Hyppää pääsisältöön

Pasi Hyökki

 • Kanttori Tillin lapset saavat venäläiset soitonopettajat – Viipurin musiikin menestystarina 1918–1939

  10.11.2019 Viipurin musiikin menestystarina 1918-1939

  Osa 5 sarjasta Viipurin musiikin menestystarina 1918–1939.

  Viipurin Agricolan kirkon kanttorin Oskari Tillin ja puolisonsa Ellin lapset Tellervo, Kalevi ja Olavi saivat tottua siihen, että kotona laulettiin ja soitettiin koko ajan. Kaikki lapset laitettiin Boris Sirobin syksyllä 1918 perustamaan uuteen Viipurin Musiikkikouluun, missä he saivat venäläiset soitonopettajat. Kun Tellervo pääsi nuorelle herrasmiehelle, pianotaiteilija Sergei Kulangolle, pojat joutuivat ankaralle viulupedagogi Tatjana von Rippakselle.

 • Miten oppilaasta saadaan ulos se mikä hänessä on idullaan? – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Ajatuksia pianopedagogiikasta.

  Kysymys, miten oppilaasta saadaan ulos se, mikä hänessä on idullaan, on jaksanut kiehtoa Meri Louhosta vuosikymmenet. Meri aloitti tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa 1950-luvun alussa. Akatemian pianonsoiton ja -pedagogiikan lehtori hänestä tuli 1980. Meri kertoo ajatuksiaan pianonsoiton opettamisesta.

 • YL:n joulukonserttien tunnelma CD-paketissa

  21.12.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  YL:n joulukonsertit ovat Helsingin rakastetuimpia jouluperinteitä, ja tänä vuonna YL veti täyteen viisi kirkkoa eri puolilla Helsinkiä perättäisinä päivinä. Konserttien ainutlaatuinen tunnelma on nyt paketoitu CD:ksi, jonka julkaisi Fuga.

 • Sibelius sopii lapsikuorolle, poppisointi ei

  01.11.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Pasi Hyökin luotsaama Tapiolan kuoro toimii erittäin ammattimaisesti, mutta Sibelius-juhlavuoden vietosta se myöhästyi ainakin uusimman levynsä osalta. Sibelius Tapiolan kuorossa -levylle on koottu tyylikäs valikoima sekä Sibeliuksen lapsikuoromusiikkia että Hyökin lapsikuorosovituksia Sibeliuksen muista kuoroklassikoista.

 • Osa 5: Puutarhakaupungin laulava “win-­win”­-tapaus

  04.04.2016 Klassinen Suomi

  Tapiolan kuoro sementoitui Suomen kuorolaulutraditioon uusie

  Erkki Pohjola määritteli Espoosta käsin koko muulle maailmalle, miten vakavasti otettava soitin lapsikuoro on. Vaivattoman kuuloinen laulanta on mielenkiintoisen kasvatusrupeaman tulos.