Hyppää pääsisältöön

Taneli Kuusisto

 • Viulisti Pekka Kuusiston karisma on vastustamatonta – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  07.10.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 7. lokakuuta!

  Pekka Kuusisto (s. 1976) on toistaiseksi ainoa suomalainen, joka on voittanut Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun. Vuoden 1995 kilpailuvoiton jälkeen Kuusisto on onnistunut luomaan loistavan kansainvälisen solistiuran ja esiintynyt maailman parhaiden orkestereiden kanssa. Musiikillisten raja-aitojen rikkominen kuuluu Kuusiston vahvoihin tunnusmerkkeihin.

 • Muumiooppera teki Ilkka Kuusistosta säveltäjän – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  26.04.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 26. huhtikuuta!

  Huhtikuun 26. päivänä syntyneestä säveltäjä Ilkka Kuusistosta (s.1933) on kerrottu, että isänsä Taneli Kuusiston tapaan hän ehti muodostaa säveltämisestä vain osan monitahoisesta työkentästästään. Avioero, uusi elämä ja erityisesti uusi kirjahylly vaikuttivat siihen, että hänestä tuli lopulta oopperasäveltäjä.

 • Amerikan länsirannikolle ja takaisin – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Opintomatka Amerikkaan 1960-1961.

  New Yorkin jälkeen Chicago, Salt Lake City ja San Francisco, sitten Los Angeles ja lopuksi vielä Washington. Meri päätti ottaa ASLA-Fulbright –stipendistään kaiken irti ja matkusti Yhdysvaltain itärannikolta länsirannikolle ja takaisin. Pianisti Meri Louhos kertoo kiertomatkastaan Amerikassa keväällä 1961.

 • Ensikonsertoija pukeutui vaaleanpunaiseen silkkiin – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Ensikonsertti Konservatoriolla tammikuussa 1956.

  Konservatorion sali oli täynnä kuulijoita, kun 29-vuotias pianotaiteilija Meri Louhos astui lavalle vaaleanpunaisessa, hihattomassa silkkileningissään. Konsertin jälkeen Merin kunniaksi juotiin punaviiniä kahvikupeista Louhosten kotona Käpylässä. Arvostelijat kiittivät seuraavan päivän lehdissä, ja Meri rohkaistui hakemaan stipendiä ulkomaille. Meri kertoo ensikonsertistaan tammikuussa 1956.

 • Osa 8: ‘Jazz’ vai ‘jatsi’ – siinä vasta vallankäyttöä

  25.04.2016 Klassinen Suomi

  Musiikkigenret voivat elää valtamediassa rinnakkain.

  Hylätymmän musiikin suuri laillistaminen lähti musiikkikirjoittajien profiileista. Vesa Sirénin työ Helsingin Sanomissa on klassista ja populaarimusiikista. Pekka Gronow oli mukana populaarin nousussa.

 • Elektronimusiikki alkoi surista Ylessä jo 1950-luvulla

  29.05.2015 Elävä arkisto

  Sähkömusiikin varhaishistoriaa Ylessä

  Yleisradio oli varhaisen elektronisen äänitaiteen tärkeä varhainen tukija ja työpaja, Elävä arkisto esittelee valikoiman sähköavantgarden merkkipaaluja Ylen arkistoista.