Hyppää pääsisältöön

Anne Leinonen

 • Useita Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahoja Etelä-Savoon

  11.10.2019 Yle Uutiset

  Rahasto jakaa tänä vuonna kaiken kaikkiaan 12,6 miljoonan euron edestä apurahoja tieteelle, taiteelle ja yhteiskunnalliseen toimintaan.

 • Kirjailija Anne Leinonen rakastaa outoa ja kummaa

  26.10.2018 Elämä

  Mielikuvitusta ruokitaan syömällä ja juomalla hyvin.

  Spekulatiivista fiktiota kirjoittava Anne Leinonen ei pelkää yöllä metsässä juoksemista. Hän rakastaa outoja aiheita ja kirjoittaa kummista tapahtumista. Kirjanoitana maailman suurimmassa science fiction tapahtuma Worldconissa esiintynyt Leinonen haluaa omassa arjessaan inspiroida ja tukea aloittelevia kumman-kirjoittajia.

 • Sokeain 2015 vuoden kuunnelma on Ikimaa!

  07.04.2016 Draama

  Ikimaa voitti Sokeain kuunnelmapalkinnon 2015: blogi

  Vuoden 2015 sokeain kuunnelmapalkinnon sai Yle Radio 1:n Itämeri ­teemakokonaisuuteen kuuluva Ikimaa. Kuunnelman ovat kirjoittaneet Eija Lappalainen ja Anne Leinonen, ohjaus Kaisa ­Liisa Logrén. Äänisuunnittelu on Hanna Helena Kinnusen, rooleissa Juha Muje, Miia Nuutila, Hanna Raiskinmäki Kasimir Baltzar, Joonas Heikkinen ja Arvi Lind. Tuottaja: Soila Valkama, Yle Radioteatteri. Ikimaa on vuoteen 2178 sijoittuva dystopia Helsingistä. Päähenkilö on kunniatohtori ja robotiikan asiantuntija Eliel Sebastian Jaatinen, joka lähtee etuoikeutetun eliitin preservaatista älykkään Leiju­tuolinsa avustamana etsimään vapautta ja vastauksia. Preservaatin ulkopuolella autioituneessa, saastuneessa Helsingissä Jaatinen kohtaa elämää nähneen rosoisen Soran. "Ikimaassa yhdistyvät loistava äänisuunnittelu ja toimiva käsikirjoitus. Raatia kiehtoo, miten selkeästi ja vähillä elementeillä kuunnelman aika ja miljöö määrittyvät heti alusta asti. Tarina on mukaansatempaava ja sitä on helppo seurata. Sen käänteet yllättävät ja pitävät mielenkiinnon yllä loppuun asti. Saastuneen scifi­Itämeren äänimaailma on rakennettu kiinnostavasti ja uskottavasti. Pienillä sanoilla ja tehosteilla annetaan kuulijalle paljon tietoa." (Sokeiden kuunnelmaraadin perustelut voittajan valinnalle) Sokeain kuunnelmaraati jakaa vuosittain palkinnon mielestään parhaalle, kotimaiselle kuunnelmalle. Raati on perustettu vuonna 1967. Tällä hetkellä raatiin kuuluvat Iiris Brocke, Johanna Herranen, Riikka Hänninen, Mira ­Maria Kuudanpaiste, Mauno Sirviö ja Markku Yli­pentilä. Kuunnelman käsikirjoittajat kertovat Ikimaan synnystä. Klikkaa otsikosta blogiin!

 • Kevätaurinko paljastaa repsottavat tapetit – sisustusremonttikausi alkaa maaliskuulla

  21.03.2016 Yle Uutiset

  Keväällä ja syksyllä suomalaiset remontoivat sisällä. Kesällä tehdään ulkoremonttia muun muassa terassilla ja kesäkeittiössä.

 • J.H. Erkon kirjoituskilpailun raati: "Voittajan novelleissa on merisään rauhaa"

  09.05.2014 Yle Uutiset

  Kirjoituskilpailun tämän vuoden voittaja on Iida Turpeinen. Raadin luettavaksi saapui lähes 5 000 novellia.

 • Vanhustenhoito ei ole pelkkää hätäistä vaipanvaihtoa – "Iloa, surua, tarinoita ja läsnäoloa"

  08.02.2014 Yle Uutiset

  Vanhustenhoidon tilasta on käyty viime aikoina paljon keskustelua. Kainuun ammattiopistossa vanhustyöhön erikoistuvat hoitajat toppuuttelevat niitä, jotka tuovat esiin vain epäkohdat. Vanhustenhoitaja löytää kiireessäkin aikaa koskettaa ja kuunnella, jos tekee työtään sydämellään.

 • Aamun kirjassa Anne Leinosen Viivamaalari

  28.02.2013 Yle Uutiset

  Yhteiskunta on muuttunut jatkuviksi arpajaisiksi, joissa puolisotkin arvotaan. Ympäröivä maailma on levoton, yksityiskohdat muuttuvat nopeasti, eikä mihinkään tai kehenkään kannata kiintyä. Päähenkilö Mia on jämäihminen, jota ei kelpuuteta edes työarpajaisiin.

 • Kirjailijan lista: Ruotsille sodan hävinnyt Suomi ja aivokarkkeja

  20.07.2012 Yle Uutiset

  Kirjailija Anne Leinonen listasi tämän hetken kiinnostavimmat kotimaiset tieteis- ja fantasiakirjailijat. Hän uskoo suomikumman kansainväliseen läpimurtoon, mistä ensimmäisiä merkkejä on Johanna Sinisalon teosten saama vastaanotto maailmalla. Käännöksiä on tullut ja tulee koko ajan lisää, Leinonen kehuu.

 • Mitä kummaa? Suomikummaa!

  20.07.2012 Yle Uutiset

  Tieteis- ja fantasiakirjailijat kirjoittavat nyt suomikummaa. Kaikkea mahdollista luovasti sekoittavat tekstit haastavat kotimaisen kirjallisuuden realistisen perinteen. Kirjailijat toivovat suomikummasta seuraajaa pohjoismaisten rikoskirjojen buumille.

 • Tornionlaakson suojapirtti hiljeni

  31.03.2011 Yle Uutiset

  Päihdeongelmaisten hoitopalveluja Torniossa tarjoava Tornionlaakson Suojapirtti lopettaa toimintansa torstaina. Vastaava hoitaja Minna Reinikainen kertoo, että viimeiset kolme asiakasta lähtevät kotiin.

 • Tornion kuolemat hätkähdyttivät A-klinikan työntekijöitä

  20.05.2010 Yle Uutiset

  Tornion A-klinikalla on tiedetty kaupungin huumeongelmat. Päättäjien antamat resurssit eivät ole mahdollistaneet esimerkiksi matalan kynnyksen hoitopaikkojen perustamista.

 • Huh-proosalla J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittoon

  23.04.2010 Yle Uutiset

  Juhani Karila on voittanut tämän vuoden J.H.Erkon kirjoituskilpailun. Tuomaristo kiittelee häntä omintakeisesta ja hengästyttävästä tyylistä.

 • J.H.Erkon kirjoituskilpailu on ponnahduslauta kirjailijaksi

  20.04.2010 Yle Uutiset

  J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittajat julkistetaan perjantaina. Miten erottaa jyvät akanoista noin 4 500 novellinäytteen joukosta? Arvosteluraadin puheenjohtaja Pirkko Heikkinen kertoo, että suuri tekstimäärä karsintavaiheessa ei kauhistuta lukijaa.

 • J. H. Erkon palkinto Jouni Tikkaselle

  25.04.2008 Yle Uutiset

  J.H.Erkon novellipalkinnon on voittanut helsinkiläinen Jouni Tikkanen. Raati kiittää Tikkasta erityisesti varmasta ja konkreettisesta tarinankerronnasta.

 • Tähtivaeltaja-palkinto toisen kerran suomalaiselle

  17.08.2006 Yle Uutiset

  Parhaan science fiction -kirjan Tähtivaeltaja-palkinto on myönnetty Risto Isomäen romaanille Sarasvatin hiekkaa (2005).