Hyppää pääsisältöön

Minna Pensola

 • Viulisti Antti Tikkasen vanhemmat tukivat auliisti poikansa soittoharrastusta – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  03.05.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 3. toukokuuta!

  Meta4-kvartetin primas, Oulaisissa syntynyt Antti Tikkanen päätti jo 10-vuotiaana, että hänestä tulee viulisti. Antti osallistui ahkerasti kotipaikallaan Pohjois-Pohjanmaalla ”soittotouhuihin”. Vuosikaudet isä-Tikkanen hyppäsi kyselemättä auton rattiin ja kyyditsi pojan musiikkiharrastuksen pariin.

 • Viulistipari Minna Pensola ja Antti Tikkanen seuraa hämmästyneenä tyttärien etäviulutunteja – Taiteilija koronakeväänä 2020

  01.05.2020 Klassinen

  Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.

  Tää tuntuu ihan joululta, viulistipariskunta Minna Pensolan ja Antti Tikkasen Emma-tytär totesi ensimmäisen karanteeniviikon jälkeen maaliskuussa 2020. Eri puolilla maailmaa konsertoivan Meta4-kvartetin viulistien kiireet kaikkosivat hetkessä ja keikkailu vaihtui puuhailuun omassa keittiössä. Samalla Minna ja Antti ovat seuranneet hämmästyneinä ja kiitollisina tyttärien viulutunteja, jotka pandemian aikana on pidetty etäopetuksena.

 • Pelimannihenkinen heittäytyjä Minna Pensola nauttii työstään – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.01.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. tammikuuta!

  Minna Pensola saa virtaa esiintymisestä. Virtaa tarvitaankin, sillä Minna on sekä kansainvälinen viulutaiteilija, kamarimuusikko, opettaja ja organisaattori että ruuhkavuosia elävä kahden pienen tytön äiti.

 • Da Kaapo: Minna Pensola

  19.11.2016 Klassinen

  Kaapo Kamu kuvasi persoonallisen viulisti-organisaattorin.

  Kaapo Kamu kuvasi persoonallisen viulisti-organisaattorin.

 • Save Syria -tukikonsertti

  21.10.2016 Musiikki

  Katso tukikonsertti!

  Yle välitti Save Syria -tukikonsertin suorana. Esiintyjinä mm. Maija Vilkkumaa, Tuure Kilpeläinen, Vuokko Hovatta ja Scandinavian Music Group. Konsertin juonsi Rakel Liekki. Katso konserttitallenne!

 • Pensola, Tikkanen ja Malov mestaroivat yllättävän herraskaiset Goldbergit

  21.10.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Johann Sebastian Bachin Goldberg-muunnelmat ovat paitsi ainutlaatuinen musiikkiuniversumi myös kosketinsoittajien herkkupala täynnä erikoisia kymmensormileikkejä. Tämä ei ole estänyt ahnaita jousitrioja tarttumasta Goldbergeihin sen jälkeen kun Dmitri Sitkovetski osoitti, että moinen onnistuu vähäisin musiikkiuhrein. Meta4-kvartetin Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat liittyneet joukkoon, ja pyytäneet kolmanneksi pyöräksi viulisti Sergei Malovin, joka operoi levyn erityispiirrettä, violoncello da spallaa.

 • Viulisti Elias Lassfolk: "Musiikki on se suurin intohimo, minkäs sille mahdan!"

  26.01.2016 Klassinen

  Sibelius-Akatemian viulisti Kantapöydän opiskelijatreffeillä

  ”Mikäli pystyn antamaan kaikkeni musiikille ja tällä panoksella itseni elättämään, en voisi olla onnellisempi.” Sibelius-Akatemiassa maisterintutkintoa tekevä 23-vuotias viulisti Elias Lassfolk oli Kantapöydän opiskelijatreffeillä Musiikkitalon kahvilassa 20. tammikuuta 2016.

 • Uudelle avoin, monipuolinen viulutaitelija Antti Tikkanen

  21.11.2015 Klassinen

  Antti Tikkaneon Ylen tv-asiantuntija Sibelius-viulukisassa.

  "Kannattaa avata korvat ja silmät”, Yleisradion asiantuntija, viulutaiteilija Antti Tikkanen kehottaa yleisöä. Tikkanen arvioi Sibelius-viulukilpailun finaaliesityksiä Teeman suorissa tv-lähetyksissä Musiikkitalolla.

 • Klassinen musiikkiko elitististä?

  12.09.2014 Kulttuuri

  Klassinen musiikki on elitististä. Viulisti Minna Pensola ei hämmästy väitteestä, mutta haluaa muistuttaa, että myös urheilu on elitististä. Sekä huippumuusikoksi että huippu-urheilijaksi valmentautuminen vaatii rankkaa harjoittelua ja vuosien sitoutumista.

 • Iirottelua: Kapellimestarit

  31.03.2009 Elävä arkisto

  Iirottelun kapellimestari-spesiaalissa vierailevat 106-vuotias itävaltalaismaestro Martin Sumpfwald ja tuore kotimainen kohusäveltäjä Samuli Graham.