Hyppää pääsisältöön

Ristomatti Ratia

 • Tässä kahdeksan puheenaihetta uudesta Marimekko-kirjasta

  09.09.2015 Yle Uutiset

  Tänään julkaistava Marimekko – Suuria kuvioita -kirja kuljettaa halki ikonisen yhtiön historian. Kuuden tutkivan journalistin teos rakentaa suutuspäissään potkuja jaelleen Armi Ratian henkilökuvaa ja tarkastelee yhtiön toimintaa Aasiassa. Väliin mahtuu Marimekon nousuja ja laskuja.

 • Ristomatti Ratia ja Kertun kaalilaatikko

  09.04.2015 Puoli seitsemän

  Armi Ratia johti Marimekkoa ja Kerttu Mäntykivi keittiötä.

  Armi Ratia johti Marimekkoa ja Kerttu Mäntykivi keittiötä.

 • Donnerin elokuvan Armi on itsetuhoinen naukkailija

  13.03.2015 Kulttuuri

  "Armi yritti naida minut. Ei hän siinä onnistunut, mutta ystävyytemme sälyi silti", ohjaaja Jörn Donner kertoo suhteestaan Armi Ratiaan. Fiktiivinen Armi Elää -elokuva kuvaa Marimekon vaiheita ja Armin paikoin onnetontakin elämää.

 • Suomalainen taidelasi elää pirstaleisessa maailmassa

  13.02.2015 Yle Uutiset

  Suomen lasimuseo on taltioinut suomalaista lasin lähihistoriaa jo 35 vuoden ajalta. Perjantaina lasimuseossa avautuu seitsemäs Suomen Lasi elää -näyttely, joka on koottu tämän vuosikymmenen lasitaiteesta. Esillä on yli 120:n lasitaiteilijan taide-esineitä.

 • Brändiasiantuntija: Marimekko voi kääntää plagiointikohun edukseen

  01.06.2013 Yle Uutiset

  Marimekon kannattaisi tehdä mallisto alkuperäisistä Maria Primatšenkon töistä, kannustavat brändiasiantuntija Marco Mäkinen ja suunnittelija Ristomatti Ratia.

 • Jalalla koreasti tähtien tavoin

  17.11.2012 Yle Uutiset

  Television tanssiohjelmat innostavat tavallista kansaa pyörähtelemään parketeille. Harva kehittyy huipuksi, mutta valssin oppii jokainen.

 • Hylätyissä äänissä huonoa runoutta ja julkkiksia

  30.10.2012 Yle Uutiset

  Osansa äänistä saivat myös perinteiset Aku Ankat ja James Bond. Äänestyslipukkeita hylättiin pelkästään Kuopiossa yli kaksisataa.

 • Kumitossu innoitti Ratian suunnittelemaan klassikkolaukun

  28.06.2012 Yle Uutiset

  Ristomatti Ratia sai idean Marimekon olkalaukkuun kumitossuistaan. Markiisikankaisia tennistossuja  katsoessaan hän totesi, että hän haluaa markiisisen kumitossupohjaisen laukun.

 • Saunan kiuas roikkuu nyt katosta - ja siinä on paljon kiviä

  15.06.2012 Yle Uutiset

  Suomalaisen saunan sydän, kiuas, on kokenut vuosien saatossa jos jonkinlaista muodonmuutosta. Perinteisen kiuasmallin rinnalle on tullut lukuisia moderneja malleja. Tänä kesänä kylvetään kivikiukaan lämmöissä.

 • Lasimuseossa esillä kokeneita muotoilijoita ja nuoria lupauksia

  31.05.2012 Yle Uutiset

  Suomen Lasimuseo Riihimäellä lähtee kesään kahden uuden näyttelyn voimin. Tarjolla on raikasta muotoilua viime vuosilta ja aistien innoittamaa taidelasia.

 • Rakennusmessuille odotetaan 20 000 kävijää

  11.03.2011 Yle Uutiset

  Tänään Jyväskylässä alkaville ja viikonlopun kestäville Rakentamisen ja talotekniikan messuille odotetaan noin 20 000 kävijää. Messuilla esitellään rakentamisen ja sisustamisen uutuuksia. Omakotitalonäyttelyjä suunnittelevat kunnat myyvät messuilla tonttejaan.

 • Puu puhuttelee Käsityön museossa

  16.06.2010 Yle Uutiset

  Suomen Käsityön museon näyttely Parasta puusta esittelee valitsijoilleen merkittäviä puuesineitä. Näyttelyssä on mukana niin uniikkeja käsityötaidonnäytteitä, kansanomaisia puuesineitä kuin teollisesti valmistettuja tuotteitakin.

 • Pronssinen Maire voitti Porin taidekilpailun

  19.03.2010 Yle Uutiset

  Pronssiin valettava Maire on voittanut ensimmäisen Lupaus! -taidekilpailun Porissa. Raumalaisen kuvanveistäjä Kerttu Horilan veistos tulee kiertämään kesällä porilaisia yleisötapahtumia ja näkymään muutenkin kaupunkikuvassa.

 • Lasinpuhaltajien kaarti hiipuu Suomessa

  04.03.2010 Yle Uutiset

  Suomalaisten muotoilijoiden on pian vaikeata löytää päteviä lasinpuhaltajia toteuttamaan ideoita esineiksi. Puhalluspillistä luopuva palkittu lasinpuhaltaja Jaakko Liikanen on luonut taidetta niin Nanny Stillin, Helena Tynellin kuin Markku Pirinkin kanssa.

 • Kokkolan asuntomessualue kuoriutuu keväällä

  05.02.2010 Yle Uutiset

  Kokkolan ensi vuoden asuntomessujen ensimmäisiä taloja ruvetaan pystyttämään jo keväällä. Tontteja rajaavat aidat suunnittelee Ristomatti Ratia. Merestä vallattu kaupunginosa viherretään kolmella puistovyöhykkeellä. Keskustorin suunnittelu alkaa ensi viikolla.

 • Armi Ratia ja Marimekon kulta-aika

  27.12.2006 Elävä arkisto

  Armi Ratia

  Vuonna 1951 perustettu Marimekko on suomalaisen muotoilun tunnetuimpia nimiä. TV-dokumentissa vuodelta 1976 yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Armi Ratia puhuu työstään ja Marimekon vaiheista.

 • Retretin kesän vetonaulana Pekka Halonen

  01.06.2005 Yle Uutiset

  Taidekeskus Retretin päänäyttelyssä on tänä kesänä esillä kotimaisen kultakauden mestarin Pekka Halosen (1865 - 1933) öljyvärimaalauksia.