Hyppää pääsisältöön

Leo Lastumäki

 • Lampaansyöjät – komediaklassikko suomalaisesta miehestä

  20.06.2018 Yle TV1

  Elokuvan päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki.

  Veikko Huovisen romaaniin perustuvan komedian päärooleissa ovat Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki.

 • Iloa ilman viinaa ja paheita – miesrentut tekevät parannusta Piilopirtissä

  02.10.2017 Yle Teema

  Lastumäki ja Liikanen 70-luvun harvinaisessa komediassa.

  Leo Lastumäki ja Erkki Liikanen yrittävät päästä pahoista tavoista eroon 1970-luvun harvinaisessa komediassa. Kohtalo kasaa miesten tielle monenlaisia kiusauksia jopa syrjäiseen piilopirttiin.

 • Ryydinkeksijät ottivat rohkean sivuaskeleen tv-viihteen valtavirrasta

  08.06.2017 Elävä arkisto

  "Se on vanha suola, jota kannattaa jonottaa."

  Vuonna 1976 esitetty yhdeksänosainen sketsisarja Ryydinkeksijät jatkoi Merirosvoradion laineilla, mutta visuaalisesti askeettisempana ja sisällöllisesti astetta absurdimpana. Ilmiömäisten Heikki Kinnusen, Leo Lastumäen, Petra Freyn, Esko Roineen, Erkki Liikasen ja Risto Mäkelän seurassa nähtiin nyt myös Esko Salminen ja Heikki Nousiainen.

 • Merirosvoradio parodioi kattavasti koko mediakenttää

  08.06.2017 Elävä arkisto

  Nimensä sarja sai oikeasta ilmiöstä

  Vuosina 1974–1975 esitetty Merirosvoradio oli aikansa suosituimpia viihdesarjoja. Kantavana ohjelmaideana oli vinoilla kaikille suomalaisviestimille, myös Ylelle. Tekijäjoukko oli pätevä: eri puolin kameraa toimivat mm. Pertsa Reponen, Vesa Nuotio, Neil Hardwick, Heikki Kinnunen, Leo Lastumäki, Pekka Laiho, Petra Frey... Musiikilliseen nousukiitoon nousivat Erkki Liikasen rallit sekä talonbändinä nähty ja kuultu Hullujussi.

 • Rosvopaisti – ruoka, jonka valmistukseen tarvitaan lapio

  06.08.2015 Yle Uutiset

  Rosvopaisti on suomalaisia klassikkoruokia. Laukaassa valmistetaan tänään rosvopaistia sadoille veteraaneille. Rosvopaistin valmistelut ovat alkaneet aamuyöstä, valmista tulee iltapäivällä.

 • Nelisensataa veteraania rosvopaistilla Rovaniemellä

  30.07.2015 Yle Uutiset

  Nelisensataa lappilaista veteraania - veteraanipariskuntia, avustajia ja järjestöihmisiä - kokoontui Rovaniemellä Finnairin lentävän henkilökunnan tarjoamalla perinteiselle rosvopaistiaterialle.

 • 10.12. Kino Suomi: Koomikko

  09.07.2015 Yle Teema

  Tarina naurattajista ja heidän elämästään.

  Matti Ijäksen mielikuvituksellinen tarina nauruntekijöistä ja heidän elämästään. Pääosissa rivi aikakauden maineikkaimpia koomikoitamme, kuten Aake Kalliala, Heikki Kinnunen, Leo Lastumäki, Helge Herala ja Olavi Ahonen.

 • Veikko Huovisen Lampaansyöjät kääntyi elokuvakomediaksi Kinnusen ja Lastumäen lupsakkuudella

  08.04.2015 Yle Teema

  Heikki Kinnusen ja Leo Lastumäen koirashuumoria.

  Veikko Huovisen rakastettu veijaritarina oli valmistumisvuotensa katsotuin kotimanen elokuva. Heikki Kinnusen ja Leo Lastumäen metsästysreissun koirashuumori puree yhä.

 • Rosvopaisti ja munkit toivat veteraaniväen yhteen Ilmajoelle

  22.05.2014 Yle Uutiset

  Sadat pohjalaisveteraanit ja heidän puolisonsa kokoontuivat torstaina yhteen Ilmajoelle maistamaan rosvopaistia ja nauttimaan Sotkun munkkikahvit. Ohjelma oli sama kuin 22 kertaa aiemminkin, mutta sää suosi keskimääräistä kesäisempänä.

 • Aikansa tähdet tuikkineet Porin teatterissa

  10.07.2013 Yle Uutiset

  Teatteritaiteen juuret Porissa ulottuvat jopa 1700-luvulle asti. Porin teatterissa on aikojen saatossa riittänyt kuuluisia näyttelijäsuuruuksia.

 • Paasilinnan kapakkakierros ja Lastumäen kova ääni

  03.07.2013 Yle Uutiset

  Kajaanin Runoviikko on esiintyjien keskuudessa tunnettu siitä, että taitelijoista pidetään hyvää huolta. Sen takaa esiintyjälle nimetty oma emäntä, joka huolehtii taiteilijan viihtyvyydestä, tarpeista ja esityksen sujuvuudesta. Kahdelle pitkäaikaiselle kajaanilaisemännälle on vuosikymmenien aikana sattunut kommelluksiakin.

 • Sweedenistä itään oli hieman erilainen luomiskertomus

  23.08.2012 Elävä arkisto

  Siansaksalla tulkittu tv-näytelmä luomiskertomuksesta.

  Vihdoinkin saamme tietää miten maa sai alkunsa. Opimme kuka lopulta möhli mahdollisuutemme Eedenin paratiisissa. Ja vihdoin meille paljastetaan, minne ensimmäiset ihmiset Eedenistä karkotettiin. Kotimainen tv-hupailu Sweedenistä itään esitettiin vuonna 1990.

 • Sananen – Pudotuspeli näkyy parrasta

  28.03.2012 Yle Uutiset

  Jääkiekkokaukalossa näkee entistä harvemmin playoff-partoja. Voisiko syynä olla se, että Cosmopolitania lukevat tyttöystävät eivät hyväksy ruokotonta karvankeräämistä niinkin näkyvään osaan ihmisruumista. Toinen syy voi olla se, että monet kiekkoilijat ovat nykyään niin nuoria, että karva kasvaa parhaimmillaankin hentona untuvana joka froteepyyhkeellä vahingossa sutaistuna aiheuttaa epäesteettisiä avohakkuualueita. Vaan jossain on vielä villiä karvaa. Yhteiskunnassamme pudotuspelipartoja tulee vastaan kadulla. Ne kertovat omaa tarinaansa.

 • Iso mies jäi moniin mieliin

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Sunnuntain vastaisena yönä menehtynyt näyttelijä Leo Lastumäki vieraili uransa aikana useita kertoja Imatralla. Lastumäki jäi paikallisten mieleen isona ja komeana miehenä, joka pankissa asioidessaankin kertoi usein vitsin.

 • Leo Lastumäki on kuollut

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Näyttelijä Leo Lastumäki kuoli kotikaupungissaan Kemissä sunnuntain vastaisenä yönä 84-vuotiaana. Lastumäki oli syntynyt Limingassa vuonna 1927.

 • Näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Rakastettu näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut. Hän kuoli sunnuntain vastaisena yönä kotonaan Kemissä, kertoo Lastumäestä elämäkerran kirjoittanut Sven Pahajoki. Liminkalaissyntyinen, Oulun Kastellissa varttunut Lastumäki oli 84-vuotias.

 • Näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Rakastettu näyttelijä Leo Lastumäki on kuollut. Hän kuoli sunnuntain vastaisena yönä kotonaan Kemissä, kertoo Lastumäestä elämäkerran kirjoittanut Sven Pahajoki. Lastumäki oli 84-vuotias.

 • 70-luvun klassikko Lampaansyöjät Riihimäen teatterissa syksyllä

  29.03.2011 Yle Uutiset

  Riihimäen Teatteri on 65-vuotisjuhlavuotenaan esitellyt yleisölle näytelmäklassikkoja eri vuosikymmeniltä. Syksyllä näyttämön valtaa Neil Harwickin Tankki täyteen -näytelmän ohella Veikko Huovisen Lampaansyöjät.

 • Merirosvoradio modernisoi Kalevalan

  26.02.2009 Elävä arkisto

  Keskeiset juonenkäänteet neljässä minuutissa

  Merirosvoradio kunnioitti Vanhan Kalevalan 140-vuotispäivää nykyaikaisella lyhennelmällä kansalliseepoksen keskeisistä juonenkäänteistä.

 • Opettaja on surullinen

  18.12.2008 Elävä arkisto

  Aivan joulun alla Olga P. Postinen vie joulutervehdyksen opettajalle. Yllätyksekseen postineiti kohtaakin surullisen opettajan.

Sivut