Hyppää pääsisältöön

Edgar Varèse

 • Eat That Question – Frank Zappa ja toimittajat nokikkain

  20.09.2016 Kulttuuricocktail

  Uusi dokumentti rakentuu Zappan vanhoista haastatteluista

  Uusi dokumentti piirtää muotokuvaa Frank Zappan persoonasta arkistohaastattelujen kautta. Jazzin, progressiivisen rockin ja modernin konserttimusiikin omaperäinen säveltäjä Zappa tunnettiin älykkäänä provokaattorina ja sensuurin vastustajana. Dokumenttiohjaaja neuvotteli pitkään Zappan tiukan perikunnan kanssa musiikin käyttöoikeuksista.

 • Edgard Varèse

  15.04.2016 Yle Teema

  Dokumentti elektronisen musiikin uranuurtajasta

  Tutkimusmatka ranskalais-amerikkalaisen säveltäjän Edgard Varèsen (1883–1965) visionääriseen, uusia ääniä tutkivaan maailmaan. Häntä pidetään myös elektronisen musiikin edelläkävijänä.

 • Tänne ei sitten tuoda kaiutinkaappeja!

  01.11.2015 Musiikki

  Karlheinz Stockhausenin Gesang der Jünglinge on klassikko.

  Harras katolilainen säveltäjä Karlheinz Stockhausen alkaa vuonna 1954 säveltää messua elektronisille äänille. Teos on tarkoitus kantaesittää Kölnin tuomiokirkossa, mutta kirkolliset piirit pitävät sähköisiä äänentoistolaitteita täysin sopimattomina Herran huoneeseen. Teoksen esittämisestä kirkossa luovutaan. Teos on nimeltään Gesang der Jünglinge ja se on ehkä musiikinhistorian tunnetuin elektronisen musiikin sävellys.

 • Organisoitua melua tulevaisuudesta

  30.10.2015 Kulttuuri

  Atomien laulu -radiosarjan ensimmäinen osa

  Se oli sisältä kuin lehmän vatsalaukku, ulkoapäin se näytti painajaismaisesti venyneeltä ja osittain kasaan romahtaneelta teltalta. Rakennuksen seiniin oli asbestilla muurattu yli 400 kaiutinta, joista kaikui outoja ja pelottavia ääniä. Atomien laulu -radiosarjan ensimmäinen osa liikkuu Brysselin Expo 58 -maailmannäyttelystä Päijänteen saareen ja uljaaseen uuteen maailmaan. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua 25 vuotta radiossa ja kerran televisiossa!

  30.04.2015 Musiikki

  Legendaarinen radio-ohjelma Avaruusromua täyttää 25 vuotta.

  Mitä mieltä on tarjota kuuntelijoille musiikkia, joka ei ole tavanomaista? Avaruusromua on jo neljännesvuosisadan ajan tarjonnut musiikkia, joka rytmiltään, kestoltaan ja tunnelmaltaan on poikennut hyvinkin paljon siitä musiikista, jota radiosta yleensä kuullaan. Avaruusromua kuljettaa ajatuksia, luo tunnelmia ja herättää muistikuvia.

 • 15.5. at 1 pm The Grand Tour / Maestri e studenti

  10.04.2015 RSO in English

  The Grand Tour themed chamber music festival with seven concerts. Free admission

 • Kamarimusiikkifestivaali The Grand Tour / Mestareita ja oppipoikia

  25.03.2015 RSO

  Tervetuloa mukaan seitsemän kamarimusiikkikonsertin Grand Tour -kiertueelle - matkakohteina niin ikuinen Rooma kuin Adrianmeren hiekkarannatkin!

 • Olli Mustonen soittaa Prokofjevin kolmannen pianokonserton RSO:n solistina

  14.11.2014 RSO

  Olli Mustonen soittaa Sergei Prokofjevin kolmannen pianokonserton Hannu Linnun johtaman RSO:n solistina 21.11.

 • Friday series 5

  22.04.2014 RSO in English

  Chief Conductor Hannu Lintu and pianist Olli Mustonen take up the challenge of Prokofiev’s third piano concerto.

 • Perjantaisarja 5

  14.04.2014 RSO

  Ylikapellimestari Hannu Lintu ja pianisti Olli Mustonen tarttuvat Prokofjevin kolmannen pianokonserton haasteeseen. Lisäksi ohjelmassa Debussyn La Mer ja Edgar Varèsen Amériques. Ennen konserttia klo 18 näytetään Konserttisalissa dokumentti dokumenttielokuva Edgar Varèse – The One All Alone.