Hyppää pääsisältöön

Juho Juntunen

 • Comprehensive school graduates losing interest in optional tenth grade

  05.03.2017 Yle News

  Not too long ago, Finland's 10th grade option provided comprehensive school graduates with an extra year to improve their grades, learn a sense of responsibility and prepare for further studies. That trend is changing though, as fewer students take advantage of the “second chance” to finish their compulsory education on a strong note.

 • Putinista tulee härkätaistelija suomalaisanimaatiossa

  03.03.2017 Yle Uutiset

  Venäjän presidentti Vladimir Putin seikkailee Katariina Lillqvistin tekeillä olevassa animaatiosarjassa.

 • Rockstopin neljäs vuosi

  26.05.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelman neljäs kausi sisälsi 12 jaksoa.

  Musiikkiohjelma Rockstopin neljäs kausi esitettiin vuosina 1990–1991. Kauden 12 jaksossa artisteilta kysyttiin muun muassa heidän unelmistaan, uriensa huippukohdista ja jopa elämän tarkoituksesta. Myös kylmän sodan päättyminen ja juontaja Heli Nevakareen viehtymys ympäristöasioihin näkyivät ohjelmassa. Rockstopille ominaisia hassutteluja ja edeltäviltä vuosilta tuttuja special-jaksoja nähtiin tälläkin kaudella. Vuoden aikana kunnioitettiin myös kahta menehtynyttä Hurriganes-jäsentä.

 • Kaikki menee pieleen: sarjakuvataiteilijat Kaisa Leka, Ville Pirinen ja Juho Juntunen piirtävät maailmantuskassa

  13.04.2016 Kulttuurin välikysymys

  Sarjakuvataitelijat ja maailmanloppu

  Juho Juntusen, Ville Pirisen ja Kaisa Lekan spontaani näkemys siitä, mikä mättää juuri nyt. Lapsuuden itsekkyys kulminoituu hiiltyneeseen maapalloon ja jumalan face palmiin. #kulttuurinvälikysymys kysyy taiteilijoilta mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu suoraan lähetykseen Yle Teemalla 14. huhtikuuta.

 • Haukiputaan lukio

  18.05.2015 Yle Uutiset
 • Sarjakuvapiirtäjät lisääntyvästä terrorismista: Suomessa ollaan edelleen varovaisia

  18.02.2015 YleX

  YleX haastatteli kolmea sarjakuvapiirtäjää. Suomessa pilaillaan kiltisti ja vedetään herneet nenään Euroviisujen satirisoimisesta.

 • Aristoteleen kantapää: Rytmipojista Mokomaan

  23.09.2014 Kulttuuri

  Mitä suomalaisten rockyhtyeiden nimet kertovat rockmusiikin ja maailman muuttumisesta? Pitkän linjan rocktoimittaja Juho Juntunen on oikea mies kertomaan.

 • Suomirockin sensuroimatonta historiaa julkaistu jo 38 henkilön verran

  27.03.2014 Blogit

  Sarjassa on julkaistu kohta neljäkymmentä haastattelua.

  Suomirockin sensuroimaton historia -sarjassamme on julkaistu kohta neljäkymmentä haastattelua ja lisää tulee viisi joka viikko.

 • Kahdeksannet suomirockit: Jii Karjalainen kahdesti, Hanhiniemi, Heikki Salo, Veltto ja Juho Juntunen

  27.03.2014 Elävä arkisto

  Rockin läpimurto ja nousukauden vaikutukset.

  Kahdeksannessa osassaan Suomirockin sensuroimaton historia -sarjamme tutkailee sekä suomenkielisen rockin läpimurtoa 1970-luvulla että 1980-luvun huiman nousukauden vaikutusta aikakauden musiikkiin, ja kurkistaa lopuksi 1990-luvullekin.

 • "Soittakaa Paranoid!" lähtee useimmiten humalaisen miehen suusta

  28.10.2013 Yle Uutiset

  Yleisön joukosta kuuluva huuto Soittakaa Paranoid! on saanut suomalaiset muusikot tuskalliseen hymyyn jo vuosikymmenien ajan. –Noin 70%:lla keikoistani kuulen sen huudon, usein vähän vanhemman miehen suusta, joka on humalassa, myöntää muusikko Ilkka Esselström. Tällä viikolla Balck Sabbathin klassikosta kuullaan uusia versioita.

 • Forssa karkottaa huonoa mainettaan "helvetin tulella"

  16.10.2013 Yle Uutiset

  Forssa on tarttunut pirulaista sarvista ja päättänyt kääntää huonon maineensa voitoksi huumorilla. Viikonvaihteen tulisilla ruuilla, kauppiaiden tempauksilla ja ulkotulilla karkotetaan Forssan huonoa mainetta. Takana on Tykkää Tyykikylästä -hanke sekä Juho Juntusen pilakuvat.

 • Rock-Suomi-bonuksia 8: Takapirut

  20.12.2010 Elävä arkisto

  Lisämateriaalia Rock-Suomen taustavaikuttajajaksoon.

  Rockia ei tehdä ainoastaan soittotaidolla tai asenteella. Tuottajat, äänittäjät, levypomot, managerit, journalistit ja roudarit ovat musiikin välttämättömiä taustavaikuttajia.

 • Sonisphereen useita metallin huippunimiä

  10.12.2009 Yle Uutiset

  Hevilegenda Iron Maiden esiintyy Porissa Sonisphere-festivaalilla elokuussa. Muita vahvistettuja nimiä ovat Heaven & Hell, Mötley Crue, The Cult, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer, Anthrax ja kotimainen HIM.

 • Musiikkiteollisuus palkitsi alan ammattilaisia

  20.10.2007 Yle Uutiset

  Vuosittaiset musiikkialan Industry Awards-palkinnot jaettiin eilen Musiikki&Media-tapahtumassa Tampereella. Musiikiteollisuuden palkinnon tarkoitus on huomioida kuluneen vuoden aikana alalla ansioituneita ammattilaisia.

 • Popedan keikkaklassikoita

  11.10.2007 Elävä arkisto

  Suomirokin legendaarinen keikkakone työnsä ääressä.

  Popeda nousi 1980-luvulla Suomen suosituimpien livebändien joukkoon. Dokumentti vuodelta 1984 esittelee sen työnsä ääressä. Elävän arkiston koosteesta löytyy myös valikoima keikkakoneen suosituimpia numeroita.

 • Juho Juntunen pitää pedon musiikista

  05.06.2007 Elävä arkisto

  1980-luvulla kerrottiin, että klassinen musiikki sai lehmät lypsämään, hevi taas vauhkoonnutti ne. Rock ei kuitenkaan liity maidontuotantoon, Juho Juntunen muistuttaa.

 • Hevirokkarin muotokuva

  05.06.2007 Elävä arkisto

  Kansalaisnäkemyksen mukaan heavyihmisellä on huumeiden syövyttämät sieraimet, tuijottavat silmät ja otsassa numero 666, arvelee piirtäjä Juho Juntunen.

 • James Brown, soulin Kummisetä

  30.10.2006 Elävä arkisto

  James Brown kantoi arvonimiä ”Mr. Dynamite”, ”showbisneksen ankarimmin työskentelevä mies” ja ”soulveli numero 1”. Kaikki nämä saapuivat Suomeen vuonna 1978.