Hyppää pääsisältöön

Tonttu Toljanteri

 • Voi mavonsilmä! – tiesitkö nämä asiat ikisuosikki Tonttu Toljanterista?

  07.12.2018 Ohjelmat

  Yhdeksänosainen sarja katsottavana Areenassa.

  Kuka oli Tonttu Toljanterin esikuva? Miten työvoimatoimisto liittyy hahmon syntyyn? Miten sarjan ensimmäinen kausi erosi tilaajan toiveista? Mikä on kahden eri rippileirin osuus legendaarisen joulukalenterin historiassa?

 • Joulukalenterin Maukka ja Väykkä ovat kuin vanha aviopari – Timo Parvelan luoma parivaljakko viettää ensimmäistä jouluaan Iiro Rantalan musiikin tahtiin

  30.11.2018 Yle Uutiset

  Joulukalentereita on tehty televisioon säännöllisesti vuodesta 1980 lähtien. Viime vuosina koko perheen kalenterin tekemiseen on satsattu aikaa ja rahaa. Tv:n joulukalenterit ovat suosittuja kaikkialla Pohjoismaissa..

 • Joulukalenteriäänestys on päättynyt: Tonttu Toljanteri ja Olga P. Postinen tekevät paluun Areenaan 1.12.

  21.11.2017 Blogit

  Äänestys on päättynyt.

  Äänestys on päättynyt ja äänet laskettu. Eniten ääniä saivat Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä (vuodelta 2007) ja Olga P. Postisen joulukalenteri (vuodelta 1987). Ne tulevat katsottavaksi Areenaan 1.12.2017.

 • Jos synnyit 1990-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  18.08.2016 Sinun tarinasi

  1990-lukulaisen silmin Yle saattaa näyttää tältä.

  1990-luvun lapsena synnyit keskelle teknologista vallankumousta: kännykät ja tietokoneet arkipäiväistyivät lapsuudessasi, ja tv:stä tuli enemmän ohjelmaa kuin koskaan. Ensimmäisiä ohjelmasuosikkejasi olivat muumit ja lauantaisin ruutuun puksuttava Veturi. Koululaisena suosikkiaikasi oli kesäloma, jolloin aamut aloitti Summeri. Muistat, kuinka New Yorkin kaksoistornit romahtivat ja hyökyaalto tuhosi Kaakkois-Aasiaa. Seurasit, kuinka Suomi nousi maailmankartalle euroviisuvoiton ja Conan O'Brienin talk shown myötä. Vuonna 2011 juhlit Suomen MM-jääkiekkokultaa ensimmäistä kertaa elämässäsi. Älypuhelimen myötä tv ja radio kulkivat kanssasi, missä ikinä liikuitkaan.

 • Sananen – Nämä katosivat

  08.12.2015 Yle Uutiset

  Konsensus katosi ja vakosametin laajamittainen käyttö. Paljon muutakin on kadonnut, tietää saarnata Maallikkosaarnaaja Maasola.

 • Voi rysses! Ei karkele! Kiroilla voi kiertoilmaisuin

  10.09.2014 Yle Uutiset

  Ennen noitumista rajoittivat papin nuhteet. Nyt voimasanoja voidaan vältellä poliittisen varovaisuuden nimissä.

 • Valtava lohi, litistetty Saab ja sängynräjäytys vuoden netti-imureita

  27.12.2013 Yle Uutiset

  Yle Lapin internet-sivujen kävijämäärä nousi tänä vuonna koko maatakin ajatellen suorastaan ylivoimaisesti. Nousuprosentti on huimat 100, viikkokeskiarvo on tällä hetkellä 130 000 kävijää, kun viime vuonna samaan aikaan se oli 65 000 kävijää. Suosituin juttu kertoi Tenon lohesta

 • Yle lopettaa Tonttu Toljanterin joulukalenterin

  23.12.2013 Yle Uutiset

  Rakastettu Tonttu Toljanteri seikkailee televisiossa jouluaattona viimeisen kerran, sillä ensi vuonna joulukalenterissa puhaltavat uudet tuulet.

 • Tonttu Toljanterin joulukalenterin uudet jaksot alkavat

  29.11.2013 Yle Uutiset

  Tonttu Toljanteri tonttujen tonttuna on tämän vuoden TV-joulukalenteri. Toljanterin seikkailuja on katsottu edellisvuosina uusintoina, mutta nyt nähdään upouusia jaksoja, joissa Toljanterilla on salapoliisin vinkeet.

 • Tonttu Toljanteri tekee joulukalentereiden televisiohistoriaa

  08.12.2010 Yle Uutiset

  TV2:n joulukalenterista tuttu Tonttu Toljanteri tekee televisiohistoriaa. Television joulukalenterit ovat kuuluneet joulunodotukseen television alkuajoista lähtien. Yleensä kalenterissa on joka vuosi uudet hahmot ja miljöö, mutta Toljanteria nähdään tänä vuonna jo neljättä kertaa.

 • Kymppitonni rikki nenäpäivänä

  16.11.2010 Yle Uutiset

  Yle Keski-Suomen Nenäpäivään liittyvät tempaukset tuottivat yhteensä 10 205 euron potin. Lippaisiin kilahti 616 euroa ja hernesopan myynti tuotti 1535 euroa. Radio Keski-Suomen haastekeräyssä lahjoituksia tuli peräti 8054 euron edestä. Kiitos kaikille lahjoittajille!