Hyppää pääsisältöön

Jaakko Ilves

 • Mezzosopraano Lilli Paasikiven paras rooli on oopperanjohtaja – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.07.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. heinäkuuta!

  Mezzosopraano Lilli Paasikivi on herkästi innostuva, energinen ja räväkkä taiteilijapersoona. Hän lähtee mielellään mukaan uusiin avauksiin ja heittäytyy niihin täysillä. Aloittaessaan Suomen kansallisoopperan taiteellisena johtajana elokuussa 2013 Lilli lupasi rohkeita linjanvetoja.

 • Katarina Sibelius - säveltäjän tytär silminnäkijänä sisällissodan Helsingissä

  24.01.2018 Klassinen

  Jaakko Ilves ja Timo Kilpi muistelevat isoäitiään.

  Keväällä 1918 säveltäjä Jean Sibeliuksen 15-vuotias tytär Katarina joutuu sisällissodan silminnäkijäksi. Päiväkirjassaan hän kertoo mm. koulumatkasta luotisateessa, rakastetustaan, joka kaatui rintamalla, saksalaisista Helsingissä, punavangeista Kauppatorilla, ja isästään sinfoniakonsertin johtajana. Mitä Katarinalle tapahtui sodan jälkeen, millaisen elämän hän eli?

 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.

 • Rento itsensä kuuntelija on voittaja

  01.12.2015 Klassinen

  Sibelius-viulukisan I finaalipäivä lavalta ja lavan takaa.

  Tiistaina käynnistyi kolmipäiväinen finaalihuipennus Musiikkitalossa. Viulumusiikin professori Kaija Saarikettu kertoo viulunsoittajan kehityskulusta, ja Ylen asiantuntija Tero Latvala arvioi päivän esityksiä. Tiistai oli myös se hetki, kun eräs Sibelius-kisaan liittyvä konsertto saavutti pyöreän merkkipäivän.