Hyppää pääsisältöön

Terry Gilliam

 • Kuinka George Harrison piirsi nimensä elokuvahistoriaan – Monty Python ja HandMade Films

  13.09.2019 Yle Teema

  Teema juhlii brittielokuvan merkkitekijöitä.

  Teema juhlii kahta brittiläisen elokuvan tekijää: 50 vuotta sitten syntynyttä Monty Pythonia sekä tuotantoyhtiö HandMade Filmsiä, joka perustettiin George Harrisonin rahoilla Pythonia pelastamaan ja joka tuotti joukon omaperäisiä merkkiteoksia.

 • Suomalaiset katsovat kateellisina pohjoismaisten tv-sarjojen menestystä, mutta brittigurua kopiointi ei kiinnosta: "tehkää jotain omaa"

  10.09.2018 Yle Uutiset

  Palkitun brittikäsikirjoittaja Tony Grisonin mielestä menestyneeksi käsikirjoittajaksi tullaan tekemällä töitä ihmisten kanssa, jotka uskaltavat kyseenalaistaa ja ottaa riskejä.

 • Cannesissa juhlitaan elokuvaa – suomalaisia mukana kilpasarjassa asti

  09.05.2018 Yle Uutiset

  Maailman merkittävin elokuvafestivaali esittää 12 päivän aikana vuoden odotetuimpia elokuvia joka puolelta maailmaa. Tanskalaisohjaaja Lars von Trierin paluu on jo pitänyt huolen siitä, että festivaalilla kohisee tänäkin vuonna.

 • Ja nyt jotakin aivan muuta… Suomalainen väitöskirja Monty Pythonista!

  16.09.2016 Kulttuuricocktail

  Pythonin historiahuumori kelpaa tutkijallekin

  Tv-huumorin ehkäpä legendaarisin ryhmä Monty Python ei keksinyt kaikkea itse. Juuria löytyy niin 1950 -luvun radiohuumorista kuin 1800-luvun Music hall -kulttuurista. Pythonin suhde historiaan oli irvaileva ja epäkunnioittava.

 • Ja nyt jotain aivan muuta: Monty Pythonin elokuvauran alku ja loppu Teemalauantaissa 4.6.

  03.06.2016 Yle Teema

  Kahden elokuvan illassa Paremmat pilat ja Elämän tarkoitus.

  Kesäkuu aloitetaan elämän tarkoitusta pohtien, asiantuntevimmassa mahdollisessa seurassa. Monty Python -porukan elokuvat ovat vuosilta 1971 ja 1983. Paremmat pilat oli elokuvista ensimmäinen, Elämän tarkoitus viimeinen.

 • Monty Python – Elämän tarkoitus

  22.04.2016 Yle Teema

  Syntymästä kuolemaan kaikkia pyhiä arvoja rienaten

  Klassinen koomikkoryhmä palasi viimeisessä elokuvassaan tv-sarjojensa sketsilähteille löytäen jokaiselle jotain kauhisteltavaa ja kaikille sammioittain naurunaiheita.

 • Gonzo! Pelkoa, inhoa ja pilapiirroksia

  20.08.2015 Yle Teema

  For No Good Reason & Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa.

  Teemalauantaiden syksy 2015 alkaa komeasti gonzoillen. Illan aluksi Johnny Depp johdattaa katsojat Hunter S. Thompsonin ystävän ja kuvittajan Ralph Steadmanin villiin taiteeseen, sen jälkeen lähdetään kulttielokuvan matkassa Las Vegasiin. Dokumenttielokuvan For No Good Reason on ohjannut Charlie Paul, Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa on ohjannut syntymägonzo Terry Gilliam.

 • Monty Pythonin pyhä tehtävä ja hankala matka Suomeen

  24.11.2014 Kulttuuri

  Kun Monty Pythonin Lentävää Sirkusta alettiin esittää Suomen televisiossa vuonna 1972, sitä kutsuttiin hyväätekevän härskiksi ja sen sanottiin olevan täysin piittaamaton hyvästä mausta. Hyvin pian tv-sarja joutui meillä hyllylle, 20 vuodeksi! 1970-luvun puolivälissä valmistunut "Monty Python and the Holy Grail" oli legendaarisen komediaryhmän ensimmäinen täyspitkä elokuva. Mikä teki Monty Pythonista ainutlaatuisen? Miksi kookospähkinät olivat äärimmäisen tärkeitä Graalin kultaisen maljan etsinnässä? Filmiryhmän vieraana on torstaina 27.11. muun muassa Studio Julmahuvista ja äskettäisestä Aleksis Kivi -näytelmästään tuttu näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Petteri Summanen. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa

  12.09.2014 Yle Teema

  Johnny Depp ja Benicio Del Toro tutustuvat optisesti vääristyneeseen Las Vegasiin Terry Gilliamin elokuvasovituksessa Hunter S. Thompsonin kulttikirjasta.

 • Fisher King

  22.08.2014 Yle Teema

  Robin Williams on Graalin maljaa etsivä koditon mies

  Robin Williams tekee yhden uransa mieleenpainuvimmista roolitöistä Terry Gilliamin ohjaamassa elokuvassa Fisher King, jossa koditon hullu ja itsemurhaa yrittänyt, masentunut radiotähti etsivät pyhää Graalin maljaa.

 • "And now for something completely different" - komedialegenda tekee paluun

  21.11.2013 Yle Uutiset

  John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam ja Terry Jones nähdään yhdessä lavalla ensi kerran yli 15 vuoteen.

 • Paloma Faith punk-elokuvan pääosaan

  12.02.2013 YleX

  Kyseessä on hänen ensimmäinen pääosakiinnityksensä. Punk-leffassa liftataan Sex Pistolsin keikalle.

 • Chris Marker kuollut

  30.07.2012 Yle Uutiset

  Elokuvaohjaaja ja dokumentaristi Chris Marker on kuollut. Hän oli 91-vuotias.

 • Nightwish vaihtaa elokuvansa nimen – syynä toinen elokuva?

  31.08.2011 YleX

  Rock-yhtye Nightwish vaihtaa tulevan elokuvansa nimeksi Imaginaerum.

 • Tohtori Parnassoksen mystinen, mystinen maailma

  24.12.2009 Yle Uutiset

  The Imaginarium of Dr Parnassus on fantasiaseikkailu, jossa liikutaan nykypäivän Lontoossa sekä monien ihmisten mielikuvituksessa. Terry Gilliam on luonut jälleen omaperäisen fantasiamaailman, jonka henkilöt ovat vähemmän hyveellisiä.

 • Tähtihetki: The Imaginarium of Dr Parnassus

  18.12.2009 Yle Uutiset

  Anu Silfverbergin mielestä The Imaginarium of Dr Parnassus on hupsu elokuva - satu, jossa käsittämättömyyksiä ei selitellä. Lisäksi filmissä on hieno näyttelijäkaarti. Elokuvassa edesmennyt Heath Ledgerin teki viimeisen roolinsa. Tarmo Possun mukaan Terry Gilliamin elokuva tuntuu paikoin silkalta sekasotkulta, mutta osin fantasia lähtee niin hurjaan lentoon, että sen vuoksi on valmis antamaan paljon anteeksi.

 • Monty Pythonin lentävä sirkus täyttää vuosia

  05.10.2009 Yle Uutiset

  Brittiläisen huumorin Klassikko Monty Pythonin lentävä sirkus sai ensiesityksensä BBC:llä 40 vuotta sitten. Sarja on ollut esikuva monelle nykyiselle komediasarjalle.

 • Heath Ledgerin viimeinen elokuva esitettiin Cannesissa

  23.05.2009 Yle Uutiset

  Runsas vuosi sitten kuolleen näyttelijä Heath Ledgerin viimeiseksi jääneen elokuvan ensi-ilta on esitetty Cannesin kansainvälisillä filmijuhlilla. Australialainen Ledger ehti näytellä The Imaginarium of Doctor Parnassus -elokuvasta vain puolet.

 • Fans Flock to Lapland for Offbeat Cinema Fest

  14.06.2006 Yle News

  The Midnight Sun Film Festival, which opens on Wednesday in northern Finland, has again drawn a fascinating range of directors, critics and cinema buffs from around the world. This year's guests of honour hail from Iran, Russia, the United States and Italy.