Hyppää pääsisältöön

fundamentalismi

 • Barbarioiden törmäys Lähi-Idässä

  12.04.2017 Yhteiskunta

  Barbarioiden törmäys Lähi-Idässä

  Barbarioiden törmäys Lähi-Idässä

 • Hypermoderni uskonnollisuus

  01.09.2016 Yhteiskunta

  Hypermoderni uskonnollisuus sivilisaatioiden törmäyksessä

  Hypermoderni uskonnollisuus sivilisaatioiden törmäyksessä

 • Pakolainen saapuu paratiisiin - Maija Vilkkumaa tulkitsee Hassan Blasimin runon

  06.04.2016 Kulttuurin välikysymys

  Hassan Blasimin runo pakolaisesta Maija Vilkkumaan lukemana

  "He vievät sinut omaan paratiisiinsa, sitten piinaavat sinua yötä päivää kauhuillaan sinun silmissäsi, joista loistaa pelko ja toivo." Kirjoittaa Suomessa asuva irakilaiskirjailija Hassan Blasim runossaan Pakolainen paratiisissa jonka nimi on Eurooppa. Blasimin mielestä pakolaisista ei saisi puhua liikaa - ja myönteiselläkin julkisuudella on huonot puolensa. #kulttuurinvälikysymys kysyy taiteilijoilta mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu suoraan lähetykseen Yle Teemalla 14. huhtikuuta.

 • Kunhan se ei maksa!

  03.06.2015 Kulttuuri

  Kunhan se ei maksa!

  Kunhan se ei maksa!

 • Islamin lähteillä ja valtavirroilla

  07.11.2014 Elävä arkisto

  Ohjelmasarja Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta.

  Professori Heikki Palva ja toimittaja Jorma Kallenautio lähtivät matkalle ympäri Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan islamilaisia valtioita. Matkalta syntyi radio-ohjelmasarja, joka alkaa Muhammadin ilmestyksistä ja päättyy kolmentoista jakson kautta tutkimaan islamilaisia yhteiskuntia ja sitä, miltä sellaiset näyttävät vuonna 1998.

 • Tanskan Muhammed-piirrokset poikivat Oulussa sarjakuvaskandaalin

  10.10.2012 Elävä arkisto

  Sarjakuvataiteilija Ville Ranta tyrmistyi Tanskan Muhammed-piirroskohun poliittisista seurauksista ja teki kulttuurilehti Kaltion nettisivuille sarjakuvan, joka kritisoi fundamentalistien asenteita ja irvisteli Suomen valtiojohdolle. Seurauksena oli kohu, josta uutisoitiin ulkomaillakin.

 • Maitobaari

  14.01.2011 Elävä arkisto

  Nuorten aikuisten raamattupiirinä aloittanut Maitobaari-liike kehittyi arvoitukselliseksi uskonlahkoksi. Fundamentalistisen lahkon toimintaa tuki myös muuan Tapani Koivuniemi, joka on sittemmin noussut kyseenalaiseen julkisuuteen oman uskonlahkonsa myötä.