Hyppää pääsisältöön

Raili Pietilä

 • Aalto-yliopisto remontoi maineikkaan Dipolin alkuperäiseen "radikaaliin" asuunsa – tältä valmis urakka näyttää

  18.08.2017 Yle Uutiset

  Uudistettu Dipoli toimii vastedes Aalto-yliopiston päärakennuksena.

 • Kun arkkitehdin kunnianhimo ja kaupunkilaisten toiveet kohtaavat

  31.05.2015 Kulttuuri

  ALA Arkkitehdeillä on isot eleet

  Mitä tapahtuu kun kaupunkilaiset ja kunnianhimoiset arkkitehdit kohtaavat? Keskustakirjastoa Helsinkiin suunnitteleville ALA Arkkitehdeille on kertynyt uran aikana hyvää, huonoa ja kansainvälistä kokemusta vuorovaikutuksesta rakennusten käyttäjien ja kaupunkilaisten kanssa. Tarina ALA Arkkitehdeista sisältää ristiriitoja, kunnianhimoa, pilvilinnoja, asukasyhdistyksiä, norjalaisia, Manhattania, terassitaloja, ärtymisen, Kuopion ja Lappeenrannan teatterit, useita metroasemia ja Dipolin muuttamisen Otaniemen päärakennukseksi.

 • Millainen on parempi oppimisympäristö, Verstas Arkkitehdit?

  22.05.2015 Kulttuuri

  Työ alla tulevaisuuden kouluja ja huippukampus

  Miten uudet koulurakennukset muuttavat oppimista? Verstas Arkkitehdeilla on kolmen koulujättiläisen verran tuoretta kokemusta. He pääsevät kehittämään myös entisestä omasta oppimisympäristöstään Otaniemestä kansainvälisen huippuyliopiston kampusta.

 • Metson remontti käynnistyy Tampereella

  12.08.2011 Yle Uutiset

  Pääkirjasto Metson perusparannustyöt alkavat käsikirjaston lehtien ja lehtikaappien siirrolla ensi maanantaina. Lehdet siirretään remontoitavalta alueelta hiljaisen lukusalin tiloihin. Siirto kestää noin viikon, eikä tänä vuonna ilmestyneitä lehtiä voi siirron aikana lukea Metsossa.

 • Tampere palkitsi Raili Pietilän ja Kari Neilimon

  01.10.2010 Yle Uutiset

  Tampereen kaupunginhallitus myönsi vuoden 2010 Tampereen palkinnon arkkitehti Raili Pietilälle ja vuorineuvos Kari Neilimolle merkittävistä ansioista Tampereen kaupungin hyväksi.

 • Lieksan siirtolapuutarhasuunnitelma valmis

  27.05.2010 Yle Uutiset

  Lieksan uudentyyppisen siirtolapuutarhan suunnitelma on hyväksytty Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastolla.

 • Hervannan kirkkoon näyttävämpi risti

  29.03.2010 Yle Uutiset

  Tampereen Hervannan kirkkoon suunnitellaan uutta ristiä. Kirkkoon halutaan uusi risti, koska nykyinen on liian huomaamaton.

 • Mäntyniemen eteen uusi taideteos

  21.01.2010 Yle Uutiset

  Tasavallan presidentin virka-asunnon Mäntyniemen edustalle etsitään kilpailulla uutta taideteosta. Kilpailu ratkeaa toukokuussa.

 • Raili ja Reima Pietilän arkkitehtuuria Keski-Suomen museossa

  08.08.2009 Yle Uutiset

  Keski-Suomen museossa avautuu lauantaina arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilän arkkitehtuuria esittelevä näyttely. Näyttelyssä on esillä huomattava määrä arkkitehtien alkuperäispiirrustuksia.

 • Muumipeikko palasi paikalleen

  03.06.2009 Yle Uutiset

  Kovia kokenut Muumipeikko-patsas on palannut paikalleen Tampereen Muumilaakson edustalle. Reilu vuosi sitten Muumipeikko joutui ilkivallan kohteeksi ja koki niin kovia kolhuja, että patsas oli valettava kokonaan uudestaan.

 • Cinolalle etsitään uutta käyttöä

  22.04.2009 Yle Uutiset

  Tampereen Hervannan elokuvateatteri Cinolan tulevaisuutta pohditaan parhaillaan. Kaupunki haluaisi harteiltaan kalliiden tilojen ylläpidon. Hervantalaisilta toivotaan ideoita.

 • Hervannan kirjasto juhlii

  05.03.2009 Yle Uutiset

  Hervannan kirjastorakennus on palvellut kaupunkilaisia jo 20 vuotta. Vuosipäivän kunniaksi kirjastossa järjestetään tämän viikon aikana satutunteja, sekä musiikki- ja teatteriesityksiä.

 • Pietilän arkkitehtipariskunta loi omalaatuiset muodot

  26.02.2008 Yle Uutiset

  Raili ja Reima Pietilän arkkitehtuurista on valmistunut ainutlaatuinen näyttely Suomen rakennustaiteen museoon. Pietilät tunnetaan erityisesti modernin arkkitehtuurin haastajina.

 • Särestöniemi suojellaan

  03.09.2004 Yle Uutiset