Hyppää pääsisältöön

työläiskirjallisuus

 • Yksi tekijä, kolme kirjailijaa – Pirkko Saisio

  16.08.2019 Kulttuuri

  Henkilökuvassa rooleja kokeileva kirjailija-teatterintekijä.

  Pirkko Saision piti olla työväenkirjallisuuden nuori toivo. Työväenkirjallisuus meni, Saisio jäi. Salanimillä hän on kokeillut, miten erilaista palaute on, kun kirjailija onkin mies.

 • Mites töissä meni?

  27.03.2017 Kirjojen Suomi

  Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään työtä. Katso täältä!

  Pilkun jälkeen tarttuu työhön. Keskustelemassa ensimmäisistä työpaikoista ja työn muutoksesta ovat kirjailija Riku Korhonen, näyttelijä-professori Elina Knihtilä ja kirjailija Johannes Ekholm. Pilkun jälkeen maanantaina 27.3. Yle Teemalla klo 21.

 • 5.7. Teeman Elävä arkisto: Elämää muutosten Kalliossa

  04.07.2016 Yle Teema

  Helsingin Kallio muutosten ja murrosaten kourissa

  Helsingin perinteinen työläiskaupunginosa Kallio on herkästi heijastanut ajan muutoksia ja murroksia. Elävän arkiston Kallio-paketti pohjustaa Teemalla toiveuusintana esitettävää kolmiosaista tv-elokuvaa Elämänmeno vuodelta 1978. Sodanjälkeiseen Kallioon sijoittuva draama perustuu Pirkko Saision esikoisromaaniin.

 • ”Kommunistirunoilija Sinkkosen” kestoaihe oli rakkauden puute

  11.04.2012 Elävä arkisto

  Kirjailijan tunnetuin työ on työläiskuvaus Solveigin laulu.

  Lassi Sinkkonen kuvasi pääteoksissaan "rakkaudettomuuden sirkkeliä”, sanoo Juha Virkkunen kirjailijan muistosanoissa. Yhteiskunnasta, politiikasta, ihmisistä ja rakkaudesta kirjoittaneen Sinkkosen tunnetuin työ on rankka työläiskuvaus Solveigin laulu.

 • Hannu Salama Pyykön haastattelussa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Kahden kesken -ohjelmassa Mirja Pyykkö haastattelee 37-vuotiasta kirjailija Hannu Salamaa. Salamalla oli juuri tuolloin tekeillä kolme kirjaa.