Hyppää pääsisältöön

Kimmo Ohtonen

 • Kimmo Ohtoselle Vuoden tiedeviestintäpalkinto

  03.02.2017 Yleisradio

  Suomen tiedetoimittajain liitto palkitsi Kimmo Ohtosen.

  Suomen tiedetoimittajain liitto palkitsi Kimmo Ohtosen suomalaisen luonnon ja erityisesti petoeläinten elämän näkyviin tuomisesta.

 • Kultainen Venla -yleisöäänestyksen kolmen kärki selvillä

  11.01.2017 Yle TV2

  Kultaisen Venlan yleisöäänestyksen kolmen kärki

  Kultainen Venla -gaalassa palkitaan tulevana perjantaina parhaimmat kotimaiset tv-ohjelmat ja niiden tekijät. Yle TV2:ssa klo 20 nähtävässä palkintogaalassa myös yleisö on saanut äänestää suosikkiohjelmaansa ja esiintyjäänsä – ja finaalikolmikot ovat nyt selvillä.

 • Arktiset selviytyjät

  13.12.2016 Luonto

  Jäävuoret kelluvat vedessä kuin kauan sitten hylätyt laivat

  Puhtaan siniseltä taivaalta porottaa aurinko, sen heijastus väreilee sokaisevan kirkkaasti merenpinnasta. Silmiäni siristellen tarkkailen postikorttimaisen kaunista näkymää ympärilläni.

 • Merten jättiläiset

  29.11.2016 Luonto

  Veden alta nousee jättiläismäisen olennon tumma selkäevä.

  Tarkkailen tummansakeaa vettä etsien liikettä pinnan alla. Se liikkuu jossain lähellä. Ukkospilvet nousevat vuorten takaa. Livumme veneellä tummaa vettä pitkin eteenpäin samalla kun myrskylinnut liitelevät yläpuolellamme tuulen kyydissä. Yhtäkkiä selkäni takaa kuuluu voimakas pärskähdys. Kääntäessäni katseeni näen, miten veden alta nousee jättiläismäisen olennon tumma selkäevä. Polveni nytkähtävät.

 • Näkökulma: Ihminen ja susi - uusi alku?

  25.11.2016 Luonto

  Miten susikantaa voisi hoitaa?

  Miten susikantaa voisi hoitaa?

 • Petojen valtakunta

  22.11.2016 Luonto

  Petojen elämä Pohjolan olosuhteissa on kovaa.

  Ahma vetää kesäyön kosteaa ilmaa sieraimiinsa. Se seisoo metsän reunalla ja tarkkailee suoaukeaa. Ahma ottaa vainua vielä kerran. Hento tuulenvire kertoo sille, että on turvallista edetä. Samalla kun hämärä verhoaa itärajan salomaat, ahma jättää metsän turvan ja lähtee ripein askelin etenemään suon keskellä lepäävää hirvenruhoa kohti.

 • Suurtunturien erämaa

  13.11.2016 Luonto

  On aivan hiljaista, tuulikin on päättänyt levätä hetken.

  Astelen yöpakkasten lujittamalla keväthangella, joka kantaa minua kuin kallio. Nousen tunturin kaarevaa selkää pitkin huippua kohti. Tunnen sydämeni kiihtyvät lyönnit. Vaikka hanki on kantava, jyrkkä nousu saa jalat tuntumaan raskailta. En suostu antamaan periksi. Porolta tunturin laelle nousu sujuisi ongelmitta.

 • Kolme suosikkikuvaa Pohjolasta

  13.11.2016 Luonto

  Vieraiden kolme kuvaa Pohjolasta

  Vieraiden kolme kuvaa Pohjolasta

 • Huippuvuorten valtias

  28.10.2016 Luonto

  Peto on tappanut partahylkeen hetkeä aiemmin.

  Aamun utuisessa valossa jääkarhu katsoo minua lempeän nappimaisilla silmillään. Karhun pehmeä katse puhuu ristiriitaisesti eri kieltä sen muun olemuksen kanssa. Sen kuono ja kermanvalkoinen turkki ovat kauttaaltaan veressä. Peto on tappanut partahylkeen hetkeä aiemmin.

 • Kimmo Ohtonen viiksitimalin jäljillä

  16.08.2016 Luonto

  Luontokuvaaja kohtasi ruovikkojen mystisen laulajan.

  Viiksitimalin kohtaaminen on ollut luontokuvaaja Kimmo Ohtoselle monivuotinen haave sen pastellimaisen kauniin ulkoasun ja vauhdikkaan luonteen takia. Luonnossa hän ei kuitenkaan ollut koskaan nähnyt tätä ruovikkojen eksoottista pikkulintua. Kunnes.

 • Löydä luontosi – suora lähetys järven rannalta

  09.05.2016 Yle TV1

  Koko perheen luonto-ohjelma lähetetään metsäjärven rannalta.

  Koko perheen luonto-ohjelma lähetetään suorana perjantaina 27.5. klo 21.05 metsäjärven rannalta. Lähetyksen juontavat Kimmo Ohtonen ja Viivi Pumpanen.

 • Osallistu #talviturkkihaasteeseen - lataa kuvasi täällä

  18.04.2016 Luonto

  Joko olet uskaltanut heittäytyä?

  Lähestyvä kesä houkuttelee rohkeampia jo veden varaan. Hauskimmat valokuvat talviturkin heittämisestä pääsevät mukaan Löydä luontosi -viihdeshown suoraan lähetykseen pe 27.5 Yle TV1 klo 21.05 - 23.05. Osallistua voit sosiaalisessa mediassa tunnisteella #talviturkkihaaste tai lataamalla kuvan täällä olevan lomakkeen kautta.

 • Viivi nauttii merenrannoista, Kimmo korpimetsästä

  18.04.2016 Luonto

  Löydä luontosi -juontajat ovat innokkaita luontoihmisiä.

  Löydä luontosi -ohjelman molemmat juontajat viihtyvät luonnossa sekä arjessa että pidemmillä matkoilla luonnon rauhassa rentoutumassa.

 • Löydä luontosi ravistelee luontosuhteesi hereille

  18.04.2016 Luonto

  Uutta ohjelmaa juontavat Viivi Pumpanen ja Kimmo Ohtonen.

  Koko perheen viihteellinen luonto-ohjelma lähetetään toukokuun lopussa suorana metsäjärven rannalta. Uutta ohjelmaa juontavat Viivi Pumpanen ja Kimmo Ohtonen. Ota aikasi, avaa silmäsi ja löydä luontosi! Perjantaina 27.5.2016 klo 21.05-23.05 Yle TV1. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

 • Olhavanvuori on Repoveden kansallispuiston vetonaula

  16.09.2013 Elävä arkisto

  Repovesi on Kymenlaakson ja Etelä-Savon rajalla.

  Kymenlaakson ja Etelä-Savon rajamailla sijaitsevasta Repoveden erämaa-alueesta tuli virallisesti kansallispuisto tammikuussa 2003. Repovesi on Etelä-Suomessa harvinaisen suuri alue koskematonta luontoa, jonka keskellä kohoaa majesteettinen Olhavanvuori.