Hyppää pääsisältöön

Deep Purple

 • Ritchie Blackmoren tarina

  09.09.2016 Yle Teema

  Dokumentti Deep Purplen ja Rainbown kitaristista. Ensi-ilta.

  Maailman rock-kitaristien kunkkuihin kuuluva Ritchie Blackmore kertoo ensi kertaa oman tarinansa, The Outlaws -yhtyeestä Deep Purpleen, Rainbow’sta Blackmore’s Nightiin. Dokumentissa mukana mm. Brian May, Roger Taylor, Gene Simmons, Ian Anderson, Phil Collen, Steve Lukather, Joe Satriani ja Steve Vai. Ensi-ilta.

 • Rockin klassikkolevyt: Deep Purple / Made in Japan

  28.05.2016 Yle Teema

  Dokumentti klassikkobändin tuplalivealbumista.

  Dokumentin aiheena on Deep Purplen legendaarinen tuplalivealbumi vuodelta 1972. Japanin-kiertueella taltioidulla levyllä yhtye esiintyy klassisessa kokoonpanossaan: Ian Gillan, Ritchie Blackmore, Jon Lord, Roger Glover ja Ian Paice. Teema 23.4. klo 21 ja Areenassa 30 päivää. – Teeman musiikkidokumentit siirtyvät kanavapaikkavaihdoksen myötä lauantai-iltoihin 28.4. alkaen.

 • Havaintoja, naisia koskevia luonnonlakeja ja miehiäkin, sekä myös totuuksia ja muita harmeja

  08.11.2015 Näkökulmat

  Naispiirteitä ja naiskäsilaukun ihmesisältöjä miettii MK

  "...Ja muutakin hyötyä tilavuustiedoista on. Jos on esim. pieni opiskelija-asunto, ja haluaa ottaa alivuokralaisen, mutta pelkää, että tulee liian ahdasta, niin voi hakea alivuokralaista, jonka tilavuus on alle sen ja sen."

 • Rockstopin ensimmäinen vuosi

  21.04.2015 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmasarjan ensimmäinen kausi vuosilta 1987–88.

  Tähän artikkeliin on koottu musiikkiohjelmasarjan ensimmäisen tuotantokauden yhdeksän jaksoa vuosilta 1987–88.

 • Pop Story oli väreissä svengaava avaus 1970-luvun nuorisomusiikkiin

  12.02.2015 Elävä arkisto

  Ensimmäinen värivideotekniikalla toteutettu ohjelmasarja.

  Pop Story oli ensimmäinen suomalainen värivideotekniikalla toteutettu ohjelmasarja. Vuosina 1971–1972 tehdyn ohjelmasarjan kaikki musiikkiesitykset äänitettiin livenä ainutkertaisuuden saavuttamiseksi.

 • Toimittajat ja markkinamiehet loivat hevimusiikin genren

  04.02.2015 Kulttuuri

  Heviyhtyeiden ja hevikansan yhteinen univormu on nykyään musta. Voisi ajatella, että Black Sabbathilla, yhdellä ikonisimmista heavy metal -yhtyeistä olisi jotain tekemistä asian kanssa. Kuitenkin, kun Black Sabbath julkaisi 45 vuotta sitten esikoisalbuminsa, bändin jäsenet eivät olleet hevareita vaan ihan tavallisia nuoria rokkareita.

 • Aristoteleen kantapää: Metallin synty

  02.02.2015 Kulttuuri

  Tänä vuonna helmikuussa on perjantai 13. päivä, mikä on kalenterinlaatijoilta kaunis kunnianosoitus sille, että tasan 45 vuotta sitten kyseisen kuun kyseisenä päivänä julkaistiin niinkin merkittävä levy kuin Black Sabbathin esikoisalbumi Black Sabbath.

 • Mikä on ikimuistoisin hetkesi Suomen vanhimmassa jäähallissa Hakametsässä?

  29.01.2015 Yle Uutiset

  Maamme vanhin jäähalli avattiin tasan 50 vuotta sitten jääkiekko-ottelulla Tampere vastaan muu Suomi. Millaisia muistoja sinulle on jäänyt Hakametsästä?

 • Hittimittari äänesti joulun 1984 ajanvietemusan hitit

  13.01.2015 Elävä arkisto

  Timo T. A. Mikkonen juontaa ensimmäisen joulu-Hittimittarin.

  "Aatonaatonaaton iltaa jokaiseen savuun, taloon ja tupaan", toivottaa Hittimittari-ohjelman juontaja Timo T. A. Mikkonen vuonna 1984. Välkkyvien valojen hehkussa katsastetaan ”uutta ulkomaista ajanvietemusiikkia”, josta alueraadit ympäri Suomen äänestävät suosikkinsa.

 • Varusmiessoittokunta sai supersolistin kiertueelleen - Puolustusvoimat ja Stratovariuksen Timo Kotipelto tekevät historiaa

  21.08.2014 Yle Uutiset

  Lahden Hennalasta Parolannummelle Hattulaan siirtyvä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta lähtee historialliselle kiertueelle yhdessä laulaja Timo Kotipellon kanssa. Brothers in Arms -kiertuella kuullaan Stratovariuksen tuotannon ohella Deep Purplen, Procol Harumin, Gary Mooren ja Rainbown tuotantoa isolle kokoonpanolle sovitettuna.

 • 21. ja 28.7. Teeman Elävä Arkisto: Rockstop!

  21.06.2014 Yle Teema

  Heli Nevakare ja Rockstop! tekivät kasarista unohtumattoman.

  Ilman Heli Nevakaren Rockstoppia 1980-luku ei olisi ollut ihan niin kasari. Ohjelma toi aikakauden kuumimmat musavideot teinien ulottuville, ja persoonallisista juonnoista ja haastatteluista oli jokaisella oma mielipide. Teeman Elävä arkiston Rockstop-illat ovat 21. ja 28. heinäkuuta, uusinnat samojen viikkojen perjantaina.

 • Metal Evolution: raskaan rockin tarina

  06.06.2014 Yle Teema

  Raskaan sarjan toiveuusinta sunnuntaisin 15.6.-24.8.2014! Metal Evolution on perusteellinen dokumenttisarja metallimusiikin synnystä, kehityksestä ja alalajeista.

 • Rämpytätkö sinäkin kiellettyä kappaletta?

  17.02.2013 Yle Uutiset

  Kun seuraavan kerran suuntaat kitarakaupoille, mieti kahdesti, mitä biisejä repertuaaristasi löytyy. Stairway to Heaven, Nothing Else Matters, Smoke on the Water ovat jo joidenkin musiikkiliikkeiden kieltolistalla.

 • Whitesnake Kivenlahti Rockin ensi kesän tähti

  10.12.2012 Yle Uutiset

  Yli 30-vuotisen uran tehnyt, brittiyhtye Whitesnake esiintyy Kivenlahti Rockissa ensi vuoden kesäkuussa. Kaksipäiväisen festivaalin aikana kuullaan myös kotimaisen rockin kärkinimiä.

 • Deep Purplen Jon Lord on kuollut

  16.07.2012 Yle Uutiset

  Rockyhtye Deep Purplen entinen kosketinsoittaja ja perustajajäsen Jon Lord on kuollut.

 • Deep Purple konsertoi klassisen orkesterin kanssa Suomessa

  09.05.2011 Yle Uutiset

  Brittiläisen heavy metalin pitkäikäisimpiin yhtyeisiin lukeutuva Deep Purple saapuu konsertoimaan Neue Philharmonie Frankfurt -orkesterin kanssa Suomeen joulukuussa.

 • Medvedevin haave toteutui - tapasi Deep Purplen

  23.03.2011 Yle Uutiset

  Venäjän presidentti on tavannut lapsuudesta asti ihannoimansa rock-yhtye Deep Purplen. Se oli yksi Neuvostoliitossa suureen suosioon nousseista bändeistä, vaikka kylmän sodan aikaan ne kuitattiin lehdistössä lännen pop-imperialismiksi.

 • Deep Purplen keikka peruttu Joensuussa

  15.06.2010 Yle Uutiset

  Heavy-rock-yhtye Deep Purplen konsertti Joensuussa on jouduttu perumaan huonon ennakkolipunmyynnin vuoksi. Konserttijärjestäjä Kalle Keskisen mukaan tappiollisen konsertin järjestäminen on mahdotonta. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä Joensuussa 6. heinäkuuta.

 • Deep Purple konsertoi heinäkuussa Joensuussa

  28.01.2010 Yle Uutiset

  Legendaarinen englantilainen rockyhtye Deep Purple konsertoi kesällä Joensuussa. Yhtye esiintyy Joensuu Areenassa heinäkuun alussa. Edellisen kerran Deep Purple nähtiin Areenassa keväällä 2007. Joensuun lisäksi brittirokkarit esiintyvät Turussa.

 • Imatra Rules, sanoo musiikin kirvesmies Ina Heino

  27.01.2010 Yle Uutiset

  Imatralainen musiikin monitoimimies Ina Heino vieraili Etelä-Karjalan Radion keskiviikkovieraana.

Sivut