Hyppää pääsisältöön

huolto

 • Näkyykö, kuuluuko?

  21.11.2014 Yleisradio

  Ylen lähetysten näkyvyys ja kuuluvuus

  Tv- ja radiokanavien näkyvyys ja kuuluvuus vaihtelee. Miten, miksi ja mistä apua, se selviää täältä.

 • Vastaanotto tökkii?

  21.11.2014 Yleisradio

  Ylen sisältöjen ja palveluiden vastaanotto.

  Onko sinulla ongelmia ottaa vastaan Ylen sisältöjä ja palveluita? Täältä saat apua.

 • Kokki Kolmonen ryysti etanoita Säkylän tähystystornissa ja esitteli kenttäkeitintä maastossa

  21.10.2014 Elävä arkisto

  Jaakko Kolmonen vieraili Säkylässä alkusyksystä 1990 yhteensä neljän Patakakkonen-ohjelmajakson verran. Kolmonen kokkasi syysherkkuja Pyhäjärven rannalla Sirkka Gustafssonin kanssa. Turkka Aaltosen kanssa kokki ihaili maisemia ja valmisti etanoita Huovirinteen tähystystornissa. Vierailu päättyi puolustusvoimien harjoitusalueelle, jossa keitettiin lohikeitto varsin perinteikkääksi osoittautuneella soppatykillä.

 • Polkupyörän laatu, hankinta ja huolto askarruttavat kuluttajaa

  10.04.2014 Elävä arkisto

  Kuningaskuluttajassa yksi keväinen kestoaihe on polkupyörä.

  Kuningaskuluttajassa yksi keväinen kestoaihe on polkupyörä. Jaksoissa neljältä eri vuodelta saadaan oppia pyörän hankintaan ja omatoimiseen huoltoon, sekä paneudutaan pyörien laatuun. Monien pyörien osat tulevat ympäri maailmaa ja tehdastyö ei aina ole laadun tae. Osa luottaakin vanhaan ja nykyään "mummopyöristä" sekä jopoista käydään kiivasta kauppaa.

 • Näin vaihdat polkupyöräsi renkaan

  10.04.2014 Elävä arkisto

  Kasmasiini-ohjelma vuodelta 1984 opettaa.

  "Vaihdossa on erittäin tärkeää, ettei käytetä tällaisia työkaluja", huoltamon mies opastaa. Kädessään hänellä on tavanomainen ruuvimeisseli. Kasmasiini-ohjelmassa opeteltiin vaihtamaan polkupyörän rengas vuonna 1984.

 • Miksi osa UPO-jääkaapeista metelöi?

  31.03.2014 Kuningaskuluttaja

  Miehen vuokrakotiin vaihdettiin uusi UPO-jääkaappi-pakastin. Uusi jääkaappi piti kuitenkin vaihtaa toiseen samanlaiseen jo parin kuukauden jälkeen, koska kone piti kovaa ääntä. Miehen mukaan uusi jääkaappi narisi, ujelsi ja murisi. Pienessä yksiössä siihen heräsi välillä yölläkin.

 • Älypuhelinten huolto-ongelmat työllistävät kuluttajaviranomaisia ja sapettavat kuluttajia

  13.02.2014 Kuningaskuluttaja

  Kuningaskuluttajan verkkokyselyssä kuluttajat kertoivat kokemuksiaan älypuhelinten huollattamisesta. Saimme tarinoita sutjakkaasti sujuneista huolloista ja kokemuksia hyvästä asiakaspalvelusta, mutta myös hiuksia nostattavia tarinoita jatkuvista korjauksista, suurista huoltolaskuista ja rikkinäisiksi jääneistä puhelimista. Myös kuluttajaviranomaiset joutuvat selvittelemään älypuhelinten vikaantumisiin liittyviä asioita.

 • Kuningaskuluttaja etsii tarinoita älypuhelimen huollattamisesta

  14.01.2014 Kuningaskuluttaja

  Kiitos kaikille tarinansa lähettäneille.

  Kuningaskuluttajan kysely älypuhelinten huoltoon liittyvistä kokemuksista on päättynyt. Kiitos kaikille tarinansa lähettäneille. Tutustu tarinoiden pohjalta kirjoitettu artikkeliin.

 • Miksi uutena rikkinäiseksi osoittautuneen puhelimen tilalle ei saa ehjää?

  25.09.2013 Kuningaskuluttaja

  Katsojamme osti Elisa Shopitista Iphone 5-puhelimen. Kotona hän huomasi sen olevan rikki. Sekä Elisa että valmistaja Apple kieltäytyivät purkamasta kauppaa, tai vaihtamasta rikkinäistä tuotetta heti uuteen. Ainoa vaihtoehto oli viedä puhelin huoltoon.

 • Pyörän huoltovinkit

  12.04.2012 Kuningaskuluttaja

  Pyörän pieni keväthuolto

  Kuningaskuluttaja tapasi Kumiluoti-liikkeen pyörämekaanikon Anna Jaakkolan, joka antoi vinkkejä talviunilta herätetyn pyörän huoltoon.

 • Autokatsastus

  17.11.2010 Elävä arkisto

  Ohjelmassa kysytään onko autokatsastus organisoitua hutilointia vai tärkeää liikenneturvallisuustyötä?

 • Talviautoilussa jarrua tärkeämpää on osata käyttää kytkintä

  05.10.2010 Elävä arkisto

  Auton käsittelyn on oltava varovaista ja pehmeää.

  Jos auto lähtee liukkaalla kelillä luisuun, jarrua tärkeämpää on osata käyttää kytkintä oikein. Talviautoilu vaatii muutenkin omat niksinsä, opetetaan 1960-luvun valistusfilmissä..

 • Konginkankaan liikenneonnettomuus on Suomen historian tuhoisin

  19.01.2007 Elävä arkisto

  Turmassa kuoli yhteensä 23 henkilöä.

  Maaliskuun 19. päivänä vuonna 2004 Helsingistä Rukalle matkalla ollut tilausbussi törmäsi vastaantulevan rekan perävaunuun kahdelta yöllä Konginkankaalla Äänekoskella. Törmäyksessä kuoli 23 henkilöä ja heistä suurin osa oli nuoria. Onnettomuuteen vaikuttivat useat seikat. Jenni Piispanen oli yksi matkustajista, jotka selvisivät turmasta.

 • Moottoriton auto

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Vauhtiin työnnetty ajokki sammuu sopivasti aseman pihaan.

  Ford Taunuksesta poistetaan moottori, ja auto lähetetään huoltoasemakierrokselle. Vauhtiin työnnetty ajokki sammuu sopivasti aseman pihaan.