Hyppää pääsisältöön

pukusuunnittelijat

 • Mies joka puki Ingrid Bergmanin ja Humphrey Bogartin: Hollywood-muotia ja Casablanca Teemalauantaissa 8.10.

  06.10.2016 Yle Teema

  Dokumentti Orry-Kellystä & iki-ihana Casablanca.

  Muotiviikon Teemalauantai on omistettu kolme Oscaria voittaneelle pukusuunnittelija Orry-Kellylle, jonka huikeaan Hollywood-uraan mahtui liki 300 elokuvaa, suuria klassikoita ja legendaarisia tähtiä Bette Davisista ja Marilyn Monroesta Jane Fondaan ja Taina Elgiin. Dokumenttielokuvan Mies joka riisui tähdet jälkeen nähdään Orry-Kellyn puvustama kaikkien aikojen klassikko Casablanca. Ilta alkaa jo kello 20.

 • Teeman muotiviikko 2016

  13.09.2016 Yle Teema

  Diorin pukuja, Borsalino-hattuja, tennareita, retroa...

  Teema viettää Muotiviikkoa 3.–9.10.2016. Diorin pukuja, Borsalino-hattuja, tennarihulluja, retroa, valkokankaan pukuloistoa.

 • Uskottavuuden ehdoilla ja tekoveren peitossa

  12.05.2016 Syke

  Lue, millaista on olla pukusuunnittelijana Sykkeessä.

  Tekoveri ja sairaalavaatteet ovat arkipäivää Sykkeen pukusuunnittelija Ninna Päiväläiselle. Hän on ollut Sykkeessä mukana ensimmäiseltä kaudelta lähtien ja on tottunut vastaamaan työssään kaikenlaisiin kysymyksiin – Milloin potilaalla on avopaita, milloin potilasvaatteet? Mitä Holopaisen vaatekaapista löytyy?

 • Pukeudu kuin Teromies!

  28.05.2015 Uusi päivä

  Tero Kuuslan ylellinen bisneslook erottuu kesän juhlissa!

  Tero Kuuslan ylellinen bisneslook erottuu kesän juhlissa! Hyvin istuva tumma puku on aina tyylikäs ja varma valinta. Laadukkaat materiaalit ja harkitut yksityiskohdat tuovat asuun sopivasti persoonallisuutta.

 • 24.1. Teemalauantai: Marlene ja glamour

  13.01.2015 Yle Teema

  Shanghain pikajuna, Vaalea Venus ja Glamour elokuvissa.

  ”Glamour on kuuman kylmää käyttöä.” Teeman glamour-illan tähti on Marlene Dietrich. Illan aluksi hänet nähdään Shanghai Lilyn unohtumattomassa roolissa Josef von Sternbergin romanttisessa jännityselokuvassa Shanghain pikajuna. Elokuvan jälkeen nähdään tv-dokumentti Glamour elokuvissa, ja illan päättää toinen kohtalokas Dietrich-elokuva Vaalea Venus.

 • UPplus: Puvuston mestarit

  20.11.2014 Uusi päivä

  Uuden päivän puvustossa pyöritetään jatkuvaa roolivaaterumbaa, ja sen ohella synnytetään upeita luomuksia erikoisjaksoihin ja tehdään paljon vaativaa käsityötä. Tämä UPplus esittelee välähdyksiä puvuston arjesta, jossa kädentaidot ja järjestelmällisyys ovat kunniassa!

 • Marjatta Heinonen - taiteilija maalaa musiikin

  19.08.2014 Klassinen

  Jos kuvataiteilija Marjatta Heinonen saisi ottaa yhden asian mukaan autiolle saarelle, se olisi musiikki. Musiikki soi aina mukana Heinosen maalatessa ja sen tunnelma välittyy hänen kuviinsa. Hänen toinen ammattinsa on oopperapukusuunnittelija, mikä on ollut keino päästä työskentelemään musiikin parissa. Kuuntele Musiikin voima Yle Radio 1 pe 22.8. klo 11 ja su 24.8. klo 13.