Hyppää pääsisältöön

Helsingin Barokkiorkesteri

 • HeBo löytää Schumannin ja Bachin yhteyden - ja rajansa

  27.05.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Helsingin barokkiorkesterin ja Aapo Häkkisen uutuus kurkottaa turvallisesta periodiohjelmistosta romantiikan musiikin kokonaistaiteeseen: Robert Schumannin kahden suuren humanistis-satumaisen kuoro- ja orkesteriteoksen välissä luimistelee Bachin kantaatti. Kuinka ollakaan levy löytää säveltäjien ja tyylikausien välisen yhteyden, vähempää en Aapo Häkkisen aivoituksilta odottaisikaan.

 • Leopold Koželuchin ooppera Kustaa Vaasa Areenassa 9.3.2019 asti

  05.03.2018 Tietoa ohjelmista

  Koželuchin Kustaa Vaasa suorana radiossa ja Areenassa 10.3.

  Tšekkiläisen Leopold Koželuchin (1747 - 1818) 3-näytöksinen ooppera Kustaa Vaasa nähtiin lauantaina 10.3.2018 suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja kuultiin Yle Radio 1:ssä. Teos sai ensi-iltansa Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 3.3.2018. Teos on kuunneltavissa ja katseltavissa Yle Areenassa 9.3.2019 asti.

 • Kahden cembalon konsertot - muutakin kuin rätinää

  24.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Aapo Häkkinen ja Helsingin barokkiorkesteri ovat pitkään toimineet kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla, ja siinä puuhassa keskeisen ohjelmiston levyttäminen on tärkeää. Valinta on luonnostaan osunut Bachin cembalokonserttoihin, joista Häkkinen ja HeBo ovat julkaisseet jo kolmannen levyn. Laatu on pysynyt tasaisena, ja nyt kun vuoroon tulivat kahden cembalon konsertot, mukaan saatiin cembalotähti Pierre Hantaï.

 • Kun rahaa jaetaan, taiteellista laatua pitää voida arvioida!

  26.01.2017 Kulttuuricocktail

  Kun rahaa jaetaan, taiteellista laatua pitää voida arvioida!

  Keskustelu taiteen julkisesta tukemisesta lämpenee jälleen, kun tukemisen pelisääntöjä mietitään uudelleen. KulttuuriCocktail selvitti, mitä asioita pitää huomioida, jos taiteellisen laadun arviointi kytketään tuen saamisen ehtoihin.

 • Matias Häkkinen – haavettaan todeksi elävä cembalisti

  07.12.2016 Klassinen

  Tämä cembalisti on hullu heittäytyjä ja tilastojen tekijä.

  Tiesittekö, että Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on luultavasti enemmän cembalisteja asukaslukua kohden kuin missään muualla maailmassa? Entä tiesittekö, että cembaloita arvellaan olevan noin 500 kappaletta Suomessa? Ettekö? Cembalisti Matias Häkkinen tietää.

 • Helsingin Barokkiorkesteri joutuu pärjäämään omillaan

  09.12.2015 Kulttuuricocktail

  Huippuorkesterille ei ole varaa tukea huippuorkesteria.

  Valtiolla ei ole varaa tukea huippuorkesteria. Suomen valtionosuusjärjestelmä on aikansa elänyt, sanoo orkesterin johtaja Aapo Häkkinen. Samalla rahalla saisi tasokkaampia kulttuuripalveluja.

 • Tähtimezzo Kasarova ensi kerran Suomessa

  03.06.2012 Klassinen

  Maailmankuulu bulgarialainen mezzosopraano Vesselina Kasarova vierailee ensi kerran Suomessa keskiviikkona 6. kesäkuuta 2012. Hän esiintyy silloin Musiikkitalon konserttisalissa Helsingin Barokkiorkesterin solistina. Kasarovan ohjelmassa on Ferrandinia ja Händeliä. Kapellimestarina toimii laulajattaren maanmies, nuori Yordan Kamdzhalov.

 • HeBo on tiukasti barokkimusiikin maailmankartalla

  30.03.2012 Klassinen

  Helsingin Barokkiorkesteri on muuttunut viidessätoista vuodessa paikkallisorkesterista kansainvälisesti merkittäväksi kokoonpanoksi.

 • Nautit konsertit kotisohvalla!

  27.12.2011 Klassinen

  Suorat konsertit Helsingin Musiikkitalosta keväällä 2012Katso yle.fi/klassinen/live | Kuuntele YLE Radio 1

 • Barokkimusiikkia Itämeren ja Välimeren rannoilta

  13.12.2011 Klassinen

  Cembalotaiteilija Aapo Häkkisen johtama Helsingin Barokkiorkesteri harjoitteli maanantaina 12. joulukuuta 2011 Yleisradion musiikkistudiolla Pasilassa.