Hyppää pääsisältöön

Tapiolan kuoro

 • Käyttäytymisgenetiikan professori Iiris Hovatta: Aivoissa näkyy stressi

  31.08.2019 Elämä

  Ahdistuneisuus on normaalia ihmiselle

  Professori Iiris Hovatta tutkii ahdistuksen eri muotoja. Tutuimpia niistä ovat paniikkihäiriö ja yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Pitkän tieteellisen uran tehnyt toisen polven huippututkija rentoutuu luonnossa ja klassisen musiikin avulla.

 • Viulutaiteilija Paavo Pohjola ei halua kouluttaa kilpailijoita – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.02.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. helmikuuta!

  Helmikuun 22. päivänä syntynyt viulutaiteilija ja pedagogi Paavo Pohjola ei halua kouluttaa kilpailuvoittajia, vaan monipuolisia muusikoita. Pohjola korostaa yhteissoiton merkitystä, sillä harvoista tulee solisteja, suurin osa löytää paikkansa orkesterista.

 • Suomi 100 -vuoden pyhät kuorotunnelmat

  13.11.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Viime vuosi oli touhukasta aikaa kuoroille, kun satavuotiasta Suomea piti juhlia riittävän kansallisromanttisin konsertein. Erityisen touhukkaita olivat mieskuoro Ylioppilaskunnan Laulajat, lapsi- ja nuorisokuoro Tapiolan kuoro sekä naiskuoro Lyran, jotka kolmestaan ja eri yhdistelminä järjestivät joukon korkean profiilin kuorokonsertteja. Nyt tämän supersekakuoron juhlaohjelmisto on saatu levylle "Järvi on siintävä sinipinta", joka hienosti kiteyttää kansallisen kuoromusiikkimme pyhimmät tunnelmat.

 • Sibelius sopii lapsikuorolle, poppisointi ei

  01.11.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Pasi Hyökin luotsaama Tapiolan kuoro toimii erittäin ammattimaisesti, mutta Sibelius-juhlavuoden vietosta se myöhästyi ainakin uusimman levynsä osalta. Sibelius Tapiolan kuorossa -levylle on koottu tyylikäs valikoima sekä Sibeliuksen lapsikuoromusiikkia että Hyökin lapsikuorosovituksia Sibeliuksen muista kuoroklassikoista.

 • Osa 5: Puutarhakaupungin laulava “win-­win”­-tapaus

  04.04.2016 Klassinen Suomi

  Tapiolan kuoro sementoitui Suomen kuorolaulutraditioon uusie

  Erkki Pohjola määritteli Espoosta käsin koko muulle maailmalle, miten vakavasti otettava soitin lapsikuoro on. Vaivattoman kuuloinen laulanta on mielenkiintoisen kasvatusrupeaman tulos.