Hyppää pääsisältöön

perhe-elämä

 • Kolmen lapsen isä on nyt nainen – “Olen niin onnellinen, että uskalsin tehdä tämän”

  25.02.2018 Akuutti

  Sukupuolenkorjausleikkaus oli Tiian prosessin päätepiste.

  Tiia oli ennen Timo, mutta nyt vuosikymmeniksi miehen kehoon piilotettu nainen on vapaa. Pitkä prosessi sai päätöksensä kolme kuukautta sitten, kun Tiialle tehtiin onnistunut sukupuolenkorjausleikkaus.

 • 15 vuotta tien päällä ollut huippuviulisti Elina Vähälä: "En tiedä, osaisinko elää tavallista arkea"

  12.12.2017 Puoli seitsemän

  Huippuviulisti Elina Vähälä antaa uralleen kaiken

  Huippuviulisti Elina Vähälä antaa uralleen kaiken

 • Durrellin perhe – brittisarja Korfun maisemissa

  14.11.2017 Yle TV1

  Lämminhenkinen sarja leskiäidin ja lasten elämänmuutoksesta.

  Lämminhenkinen brittisarja kuvaa leskiäidin ja hänen lapsikatraansa elämänmuutosta 1930-luvulla.

 • Juontaja Janne Kataja: "En koe huonoa omaatuntoa siitä, että olen whatsup-isä"

  10.11.2017 Puoli seitsemän

  Katajalla on tänä vuonna vain 17 vapaa päivää.

  Isyys on muuttanut Janne Katajan kärsivällisemmäksi ja lempeämmäksi muita ihmisiä kohtaan. Käytännössä Kataja ehtii olla kotona vain vähän, koska työt vievät ympäri Suomea.

 • Raskaus muuttaa aivoja – äideistä tulee entistä terävämpiä

  23.03.2017 Puoli seitsemän

  Raskaus valmistaa aivoja äitiyteen

  Oletko kuullut käsitteen raskausaivot? Termillä tarkoitetaan sitä, että lasta odottavan ja juuri synnyttäneen naisen muisti ja yleinen älyllinen toiminta heikkenee. Mutta onko väitteessä perää? Kysyimme asiaa integratiivisen neurotieteen ja psykiatrian professorilta Hasse Karlssonilta.

 • Nauru pitkästä ilosta eli Sohvaset arjen hepulissa!

  23.02.2017 Lapset

  Sohvaset on tavallisen epätavallinen perhe.

  Sohvaset on tavallisen epätavallinen perhe, jossa jokainen vuorollaan mokaa. Vanhempiaan viisaammat lapset ja lapsiaan lapsellisemmat aikuiset raivaavat yhdessä reittinsä läpi perhe-elämän esteiden aina sohvalle asti. Sohvaset Galaxissa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös [link:http://areena.yle.fi/lapset/1-2450992;Lasten Areenassa;standard;] 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Marja-Liisa Vartio: Kaikki naiset näkevät unia – Irti turhautuneen naisen elämästä

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1960 teokseen.

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1960 teokseen.

 • Mi-nun per-hee-ni

  20.12.2016 Huono ystävä

  Osa 4: Samilla on vauvakuume. Kirje: Kasper Strömman

  Osa 4 Miltä tuntuu miehen vauvakuume? Voiko hyvän ystävän kanssa jakaa ilojen ja surujen lisäksi yhteisen perheen? Emma tapaa vanhemmuuskumppanina perheen perustaneen äidin, ja kuulee, mitä tekemistä on muumimukilla ja vauvojen tekemisellä. Ystäväkirjeessä Kasper Strömmanin kirje lapselleen.

 • Joulu - jokavuotinen painajainen vai kerrankin aidosti rentouttava juhla?

  20.12.2016 Marja Hintikka Live

  Selviytymisopas joulunpyhille.

  Tässä joulunpyhien selviytymisopas. Näillä asiantuntijoiden vinkeillä selviät - jos nyt et ihan naarmuitta - ainakin hengissä loppuvuoden kuumottavimmasta juhlapyhästä.

 • "Paikkaan nyt kiirettä, mikä aikoinaan oli omien lasten kanssa" - Pekka-ukki on korvaamaton apu

  16.12.2016 Marja Hintikka Live

  Pekka Heiskaselle lapsenlapsi Ali on kuin oma poika.

  Pekka Heiskanen on ukki kahdeksalle lapsenlapselle. Erityisen tärkeä ja läheinen hän on tyttärensä Jenni Heiskasen esikoiselle, 13-vuotiaalle Alille. "Ehkä ukkina paikkaan nyt sitä kiirettä, mikä aikoinaan oli omien lasten kanssa", pohtii Pekka, jonka lapsenlapset ja lapset yllättivät MHL:n avulla.

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  16.12.2016 Marja Hintikka Live

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Ruuhkavuositarinoita: Lapsuuteni teki minusta jouluinhoisen

  16.12.2016 Marja Hintikka Live

  Joulu ei ole pelkkää riemua, kirjoittaa nimimerkki Kibiscus.

  Ruuhkavuositarinoita-sarjassa MHL:n fanit kertovat omia kokemuksiaan, havaintojaan ja oivalluksiaan viikon teemasta. Joulusta kirjoittaa nimimerkki Kibiscus.

 • Älä sorru joulupainajaiseen!

  15.12.2016 Marja Hintikka Live

  Kuinka paljon kannattaa odottaa yhdeltä päivältä vuodessa?

  Oletko sinä sitä joukkoa, jolle tulevat juhlapyhät ovat totista työtä? Monet meistä haluavat suorittaa ne mahdollisimman täydellisesti, vaikka pidemmän päälle suorittaminen tekee elämästä raskasta ja hävittää ilon tunteet arjesta. Kannattaakin pysähtyä miettimään, mitä juuri sinä ja perheesi juhlapyhiltä haluatte, kirjoittaa Väestöliiton asiantuntija Riikka Riihonen.

 • Jenny Lehtinen: Teini-ikä on pitkien ja kivuliaiden jäähyväisten aikaa

  09.12.2016 Marja Hintikka Live

  Teineiltä voisi ottaa oppia, miettii MHL:n Jenny Lehtinen.

  Seisoimme silmät ristissä kerrostalon pihalla, minä ja naapurin äiti. Hänellä oli puolentoista vuoden ikäerolla ensin isosisko ja kaksosvauvat. Minulla vähän iisimpi setti, reilut kaksi vuotta ikäeroa ja vain kaksi lasta. Noina aikoina tuntui usein siltä, kuin kello olisi pysähtynyt lopullisesti eikä vauvarumballe näkynyt horisontissa minkäänlaista loppua. Silti aika kului. Ja yhtenä päivänä tajusin, ettei minulla ole enää kolmea pientä mamman palleroa, vaan yksi on jo jotain ihan muuta. MHL:n Jenny Lehtisen mietteitä teini-ikäisen vanhemmuudesta.

 • Onnea - lapsestasi on tullut ärsyttävä teini!

  08.12.2016 Marja Hintikka Live

  Teini-iässä on valtavasti potentiaalia.

  Teini-ikä - pahanmakuinen pakkopulla, joka vain on syötävä? Ehei! Teini-ikä on tuiki tarpeellinen osa ihmiseksi kasvamista. Vanhemman kannattaakin mieluiten keskittyä hyvän palautteen antamiseen ja avata kodin ovet myös teinin kavereille. Ja ehkä miettiä (hiljaa itsekseen) myös omaa teini-ikäänsä.

 • Heikki Soini: Mies ei ole yksin vastuussa perheen taloudesta

  05.12.2016 Marja Hintikka Live

  Äidit töihin, se on hyväksi kaikille, sanoo Heikki Soini.

  "Aivan puhtaan itsekkäistä syistä haluan jäädä hetkeksi kotiin. Tämän itsekkyyteni ansiosta vaimoni kuitenkin pääsee takaisin töihin. Itse asiassa: on ehdottomasti tärkeämpää, että meistä kahdesta töissä käy vaimoni." MHL:n Heikki Soini aikoo jäädä vuoden alusta hoitovapaalle ja kirjoittaa nyt pohdintojaan siitä, miten perheen talous kannattaisi järjestää.

 • Miksi rahasta on vaikea puhua - mutta helppo riidellä?

  01.12.2016 Marja Hintikka Live

  Puhuminen ja käytännön ratkaisut auttavat.

  Suomessa raha-asioista ei ole tapana puhua. Raha kuitenkin vaikuttaa ihmissuhteisiin ja ihmisten välisiin valtasuhteisiin, halusimme tai emme. Parisuhteissa raha on yksi yleisimmistä riidan aiheista - ja myös yksi viimeisistä tabuista, muistuttaa yliopisto-opettaja Anniina Kaittila Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitokselta.

 • Marja Hintikka: Mun rahat ei oo sun

  30.11.2016 Marja Hintikka Live

  Ihmiset, ottakaa talousasiat haltuun!

  “En mä tiedä edes, miten paljon meidän asuntolainan lyhennys on”, totesi ystäväni ja nauroi päälle. Mikäpäs siinä, en minäkään muistanut äitiyslomallani vauvan koliikki-itkujen lomassa edes omaa nimeäni ja osoitettani. Kunnes tuli havahtuminen - talousasiat on oikeasti syytä ottaa haltuun, kirjoittaa Marja Hintikka.

 • Heikki Soini: Kiusaaminen kannattaa aina

  25.11.2016 Marja Hintikka Live

  ... ja sitä mallia en halua lapsiemme oppivan!

  MHL:n Heikki Soinin mielestä Suomi on kiusaajien luvattu maa: täällä haukutaan lyttyyn kaikki, jotka uskaltavat yrittää jotain tai julkeavat mitenkään erottautua massasta. Eikä se ole lasten syy vaan aikuisten. Meidän on muututtava.

 • "Varmaan vasta saunassa itken" - vaimon yllätys sai oululaisen reissuisän pois tolaltaan

  25.11.2016 Marja Hintikka Live

  Janne Jussila huolehtii perheensä toimeentulosta.

  Janne Jussila tekee paljon töitä ja huolehtii perheensä toimeentulosta. Ensin siksi, että hänen puolisonsa Henna Kangas saisi olla lasten kanssa kotona, ja nyt siksi, että Henna voisi opiskella. Kiitokseksi Henna halusi järjestää Jannelle yllätysjuhlat yhdessä miehen ystävien kanssa.

Sivut