Hyppää pääsisältöön

Peter von Bagh

 • Peter von Baghin harvinainen esikoislyhäri: Pockpicket eli katkelmia helsinkiläisen porvarisnuoren elämästä

  13.10.2019 Yle Teema

  Nuori perijä jakaa omaisuuttaan ohikulkijoiden taskuihin.

  Peter von Baghin esikoisteoksessa vieraantunut nuorukainen jakaa perintörahojaan salaa ohikulkijoiden kasseihin. Pertti Maisalan kanssa tehdyssä lyhärissä soi Kaj Chydeniuksen ja Blues Sectionin musiikki.

 • Aleksis Salusjärven kolumni: Kulttuurielämä on menettänyt liian paljon liian nopeasti, surusta tuli pysyvä

  03.09.2019 Yle Uutiset

  Viime vuosina on kuollut suuri joukko kulttuurin tähtiä. Heidän myötään kokonainen aikakausi on jäämässä taakse, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi.

 • Kai Ekholm: Kirjasto on lupaus sivistyksestä, yhteisyydestä, ja jatkuvuudesta

  24.08.2019 Elämä

  Kansalliskirjasto inspiroi edelleen Kai Ekholmia

  Kirjojen lukemisen lähettilääksi intoutunut tutkija ja tietokirjailija Kai Ekholm tietää mistä puhuu. Lähes neljäkymmentä vuotta kirjastomaailmassa työskennellyt, Kansalliskirjaston ylihoitajan virasta eläköitynyt Kai Ekholm puhuu lämmöllä kirjojen lukemisen merkityksestä ja kirjastojen tärkeydestä. Tampereen yliopistossa lehtorina sekä Vaasan yliopistossa professorina toiminut Ekholm keskittyy nyt eläköidytään organisoimaan omaa laajaa kirja- ja levykokoelmaansa. Useita tietokirjoja, ja dekkareita kirjoittaneena hän unelmoi myös kirjoittavansa enemmän tulevaisuudessa.

 • Lauluyhtye Agit-Propin laulaja Martti Launis on kuollut

  27.10.2018 Yle Uutiset

  Yhtye ilmoitti suru-uutisen Facebook-sivuillaan.

 • Vanhan valtaus 1968 oli opiskelijoiden kapina demokratian ja tasa-arvon puolesta

  23.08.2018 Elävä arkisto

  Vanhan valtaus 1968 oli kapina demokratian puolesta.

  Vanhan ylioppilastalon valtaus 25.11.1968 oli opiskelijaopposition järjestämä tapahtuma, jossa vaadittiin muutoksia yliopiston hallintoon ja opetuksen sisältöön.

 • Naisten huijari Kreivi ei ollut kyläsonni vaan lipevä hurmuri

  13.03.2018 Yle Teema

  Naissankari loistaa omana itsenään von Baghin filmisissä.

  Pertti Ylermi Lindgren, joka käytti itsestään kreivin titteliä, oli 1960-luvun naissankari, joka huijasi vanhojenpiikojen rahoja pitkin Suomenniemeä. Mikäpä sen otollisempi elokuvan aihe nuorelle Peter von Baghille!

 • Sininen laulu – Suomen taiteiden tarina

  31.01.2018 Yle Teema

  Peter von Baghin suursarja suomalaisesta kulttuurista

  Peter von Baghin 12-osainen suursarja suomalaisesta kulttuurista kattaa kaikkien taiteiden suomalaisen tarinan Suomen itsenäisyyden alusta 2000-luvun alkuun asti. Teema keskiviikkoisin 31.1.–18.4.2018 klo 15.

 • Tunteiden temppelit on matka elokuvamuistojen maailmaan

  18.12.2017 Yle Teema

  Jouko Aaltosen dokumentti suomalaisesta elokuvateatterista

  Elokuvateatterit ovat aina olleet paikkoja, joissa tunteet valkokankaalla ja katsomossa kohtaavat. Jouko Aaltosen dokumentissa suomalaisten elokuvateattereiden tarinat heräävät eloon "temppelinpalvelijoiden" kertomana.

 • Lauluja Utopiasta – Agit Propin tarina

  15.12.2017 Yle Teema

  Peter von Baghin viimeinen ohjaus kertoo laululiikkeestä.

  Peter von Baghin viimeiseksi jäänyt ohjaustyö kertoo poliittisen laululiikkeen tunnetuimmasta edustajasta Agit Propista ja lauluyhtyeen musiikista kuudella vuosikymmenellä. Dokumentin viimeisteli Jouko Aaltonen.

 • Tapio Lipposen (1942–2017) muistolle

  09.10.2017 Kulttuuricocktail

  Tuomas Karemon muistoja Tapio Lipposesta ja Muksuista

  Muutama päivä sitten kerrottiin Tapio Lipposen kuolemasta. Olisi väärin sanoa, ettei hänen nimensä sano mitään nuoremmalle polvelle, koska Lipposen Muksuille säveltämä Liisankadulla-laulu soi edelleen radiossa ja olen kuullut monen teinin hyräilevän sen tarttuvaa melodiaa.

 • Sodankylän elokuvajuhlilla sivuttiin kävijäennätystä – 24 näytöstä loppuunmyytiin

  19.06.2017 Yle Uutiset

  Yöttömän yön elokuvafestivaali järjestettiin jo 32. kerran. Viime torstaina alkanut tapahtuma houkutteli Sodankylään 28 000 kävijää.

 • Juho Kuosmanen: Aki Kaurismäki ei löytänyt elokuvastani mitään kritisoitavaa

  01.12.2016 Kulttuuricocktail

  Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen kertoo elokuva-ajattelustaan.

  Vuodesta 2016 tuli elokuvaohjaaja Juho Kuosmaselle kansainvälisen läpimurron vuosi. Koko syksyn hän on lentänyt festivaalilta toiselle ympäri maailmaa. Syynä on Hymyilevä mies -esikoiselokuvan voittama Cannesin elokuvajuhlien kakkoskilpasarjan pääpalkinto. Jopa Aki Kaurismäki pitää Kuosmasen elokuvaa virheettömänä.

 • 2.8. Teeman Elävä arkisto: Eppu Normaali 40 vuotta

  02.08.2016 Yle Teema

  Edelleen toiminnassa oleva 40-vuotias Eppu Normaali.

  Edelleen toiminnassa oleva 40-vuotias Eppu Normaali.

 • Juice-ilta Teemalla

  30.06.2016 Yle Teema

  Juice kotona, studiossa ja lavalla

  Teema osallistuu Ylen kanavien Juice-heinäkuuhun neljällä ohjelmalla. Juice nähdään kotonaan, lavalla ja studiossa 1970- ja 1980-luvulla.

 • Tapio Piiraisen von Bagh -dokumentti sai elokuvajuhlien yleisön kyyneliin

  17.06.2016 Draama

  Piiraisen von Bagh -dokumentti sai merkittävän vastaanoton.

  Vaatimattomasti työstään puhuvan Tapio Piiraisen Peter von Bagh -dokumentti sai merkittävän vastaanoton Sodankylän elokuvajuhlilla. #yledraama #msff2016

 • Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  17.06.2016 Sinun tarinasi

  Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin

  1930-luvun lapsena muistat ehkä, millainen oli ensikohtaamisesi radion kanssa. Kiersitkö sinäkin vastaanottimen taakse katsomaan, missä ne ihmiset oikein olivat? Jos asuit kaupungissa, saatoit jo lapsena päästä elokuviin ja tottua siten liikkuvaan kuvaan. Asuitpa missä päin maata tahansa, viimeistään sodan myötä opit tuntemaan nuo molemmat väylät, radion ja filmin, jotka tarjosivat sekä tietoa että tarinoita. Muistat hyvin, kun tv-lähetykset 1950-luvulla alkoivat. Olit jo aikuinen ja kiinni omassa elämässäsi – ajattelitko ehkä, että tuota villitystä minä sentään en tarvitse?

 • Yle Teeman dokumentti: Muhammad Ali, suurin ja kaunein

  13.06.2016 Yle Urheilu

  Muhammad Alin (1942–2016) muistolle: William Kleinin dokumenttielokuva Muhammad Ali, suurin ja kaunein esitetään Teemalla maanantaina 13.6.2016 kello 21. Ennen elokuvaa Peter von Bagh esittelee sen vuonna 2010 tehdyssä taltioinnissa. Elokuva on katsottavissa Areenassa seitsemän päivän ajan tv-esityksen jälkeen.

 • Tapio Piirainen ja Peter von Bagh

  13.06.2016 Yle Teema

  Professori pyysi ohjaajaa tekemään itsestään dokumentin

  ”Hän ei pysähtynyt koskaan. Jos on neljä työtä kesken, eikä tiedä miten, edetä, ota viides, oli yksi hänen kantavista ajatuksistaan.” uuden dokumentin ohjaaja Tapio Piirainen kuvailee Peter von Baghia.

 • Sodankylä ikuisesti: Elokuvan vuosisata

  08.06.2016 Yle Teema

  Von Baghin dokumenttielokuva Sodankylän elokuvajuhlista

  Peter von Baghin dokumenttielokuva Sodankylän elokuvajuhlista ja niiden legendaarisista aamukeskusteluista. Eri vuosina kuvatuista puheista syntyy eräänlainen "taivaallinen dialogi", jota käyvät ihmiset eivät faktisesti ole samassa tilanteessa tai edes ikinä tavanneet toisiaan.

 • Muhammad Ali, suurin ja kaunein: dokumenttielokuva nyrkkeilijälegendan kahdesta noususta huipulle

  06.06.2016 Yle Teema

  William Kleinin suurenmoinen elokuva Teemalla 23.4. klo 16.

  Maailmankuulun valokuvaajan ja elokuvantekijän William Kleinin ohjaama monisärmäinen muotokuva huimasta nyrkkeilijästä, kansalaisoikeustaistelijasta ja showmiehestä Muhammad Alista (1942–2016).

Sivut