in D Minor G. F. Handel: Organ Concerto in G Minor Op. 4/1 G. F. Handel: Organ Concerto in B Flat Major Op. 4/6 G. F. Handel: Concerto grosso in C major "Alexander’s Feast" J. S. Bach: Brandenburg Concerto No. 1 J. S. Bach: Cantata No. 82 “Ich habe genug” SOLD OUT Watch and listen LIVE Nov 1st at 7 pm EET.

 • 1.11. Keskiviikkosarja 5

  28.03.2017 RSO

  Erich Höbarth, kapellimestari ja viulu Soile Isokoski, sopraano Aapo Häkkinen, urut G. F. Händel: Concerto grosso op. 3/5 d-molli G. F. Händel: Urkukonsertto g-molli op. 4/1 G. F. Händel: Urkukonsertto B-duuri op. 4/6 G. F. Händel: Concerto grosso C-duuri "Alexanders feast" J. S. Bach: Brandenburgilainen konsertto nro 1 J. S. Bach: Kantaatti nro 82 “Ich habe genug” LOPPUUNMYYTY Katso ja kuuntele suora lähetys 1.11. klo 19.

 • Aapo Häkkinen jatkaa sointi-iloittelua Bachin parissa

  29.08.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Cembalisti Aapo Häkkinen on työstänyt Naxos-yhtiön katalogiin jo muutaman levyn verran huippulaadukasta Bachia, joka erottuu joukosta sekä lavealla tunteikkuudella että räiskyvällä sointi-iloittelulla. Gambasonaattien ja cembalokonserttojen jälkeen vuorossa ovat huilusonaatit yhdessä Pauliina Fredin kanssa.

 • Cembalojytää

  06.10.2015 Klassinen

  Levyarvostelu

  Aapo Häkkisellä on muhevaääninen cembalo ja pidäkkeetön tulkintaote. Olen ylistänyt niitä ennenkin, mutta harvoin ne pääsevät oikeuksiinsa yhtä hyvin kuin Naxos-yhtiön uudella cembalosoololevyllä, jolle Häkkinen on valikoinut Johann Sebastian Bachin kokeellisia nuoruudensyntejä.

 • Bach-romantikko Häkkinen löysi sopivan kumppanin

  22.09.2015 Klassinen

  Levyarvostelu

  Cembaloguru Aapo Häkkinen on levyttänyt lisää Bachia loistavalle Aeolus-levymerkille. Bachin viulusonaatteihin hän on löytänyt duokumppanikseen pitkän linjan wieniläisviulistin nimeltä Erich Höbarth. Äkkiseltään miehet vaikuttaisivat edustavan eri sukupolvia ja eri tulkintaperinteitä, mutta tuplalevyn mittaan paljastuu verraton sielunkumppanuus.

 • HeBo on tiukasti barokkimusiikin maailmankartalla

  30.03.2012 Klassinen

  Helsingin Barokkiorkesteri on muuttunut viidessätoista vuodessa paikkallisorkesterista kansainvälisesti merkittäväksi kokoonpanoksi.

 • Barokkimusiikkia Itämeren ja Välimeren rannoilta

  13.12.2011 Klassinen

  Cembalotaiteilija Aapo Häkkisen johtama Helsingin Barokkiorkesteri harjoitteli maanantaina 12. joulukuuta 2011 Yleisradion musiikkistudiolla Pasilassa.