Hyppää pääsisältöön

Television tiiliskivet

 • Miten saat menestystä ja vaikutusvaltaa katsomalla televisiosarjoja

  18.04.2020 Kulttuuricocktail

  Telkkari luotiin myötäilemään elämää.

  Telkkari luotiin myötäilemään elämää.

 • J.P. Pulkkinen: Katselen tuntikausia sosiopaattien, narsistien ja addiktien touhuja – enkä tiedä miksi

  17.06.2019 Kulttuuricocktail

  Katsoja haistaa näissä hahmoissa voiman ja vapauden.

  Tv-sarjojen katsominen on seurustelua sosiopaattien, narsistien ja addiktien kanssa. Tony Sopranon, Walter Whiten ja Don Draperin rinnalle ovat tulleet Patrick Melrose, Camille Preaker ja Gereon Rath.

 • Television tiiliskivet esittää 2019: Benedict Cumberbatch huumeiden orjana, Hugh Grantin muodonmuutos, 1800-luvun selfie-kulttuuria sekä muita huippusarjoja

  29.05.2019 Ohjelmat

  Kymmenen radiokeskustelua, seitsemän draamasarjaa.

  Television tiiliskivet ovat huippusarjoja, joista keskustellaan Radio 1:ssä kesällä. Radiossa kuullaan kymmenen uutta keskustelua, ja seitsemän laatusarjaa nähdään televisiossa ja Areenassa.

 • Mikä tv-sarja seuraavaksi? Testaa millainen katsoja olet

  19.06.2018 Kulttuuricocktail

  Kompassi tv-sarjaviidakkoon

  Kompassi tv-sarjaviidakkoon

 • Television tiiliskivet esittää: viisi huippusarjaa ja puhetta tv-draamasta

  01.06.2018 Yle Teema

  Sarjoja tv:ssä ja Areenassa, keskusteluja Radio 1:ssä

  Sarjoja tv:ssä ja Areenassa, keskusteluja Radio 1:ssä

 • Vuosituhannen parhaat televisiosarjat – Ylen tv-guru valitsi kärkiviisikon

  01.06.2018 Kulttuuricocktail

  Kulta ja hopea menevät yli 10 vuotta vanhoille sarjoille.

  Hienoja televisiosarjoja tehdään nykyään niin paljon, että edes alaan erikoistunut toimittaja J. P. Pulkkinen ei ehdi katsoa kuin parhaat päältä. Pulkkinen listaa nyt omat suosikkinsa 2000-luvun tv-sarjoista. Samalla hän paljastaa, mikä viime aikojen laatusarjoista jäi kesken.

 • Huuto syvyydestä – tanskalaista huippudraamaa

  03.11.2017 Yle TV1

  Adam Pricen uusi draamasara uskosta ja epäuskosta.

  Huuto syvyydestä on uusi tanskalainen kymmenosainen perhedraama uskosta ja epäuskosta. Pääroolissa Lars Mikkelsen.

 • Narcos

  12.05.2016 Kulttuuri

  Narcos, huumekauppa ja maaginen realismi

  Narcos-sarjan alussa on tekstiplanssi, jossa määritellään maagisen realismin käsite. “Maagisessa realismissa yksityiskohtaisiin, realistisiin puitteisiin tunkeutuu jotain, mihin on vaikea uskoa. Sille, että maaginen realismi syntyi Kolumbiassa, on syynsä.”

 • Game of Thrones

  21.04.2016 Kulttuuri

  Levotonta Westerosissa, Essos kuohuu

  George Martin oli maaliskuun alussa kuollut musiikkituottaja, viides beatle, niin kuin häntä kutsuttiin Beatles-yhteyden takia. Vuosia ennen tutustumistani Game of Thrones -sarjaan ihmettelin, miksi nimi joskus vilahteli muodossa George R.R. Martin. Sittemmin olen tajunnut, että r-kirjaimet eivät ole nimessä, jotta Martin erottuisi musiikkituottajasta, vaan ehkä ennemminkin siksi, että niiden kautta syntyy yhteys J.R.R. Tolkieniin.

 • Silta

  13.04.2016 Kulttuuri

  Saga Norén on erilainen.

  Kun rikossarjan naispoliisia nimitetään otsikossa Saga Norénin manttelinperijäksi, on selvää, että Saga Norén on jättänyt pysyvän jäljen. Nimitykseen saattaa vaikuttaa sekin, että tämä uusi brittisarja Marcella on Silta-sarjan luojan Hans Rosenfeldtin kirjoittama. Tässä keskustelussa Tove Idström kertoo, miksi Saga on niin tärkeä hahmo.

 • Roskasakki

  07.04.2016 Kulttuuri

  Vastaus on Kanada!

  Jos tulemme rikkaiksi, voimme ostaa saaren, ehdottaa Ricky. Ei, jos rikastumme, ostamme tämän parakkikylän, sanoo Julian. Roskasakki eli Trailer Park Boys kuvaa Sunnyvale Trailer Parkin ja sen dropoutien elämää. Kanadan Nova Scotian provinssissa sijaitsevassa Sunnyvalessa on aina kesä eivätkä tapahtumat juuri ulotu kylän ulkopuolelle, kuin satunnaisia lähikaupungissa ja ostoskeskuksessa poikkeamisia lukuunottamatta. Roskasakki on tilannekomedia, jossa ei istuta sisällä. Se on rikossarja, jossa rikokset ovat lähinnä rikkomuksia ja pikkurikoksia.

 • Isänmaan puolesta

  31.03.2016 Kulttuuri

  Onko Brody terroristi vai onko Carrie hullu?

  “Onko televisiolla muslimiongelma?”, kysyi presidentti Barack Obama viime helmikuussa tehdessään ensimmäisen vierailunsa yhdysvaltalaiseen moskeijaan. Obaman puhe Baltimoressa sivusi tv-draamojen asenteita. Muslimeja nähdään niissä ainoastaan silloin, kun kyse on kansallisesta turvallisuudesta, lue: terrorismista. Obaman puheesta oli piikki Isänmaan puolesta -sarjaa kohtaan. Television tiiliskivissä Katja Kallio ja J.P. Pulkkinen puhuvat tästä psykologisesta trilleristä, jossa vainoharha on normitila ja jazz avain sankarin ajatteluun.

 • Television tiiliskivien testi - tästä et saa täysiä pisteitä

  24.03.2016 Kulttuuri

  Tee testi

  Kun Television tiiliskivien viides kausi on jo lähtenyt liikkeelle, kannattaa kurkata testiä vuodelta 2016. Oletko oppinut kahdessa vuodessa jotain vai ovatko tv-sarjaopinnot vielä pahasti kesken?

 • Mennyt maailma

  24.03.2016 Kulttuuri

  Poika tapaa pojan - ja pojan siskon.

  Kaunosieluinen nuorukainen muuttaa Oxfordiin opiskelemaan ja tutustuu nallekarhua kanniskelevaan aristokraattiin. Pian paluuta ei enää ole. Mennyt maailma (Brideshead Revisited, 1981) on sykäyttävä sarjaklassikko.

 • Television tiiliskivet – uudet jaksot!

  22.03.2016 Kulttuuri

  Keskustelusarja tv-sarjoista torstaisin Yle Radio 1:ssä.

  Television tiiliskivet on vuonna 2009 alkanut radiosarja keskusteluja televisiosarjoista. Koska sammio ei ole ottanut tyhjentyäkseen – se on piripinnassa – nyt on tarjolla tiiliskivien neljäs kausi, kymmenen uutta keskustelua. Mennyt maailma, Silta, True Detective, Game of Thrones... Yle Radio 1 torstaisin 24.3.–26.5. klo 17.20. Myös Areenassa.

 • Television tiiliskivet radiossa

  26.07.2013 Elävä arkisto

  2010-luku on televisiosarjojen kultaista aikaa. J.P. Pulkkisen radiosarja käy läpi jakso jaksolta suosituimpien ja palkituimpien tv-sarjojen tarinan. Jokaista sarjaa kommentoi sarjaan perehtynyt asiantuntija.