Hyppää pääsisältöön

Retki

 • Parasta retkiruokaa – Peltsi kokeili kolmea reseptiä

  07.03.2018 Luonto

  Peltsin keittiössä valmistettiin ruokaa nuotiolla.

  Peltsi kovan vuoden kolmas haaste on noin 200km hiihtovaellus Lapissa. Se ei onnistu ainakaan ilman hyvää ruokaa! Peltsin keittiössä valmistetaan kolme lukijoiden lähettämää retkiruokaa.

 • Kuusi vinkkiä kuusen alla yöpymiseen

  01.03.2018 Luonto

  Talvella kuusen alla on hiljaista ja mukavaa

  Talviyö kuusen alla on parhaimmillaan autuaan hiljainen ja mukava, huonoimmillaan lumi sataa päällesi ja havut karisevat naamallesi. Oikeanlaisen kuusen valinta hotellihuoneeksi on tarkkaa puuhaa. Lue vinkit!

 • Perheen kanssa luontoretkellä – onnistuuko 12 kilometrin patikkaretki pienten kanssa?

  24.08.2016 Akuutti

  Mitä tarvitaan onnistuneeseen luontoretkeen lasten kanssa?

  Luonnossa olo lisää niin aikuisten kuin lastenkin hyvinvointia ja vähentää stressiä. Yhdessä kokemisen ja selviytymisen riemu tekee hyvää koko perheelle! Näin lupailevat tutkimukset ja luontosivustot. Mutta mahtaako käytännön kokemus olla aivan näin riemukas? Päätimme testata, kestääkö vanhemmilla hermo vai palaako pinna, kun luontoretkellä on mukana on kaksi alle kouluikäistä lasta, ja edessä 12 kilometriä vaativaa patikkamaastoa? Entä kuinka sujuu koko retken kruunaava telttayö?

 • Nokipannukahvin salaisuudet

  28.07.2016 Luonto

  Nuotiolla keitetty kahvi on aina omanlaisensa.

  Nuotiolla keitetty kahvi on keittäjästä riippuen aina eri makuista, täynnä salaisuuksia. Kahvin maku muuttuu maiseman ja kelin mukaan. Myös sillä on merkitystä, mitä kahvinporoja käytetään ja kuinka ne pannuun lisätään.

 • Missä marjat luuraavat? Näin löydät marjapaikan

  14.07.2016 Luonto

  Näin pääset alkuun marjastuksessa

  Kotimaiset marjat ovat houkuttaneet ihmisiä metsiin kautta aikojen. Nykyisin marjojen poimimisessa yhdistyvät huvi ja hyöty. Poiminta on hyvä keino saada sopivassa suhteessa liikuntaa, raikasta ilmaa ja muita luonnon hyvinvointivaikutuksia ruuan hankkimisen yhteydessä. Marjametsään on mukava mennä yhdessä. Jutustellessa astiat täyttyvät melkein kuin itsestään.