Hyppää pääsisältöön

Vesa Mäkelä

 • Pohjanmaa

  24.03.2018 Yle TV1

  Pekka Parikan palkittu elokuva uhoavista veljeksistä.

  Pohjalaisilla veljeksillä ei ole muita keinoja asioiden hoitoon kuin suora toiminta ja uho.

 • Reviisori – komediaklassikko korruptiosta

  23.01.2017 Elävä arkisto

  Leo Jokela loisti viimeisessä tv-työssään.

  Nikolai Gogolin Reviisori-näytelmä vuodelta 1836 on viiltävän satiirinen komedia korruptoituneesta pikkukaupungista. Veli-Matti Saikkosen vuonna 1975 ohjaaman tv-sovituksen pääosia esittävät Vesa Mäkelä ja Leo Jokela.

 • Elokuvan Kalevi-palkinnot jaettiin Kauhavalla

  21.02.2015 Yle Uutiset

  Näyttelijä Kalevi Haapojan mukaan nimetyt elokuva-alan tunnustukset jaettiin tänään lauantaina ensimmäistä kertaa Kauhavan Y-Kinossa. Tapahtuma on Etelä-Pohjalaisen elokuvan edistämisyhdistys ry:n ideoima.

 • Isännöitsijät povaavat putkiremonttien hinnannousua

  13.09.2012 Yle Uutiset

  Putkiremontti voi tulevan vuoden kuluessa olla yhä kalliimpi toteuttaa. Isännöintiliitto ennustaa putkiremonttien hintoihin 4,6 prosentin nousua. Pohjalaismaakunnissa putkiremontin keskihinta on nyt reilut 400 euroa neliöltä.

 • Leikkikentän purkuaikeet on syytä tarkistaa

  21.05.2012 Yle Uutiset

  Lähes jokaisen rivi- ja kerrostaloyhtiön pihasta löytyy leikkialue lapsille. Asukkaiden ikärakenteen muuttuessa tarve pienenee, ja samalla monet leikkipaikat ovat päässeet myös rapistumaan. Nykymääräyksillä alueen kunnostus tulee kalliiksi.

 • Pieni Liisa parka hukutti häpeänsä virran syliin

  28.04.2012 Elävä arkisto

  Kauko Käyhkö teki vuonna 1948 iskelmän Elvi Sinervon runosta Pieni Liisa parka, jossa vietellyksi tullut nuori tyttö hukuttautuu jokeen. Vesa Mäkelä lauloi balladin televisiossa vuonna 1974.

 • Putkiremontin viivyttäminen voi tulla kalliiksi

  04.12.2011 Yle Uutiset

  Vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöt vesivahingon sattuessa vaihtelevat. Yhteistä kuitenkin on, että mitä vanhemmat putket, sitä vähemmän kustannuksista korvataan.

 • Putkiremonttia ei pitäisi nähdä peikkona

  06.08.2011 Yle Uutiset

  Putkiremonttiin suhtaudutaan monesti kauhun sekaisin tuntein. Kokenut isännöitsijä kehottaa taloyhtiöitä varautumaan suureen kustannuserään jo hyvissä ajoin, jos suuri kertasumma tai lainan ottaminen hirvittää. Putkiremonttia ei kannata kuitenkaan pelätä, sillä se tulee vastaan väistämättä.

 • Arska Stadista

  08.04.2010 Elävä arkisto

  Arvo Turtiaisen tarinat Stadin Arskasta ovat Suomen tunnetuimpia kirjallisia slangirunoja. Vesa Mäkelä esitti niistä kolme Hakaniemi-tapahtumassa vuonna 1978.

 • Kyllikki ja hatut

  23.02.2010 Elävä arkisto

  Helsinkiin maalta tullut ujo ja yksinäinen Kyllikki liittyy lapsuudesta tuttuun lahkolaisseurakuntaan. Hänelle avaa aluksi uuden elämän seurakunnasta eronnut kiihkouskovainen lahko "Hatut".

 • Pirunnyrkki-jännityssarjassa teinipoika tutkii isänsä outoa kuolemaa

  17.02.2010 Elävä arkisto

  Pirunnyrkki-sarjassa Sakke tutkii isänsä kuolemaa

  Saken isä on kuollut tapaturmassa sorakuopalla, eikä kukaan ollut todistamassa tapahtunutta. Vai oliko kuolema sittenkään tapaturma?

 • Kosketus

  30.06.2009 Elävä arkisto

  Sotatantereelta palannut toimittaja yrittää tyhjentää päätään kalastusretkellä. Matka luonnonhelmaan tuo kuitenkin uuden haasteen - nuoren, levottoman naisen.

 • Kesäyön unelma

  16.06.2009 Elävä arkisto

  William Shakespearen klassikkonäytelmässä lemmitään tällä kertaa Espoon metsissä. Puukoillekin on käyttöä, kun taikojen huumaamat ihmiset selvittävät välejään.

 • Tanssi perhoseni tanssi on tarina ystävyydestä ja epäluuloista sodanjälkeisessä Suomessa

  06.03.2009 Elävä arkisto

  Ajankuva vuodelta 1947, kun maassa oli valvontakomissio.

  Sodan jälkeen entinen vihollinen oli monelle yhä ”ryssä”. Tv-elokuva Tanssi perhoseni tanssi on ajankuva vuodelta 1947, jolloin Suomi maksoi itänaapurille jättimäisiä sotakorvauksia ja jolloin maassa oli valvontakomissio.

 • Pulinaa joulukuusessa

  22.12.2008 Elävä arkisto

  Aina joulukuusessa ei ole sopuisaa. Joulukuusen koristeet voivat jopa kadehtia joulukuusen latvaenkeliä.

 • Tv-elokuvassa "1943 Elokuu" puntarissa ovat sodan raadollisuus ja mielekkyys

  18.12.2008 Elävä arkisto

  Perhesuhteet ja sodan mielekkyys puntarissa

  Perhesuhteet ja sodan mielekkyys joutuvat puntariin, kun Lahtisen veljekset Matti, Eino ja Väpi kokoontuvat vanhan äitinsä hautajaisiin. Eletään jatkosodan kesää 1943, jolloin sodan raadollisuus on osa kaikkien arkea.

 • Kustaa Vaasa

  24.10.2008 Elävä arkisto

  Tauno Palo esittää pääosaa August Strindbergin kuningasdraamassa, joka kertoo ruotsalaisen Vasa-hallitsijasuvun ensimmäisestä monarkista.

 • Kuuma heinäkuu saa Eero-pojan hormonit hyrräämään

  22.10.2008 Elävä arkisto

  Kuuma kesä saa Eero-pojan hormonit hyrräämään.

  Kuuma kesä saa Eero-pojan hormonit hyrräämään. Maalla asuva nuorukainen kokee eroottisen seikkailun naapurin nuoren emännän kanssa. Suhde on vaarallinen, mutta Eero ei voi tunteilleen mitään.

 • Sotamies Jokisen vihkiloma uhkaa kärytä, kun morsian puuttuu

  17.10.2008 Elävä arkisto

  Vihille on päästävä, vaikka morsian puuttuu

  Sotamies Alpo Jokinen ottaa talvisodan rintamalta vihkiloman. Kun loma on otettu, niin vihille on päästävä, vaikka morsian puuttuu.

 • Kersantin kunnia on puntarissa itärajalla talvisodan aattona

  02.09.2008 Elävä arkisto

  Talvisodan aattona rajan pinnassa on on jännittynyt tunnelma

  Talvisodan aattona rajan pinnassa on on jännittynyt tunnelma. Ilmassa on sodan odotusta. Oman lisänsä jännitykseen antavat myös mutkikkaat ihmissuhteet.

Sivut