Hyppää pääsisältöön

Jean Renoir

 • Matka ranskalaiseen elokuvaan Teemalla

  31.08.2018 Yle Teema

  Ranskalaisen elokuvan historiaa 1930-luvulta 1970-luvulle.

  Teeman syyskauden isoja panostuksia on ranskalaista klassikkoelokuvaa käsittelevä kokonaisuus. Sarjan keskipisteenä ja avauksena on Bertrand Tavernier'n muhkea, reilusti yli kolmetuntinen dokumenttielokuva Matka ranskalaiseen elokuvaan.

 • Suuri illuusio

  14.01.2017 Yle Teema

  Jean Renoirin klassikko ensimmäisestä maailmansodasta

  Jean Renoirin haikea kuvaus vanhasta Euroopasta, jonka unelmat haudattiin ensimmäisen maailmansodan taisteluhautoihin.

 • Guy Ribes väärensi Chagalleja ja Picassoja - ja eli kuin miljonääri

  25.12.2015 Kulttuuricocktail

  Mestariväärentäjä harhautti taidemaailmaa vuosikymmeniä

  Yli kolmenkymmenen vuoden ajan ranskalainen Guy Ribes nöyryytti taidemaailmaa. Hän on maalannut tuhansia tauluja, jotka hän allekirjoitti Van Goghin, Renoirin, Matissen, Chagallin, Picasson, Modiglianin ja Dalin nimiin. Parhaimmatkin asiantuntijat ovat erehtyneet pitämään hänen tauluväärennöksiään aitoina. Ribesin tauluja löytyy tänäkin päivänä vielä joissakin museoissa ja yksityiskokoelmissa.

 • Renoir

  12.08.2015 Yle Teema

  Taidemaalari-isä, poika ja kaunis malli Rivieralla

  Gilles Bourdosin elokuva kertoo Renoirin taiteilijaperheestä ja Andrée Heuschlingista kesänvietossa Rivieralla ensimmäisen maailmansodan aikana.

 • Talot jotka heräsivät eloon

  12.11.2014 Kulttuuri

  ”Arkkitehtuurilla on keskeinen osa melkein kaikissa elokuvissa”, kirjoittaa arkkitehti Helmi Kajaste, jonka diplomityö on nimeltään Eloton herää – arkkitehtuuri hahmona elokuvissa. ”Elokuvaohjaajat luovat jopa tietämättään arkkitehtuuria ja tuovat esille arkkitehtuuria koskevia haaveita ja pelkoja.” Diplomityössä vilisee elokuvia, joissa rakennukset tai tilat tuntuvat eläviltä.Filmiryhmä lähti Kajasteen kanssa tutkimaan dvd-hyllyjä. Yle Radio 1 torstaina 20.11. kello 17.20.

 • 22.11. Teemalauantai: Pelin säännöt

  21.10.2014 Yle Teema

  Ilta on omistettu klassikoiden klassikolle, Jean Renoir'n vuonna 1939 ohjaamalle kahden kerroksen väen kuvaukselle Pelin säännöt. Elokuvan jälkeen nähdään sen tekovaiheista ja vaikutuksesta kertova dokumentti.