Hyppää pääsisältöön

Helsingin Barokkiorkesteri

 • Egmontia vereslihalla

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Melodraama koki 1700- ja 1800-lukujen taitteessa yhden kukoistuskausistaan – jopa niin, että säveltäjät kirjoittivat teoksia kokonaiselle isolle sinfoniaorkesterille ja lausujalle tai näyttelijöille. Helsingin barokkiorkesteri herättää tuota traditiota levyllään Ludwig van Beethovenin Egmont-näyttämömusiikista. Vaikka Goethen alkuperäinen tragedia on ihan täysverinen näytelmä – jälkikäteen, vuonna 1821 Friedrich Mosengeilin kirjoittama ”deklamoitu kertomus Beethovenin Egmont-musiikkiin” tuo Goethen tarinan käänteet ja Beethovenin harvemmin kokonaisuudessaan kuultavan Egmont-musiikin onnistuneesti yhteen.

 • HeBo löytää Schumannin ja Bachin yhteyden - ja rajansa

  27.05.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Helsingin barokkiorkesterin ja Aapo Häkkisen uutuus kurkottaa turvallisesta periodiohjelmistosta romantiikan musiikin kokonaistaiteeseen: Robert Schumannin kahden suuren humanistis-satumaisen kuoro- ja orkesteriteoksen välissä luimistelee Bachin kantaatti. Kuinka ollakaan levy löytää säveltäjien ja tyylikausien välisen yhteyden, vähempää en Aapo Häkkisen aivoituksilta odottaisikaan.

 • Leopold Koželuchin ooppera Kustaa Vaasa Areenassa 9.3.2019 asti

  05.03.2018 Ohjelmat

  Koželuchin Kustaa Vaasa suorana radiossa ja Areenassa 10.3.

  Tšekkiläisen Leopold Koželuchin (1747 - 1818) 3-näytöksinen ooppera Kustaa Vaasa nähtiin lauantaina 10.3.2018 suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja kuultiin Yle Radio 1:ssä. Teos sai ensi-iltansa Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 3.3.2018. Teos on kuunneltavissa ja katseltavissa Yle Areenassa 9.3.2019 asti.

 • Kahden cembalon konsertot - muutakin kuin rätinää

  24.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Aapo Häkkinen ja Helsingin barokkiorkesteri ovat pitkään toimineet kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla, ja siinä puuhassa keskeisen ohjelmiston levyttäminen on tärkeää. Valinta on luonnostaan osunut Bachin cembalokonserttoihin, joista Häkkinen ja HeBo ovat julkaisseet jo kolmannen levyn. Laatu on pysynyt tasaisena, ja nyt kun vuoroon tulivat kahden cembalon konsertot, mukaan saatiin cembalotähti Pierre Hantaï.

 • Kun rahaa jaetaan, taiteellista laatua pitää voida arvioida!

  26.01.2017 Kulttuuricocktail

  Kun rahaa jaetaan, taiteellista laatua pitää voida arvioida!

  Kun rahaa jaetaan, taiteellista laatua pitää voida arvioida!

 • Matias Häkkinen – haavettaan todeksi elävä cembalisti

  07.12.2016 Klassinen

  Tämä cembalisti on hullu heittäytyjä ja tilastojen tekijä.

  Tiesittekö, että Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on luultavasti enemmän cembalisteja asukaslukua kohden kuin missään muualla maailmassa? Entä tiesittekö, että cembaloita arvellaan olevan noin 500 kappaletta Suomessa? Ettekö? Cembalisti Matias Häkkinen tietää.

 • Helsingin Barokkiorkesteri joutuu pärjäämään omillaan

  09.12.2015 Kulttuuricocktail

  Huippuorkesterille ei ole varaa tukea huippuorkesteria.

  Valtiolla ei ole varaa tukea huippuorkesteria. Suomen valtionosuusjärjestelmä on aikansa elänyt, sanoo orkesterin johtaja Aapo Häkkinen. Samalla rahalla saisi tasokkaampia kulttuuripalveluja.

 • Tähtimezzo Kasarova ensi kerran Suomessa

  03.06.2012 Klassinen
 • HeBo on tiukasti barokkimusiikin maailmankartalla

  30.03.2012 Klassinen

  Helsingin Barokkiorkesteri on muuttunut viidessätoista vuodessa paikkallisorkesterista kansainvälisesti merkittäväksi kokoonpanoksi.

 • Nautit konsertit kotisohvalla!

  27.12.2011 Klassinen

  Suorat konsertit Helsingin Musiikkitalosta keväällä 2012Katso yle.fi/klassinen/live | Kuuntele YLE Radio 1

 • Barokkimusiikkia Itämeren ja Välimeren rannoilta

  13.12.2011 Klassinen

  Cembalotaiteilija Aapo Häkkisen johtama Helsingin Barokkiorkesteri harjoitteli maanantaina 12. joulukuuta 2011 Yleisradion musiikkistudiolla Pasilassa.