Hyppää pääsisältöön

taideyliopisto

 • Uudet tekijät pääsevät ääneen kesän pienoiskuunnelmissa

  02.07.2018 Draama

  Kuunnelmamuoto haastoi Teatteriopiskelijoita luovuuteen.

  Teatterikorkeakoulu ja Yle järjestivät yhteiskurssin, jolla tulevat taiteilijat pääsevät tutustumaan radion mahdollisuuksiin. Näyttämöön tottuneille teatteriopiskelijoille kuunnelmamuoto tarjosi uusia haasteita. Miten pitää yleisön mielenkiinto yllä, kun ilmaisukanavana on käytettävissä vain ääni? Lopputuloksena syntyi neljä pienoiskuunnelmaa, jotka tarjoavat jokainen omanlaisensa vastauksen tähän kysymykseen.

 • Kuvataiteilija Satu Kiljunen haluaa maalata ihmistä elämänsä loppuun saakka

  29.06.2018 Elämä

  Satu Kiljusen tärkein juttu on maalata ihminen.

  Satu Kiljusen tärkein juttu on maalata ihminen.

 • Huippuosaaminen teemana tieteen, taiteen ja urheilun yhteisessä Excellence in Finland -päivässä

  23.10.2017 RSO

  RSO kuuluu tieteen, taiteen ja urheilun yhteistyöverkostoon.

  Mitä huippuosaaminen on? Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on tieteen, taiteen ja urheilun välillä? Miten huippuosaamista voi tukea? Ensimmäistä kertaa järjestettävä Excellence in Finland -päivä kokoaa yli 300 tieteen, taiteen ja urheilun osaajaa yhteiseen seminaaripäivään oppimaan toisiltaan ja verkostoitumaan. RSO on yksi yhteistyöverkoston kumppaneista.

 • Näyttelijöiksi opiskelevat nuoret kiertävät Suomea – "Voidaan puhua jopa rekrytoinnista"

  05.10.2016 Yle Uutiset

  Teatterikorkeakoulun Lavat auki! -hanke avaa ovia uudenlaiseen näyttelijäkoulutukseen, jossa jalkaudutaan ympäri Suomen. Projektin lomassa näyttelijät pääsevät verkostoitumaan ja luomaan katsetta jo työelämään.

 • Näistä nykytaiteen nimistä kuullaan vielä

  02.12.2015 Kulttuuricocktail

  Kiinnostavimmat nuoret nykytaiteilijat 2015

  KulttuuriCocktail teki soittokierroksen taiteen korkeakouluihin ja taidemuseoihin ja laati niistä tulleiden vinkkien pohjalta listan kymmenestä tulevaisuuden nykytaiteilijasta. Näissä nuorissa on potentiaalia.

 • Kuulolla leikkiminen ehdottomasti sallittu

  29.10.2015 Klassinen

  Levyarvio

  Levyarvio

 • Taide ja kulttuuri kuilun partaalla

  08.04.2015 Kulttuurin välikysymys

  Kulttuurin välikysymyksen suuri taidepoliittinen keskustelu

  Hallitus leikkaa, taiteilijat haluavat lisää. Viikkoa ennen eduskuntavaaleja on syytä kysyä: Miksi taidetta pitää tukea? Onko valtion tuki kuoleman suudelma? Saako ruokkivaa kättä purra? Mihin taidetta tarvitaan? Anna Tulusto ja Aleksis Salusjärvi vetivät Yle Teemalla lauantaina 11. huhtikuuta kuuman keskustelun taiteesta ja politiikasta. Katso ohjelma nyt Yle Areenassa!

 • Hyvää, sanoi mustapartainen naikkonen, päivää!

  06.06.2014 Klassinen

  Paula Nurmentaus on virkaheitto filosofian maisteri ja pitkän linjan toimittaja. Hän on kiinnostunut varsinkin oopperasta, mutta mikä tahansa uutinen saa hänet vauhtiin. Hän on toiminut ulkomaankirjeenvaihtajana sekä tiedottajana Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Nurmijärven Musiikkipäivillä. Lue Paulan uusin blogi.

 • Onko feministi Suomessa kummajainen, pohti Tiina Rosenberg

  27.05.2013 Elävä arkisto

  Tiina Rosenberg on Ruotsin tunnetuin suomalainen feministi

  Sibelius-akatemian, teatterikorkeakoulun ja kuvataideakatemian yhdistävän taideyliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi valittiin yksi Ruotsin tunnetuimmista suomalaisista Tiina Rosenberg. Sukupuolen- ja teatteritieteen tutkijan räväkät mielipiteet perheestä, sukupuolesta ja tasa-arvosta tekivät hänestä yhden länsinaapurimme ykkösfeministeistä. Hän oli myös mukana perustamassa Feministiskt initiativ –puoluetta.