Hyppää pääsisältöön

Gioachino Rossini

 • Neljä konsertollista fagottilumoa

  26.03.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Tapiola Sinfoniettan levyistä tulee usein hyvä mieli, etenkin niistä joissa solisti on orkesterin omista riveistä ja saa siksi orkesterilta tavallistakin kollegiaalisempaa tukea. Sellainen levy on Ondine-yhtiön uutuus, jolla Jaakko Luoma soittaa neljä klassismin ajan fagottikonserttoa. Yhteisöllisyyttä ei riko edes kapellimestari, koska Tapiola Sinfoniettaa luotsaa konserttimestarin paikalta Janne Nisonen.

 • Romanttista referenssiä ylväällä soittimella

  01.09.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Skotlannin kamariorkesterin soolokäyrätorvisti Alec Frank-Gemmill sekä oiva pianisti Alasdair Beatson käyttävät uudella levyllään neljää eri luonnontorven ja fortepianon yhdistelmää kattaen niillä koko 1800-luvun Beethovenin ajasta 1900-luvun alkuun. Sointierot ovat huomattavia, ja ilmaisullisesti erilaisten torvien käyttäminen – mäntämallisilla venttiileillä ja ilman – auttaa ymmärtämään miltä ne ovat aikanaan kuulostaneet yleisön ja säveltäjien korviin.

 • Valolevy marraskuun synkkyyteen

  25.11.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Turun suunnalta on kuulunut viime vuosina mukavia kuorouutisia, uusimpana Alban nyt julkaisema levyllinen Luminos-yhtyeen valomusiikkia “In lucem”. Kolmetoistahenkisen naisäänistä koostuvan lauluyhtyeen tekemisestä välittyy paitsi aito into, myös näkemyksellisyys musisoinnin ja äänentuoton kehittämisessä. Miellyttävästi äänitetty ja työstetty sointi sekä laadukkaat avustajat tekevät tästä valolevystä kelpo ehdokkaan marraskuun synkkyyttä hälventämään.

 • Figaro parturoi Lontoon Covent Gardenissa ja suorassa radiolähetyksessä

  16.09.2016 Klassinen

  Sevillan parturi suorana Covent Gardenista 17.9. Yle Radio 1

  Lauantaina tuhattaituri Figaro (baritoni Vito Priante) häärii Lontoon kuninkaallisessa oopperassa, kun Rosina (mezzosopraano Daniela Mack) ja Kreivi Almaviva (suurenmoinen meksikolaistenori Javier Camarena) pitää saattaa yhteen. Pasilassa iltaa seuraavat korrepetiittori Liisa Pimiä, oopperalaulaja Ville Rusanen ja toimittaja Outi Paananen. Kuuntele suora lähetys Lontoosta Yle Radio 1:ssä la klo 20.30.

 • Promien viimeinen ilta 2016

  08.09.2016 Yle Teema

  Sakari Oramo johtaa perinteikkään konsertin

  Sakari Oramo johtaa Proms-konserttisarjan perinteikkään päätöksen. Konsertin tähtisolistina on perulaistenori Juan Diego Flórez.

 • Maisteri Lindgren esitelmöi: Masentunut Rossini

  07.06.2016 Klassinen

  Maisteri Lindgren palaa taas Yle Radio 1:n taajuudelle

  Maisteri Lindgren palaa taas Yle Radio 1:n taajuudelle

 • Harmonie-musiikkia ja turkkilaisuuksia

  20.05.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Turkin ja Euroopan välit ovat olleet monella mutkalla oikeastaan aina. Itä ja länsi, orientti ja oksidentti ovat rikastuttaneet toisiaan kulttuurisesti samalla kun poliittinen nokkapokka on eskaloitunut sodiksi ja valloitusretkiksi. Huolimatta pahoistakin verenvuodatuksista trendit, tavat ja muoti on virrannut Anatoliasta Bosporinsalmen yli länteen—ja takaisin.

 • 14.5. at 4 pm The Grand Tour / Hit the strada with Kirmo

  10.04.2015 RSO in English

  The Grand Tour themed chamber music festival with seven concerts. BUY TICKET

 • Kamarimusiikkifestivaali The Grand Tour / Kirmon kanssa stradalla

  25.03.2015 RSO

  Tervetuloa mukaan seitsemän kamarimusiikkikonsertin Grand Tour -kiertueelle - matkakohteina niin ikuinen Rooma kuin Adrianmeren hiekkarannatkin!