Hyppää pääsisältöön

taideyliopisto

 • Näyttelijöiksi opiskelevat nuoret kiertävät Suomea – "Voidaan puhua jopa rekrytoinnista"

  05.10.2016 Yle Uutiset
  Teatterikorkeakoulun Lavat auki! -hanke avaa ovia uudenlaiseen näyttelijäkoulutukseen, jossa jalkaudutaan ympäri Suomen. Projektin lomassa näyttelijät pääsevät verkostoitumaan ja luomaan katsetta jo työelämään.
 • Näistä nykytaiteen nimistä kuullaan vielä

  02.12.2015 Kulttuuricocktail
  KulttuuriCocktail teki soittokierroksen taiteen korkeakouluihin ja taidemuseoihin ja laati niistä tulleiden vinkkien pohjalta listan kymmenestä tulevaisuuden nykytaiteilijasta. Näissä nuorissa on potentiaalia.
 • Kuulolla leikkiminen ehdottomasti sallittu

  29.10.2015 Klassinen
  Elektroakustiseen musiikkiin erikoistunut defunensemble ei ole tullut kotimaiselle musiikkikartalle ryminällä. Se on tehnyt nousunsa kilkatukselle ja kilinällä. Kenttää olisi jo vaikea kuvitella ilman defunensembleä. Sille kuusi vuotta on ollut riittävä alkulämmittelyaika ennen oman levyn julkaisemista.
 • Taide ja kulttuuri kuilun partaalla

  08.04.2015 Kulttuurin välikysymys
  Hallitus leikkaa, taiteilijat haluavat lisää. Viikkoa ennen eduskuntavaaleja on syytä kysyä: Miksi taidetta pitää tukea? Onko valtion tuki kuoleman suudelma? Saako ruokkivaa kättä purra? Mihin taidetta tarvitaan? Anna Tulusto ja Aleksis Salusjärvi vetivät Yle Teemalla lauantaina 11. huhtikuuta kuuman keskustelun taiteesta ja politiikasta. Katso ohjelma nyt Yle Areenassa!
 • Hyvää, sanoi mustapartainen naikkonen, päivää!

  06.06.2014 Klassinen
  Paula Nurmentaus on virkaheitto filosofian maisteri ja pitkän linjan toimittaja. Hän on kiinnostunut varsinkin oopperasta, mutta mikä tahansa uutinen saa hänet vauhtiin. Hän on toiminut ulkomaankirjeenvaihtajana sekä tiedottajana Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Nurmijärven Musiikkipäivillä. Lue Paulan uusin blogi.
 • Onko feministi Suomessa kummajainen, pohti Tiina Rosenberg

  27.05.2013 Elävä arkisto
  Sibelius-akatemian, teatterikorkeakoulun ja kuvataideakatemian yhdistävän taideyliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi valittiin yksi Ruotsin tunnetuimmista suomalaisista Tiina Rosenberg. Sukupuolen- ja teatteritieteen tutkijan räväkät mielipiteet perheestä, sukupuolesta ja tasa-arvosta tekivät hänestä yhden länsinaapurimme ykkösfeministeistä. Hän oli myös mukana perustamassa Feministiskt initiativ –puoluetta.