Hyppää pääsisältöön

Komediaryhmät

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  11.01.2019 Elävä arkisto

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Monty Pythonin jäähyväisistä ristiriitaista kritiikkiä

  22.07.2014 Yle Uutiset

  Komediaryhmä Monty Python esiintyi sunnuntaina viimeisen kerran. Kriitikot olivat esityksestä montaa mieltä.

 • Monty Pythonissa naurattaa vähän kaikki

  20.07.2014 Yle Uutiset

  Sunnuntaina Lontoossa viimeisen live-esiintymisensä tekevä koomikkoryhmä Monty Python naurattaa rakentamalla huumorinsa yhtä aikaa sekä helposti oivallettavaksi että monikerroksiseksi, arvioi emeritusprofessori Seppo Knuuttila. Pythonien jäähyväisistä on tullut keskikesän ilmiö esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla. Jalasjärvi, Pietarsaari ja Kauhava lienevät maailman pienimpiä paikkakuntia, joissa spektaakkelia voi seurata suorana lähetyksenä.

 • Monty Python julkaisi suurimman hittinsä jalkapallohymninä

  10.06.2014 YleX

  Monty Pythonin 1970-luvun jättihitin uudessa versiossa kunnioitetaan Englannin jalkapallomaajoukkuetta.

 • Monty Pythonin paluu myytiin loppuun alle minuutissa

  25.11.2013 Yle Uutiset

  Koomikkoryhmä lisäsi neljä uutta esitystä sen jälkeen, kun paluuesityksen kaikki 14 500 lippua oli myyty loppuun.

 • Stand up -koomikko kaipaa epämukavia naurunaiheita

  17.10.2013 Yle Uutiset

  Teemu Vesterisen mielestä suomalaiset hauskuuttajat ovat liikaa samasta muotista. Uusi koomikkoryhmä yrittää tarjota vaihtoehtoa suurten yleisöjen suosimille turvallisille stereotypioille.

 • Marx maalasi omiin - kreikkalaisfilosofit voittivat jalkapallo-ottelun

  23.06.2012 Yle Uutiset

  Saksalaiset ja kreikkalaiset filosofit ottivat perjantaina mittaa toisistaan Ateenassa. Monty Python -henkisen filosofien jalkapallo-ottelun olivat järjestäneet näyttelijät ja aktivistit molemmista maista.

 • Kummelit: Hahmomme olivat siloteltuja tosielämään verrattuna

  01.06.2012 Yle Uutiset

  Suomalaisiin iskenyt koomikkoryhmä kertoo, että hahmot syntyivät suoraan Tampereen kaduilta. Koomikkoryhmä viettää 21-taiteilijavuotisjuhlallisuuksia.

 • Monty Python kokoaa rivinsä avaruusanimaatiota varten

  27.01.2012 Yle Uutiset

  Brittiläinen legendaarinen koomikkoryhmä Monty Python on kokoamassa rivinsä yhteistä elokuvaprojektia varten, kertoo Variety-lehti. Miehet valmistelevat osin tietokoneanimaatisoitua elokuvaa nimeltä Absolutely anything, joka on avaruuteen sijoittuva scifi-komedia.

 • Ja nyt jotain aivan muuta!

  28.06.2011 Yle Uutiset

  Monty Pythonin edesmennyt jäsen Graham Chapman herätetään henkiin 3-D-animaatiossa, jossa esiintyy myös muita komediaryhmän jäseniä.

 • Britannian hovi esti tv-satiirin häistä

  30.04.2011 Yle Uutiset

  Britannian hovin vaatimukset estivät Australian tv:n satiiriseksi tarkoitetun selostuksen prinssi Williamin ja Catherine Middletonin häistä. Britannian yleisradioyhtiö BBC uhkasi katkaista yhteyden häälähetykseen Australian tv:ltä kokonaan, jos satiiri olisi esitetty.