Hyppää pääsisältöön

Minecraft

 • Maaotteluvoitto Suomeen

  26.09.2017 FTW

  Maaotteluvoitto Suomeen Minecraft-turnauksessa

  FTW:n joukkue on voittanut pohjoismaisen Minecraft-mestaruuden. Voittoa voidaan pitää ylivoimaisena. Kiitos kaikille Suomen joukkueen pelaajillle.

 • Näin kokoat edullisen Minecraft-pelikoneen osista

  22.12.2016 Oppiminen

  Edullisen Minecraft-pelikoneen kasausvinkit

  Uudet pelikoneet voivat maksaa sievoisia summia. Rosan koodi -pelin tekijät kannustavat vanhempia kasaamaan yhdessä lasten kanssa pelikoneen. Esimerkissämme pelikone koostuu uusista ja vanhoista osista ja hinnaksi muodostui 142 euroa. Oheiseen video-ohjeeseen on piilotettu yksi Rosan koodi -pelin ratkaisukoodi. Löydätkö sen?

 • Rosan koodi - ratkaise pulmat, tutustu koodin maailmaan

  20.12.2016 Oppiminen

  Opettele nokkeluutta, päättelykykyä ja ohjelmointia.

  Lue kaikki, mitä pitää tietää Rosan koodista, sillä nyt kaikki 50 tehtävää ovat valmiita. Rosan koodi on Ylen verkkopeli, jossa pääsee katsomaan koodarisankari Rosan tarinan osia sitä mukaan, kun saa ratkaistua verkkoon ja oikeaan maailmaan sijoitettuja pulmia. Samalla voi tutustua ohjelmoinnin ja koodauksen maailmaan. Lisäys 1.2.2017 Huom! Peliä ei päivitetä enää 31.1.2017 jälkeen ja osa tehtävistä saattaa lakata toimimasta.

 • Ylen R05AN K00D1 -peli innostaa lapset ohjelmoinnin pariin

  30.09.2016 Tietoa ohjelmista

  Rosan koodi -peli innostaa ohjelmointia

  Rosan koodi on Yle Lasten & nuorten tuottama opetuksellinen peli, jonka tarkoituksena on innostaa 7–12-vuotiaita ohjelmoinnista viihteellisellä tavalla. Peliä pelataan osoitteessa rosankoodi.fi, mutta sen vihjeet ja koodit löytyvät mm. Yle TV2:n Galaxi Play -ohjelmasta, kouluista, museoista ja sosiaalisesta mediasta.

 • R05AN K00D1 - lähde mukaan!

  17.06.2016 Lapset

  Rosan koodi -peli innostaa ohjelmoinnin pariin.

  Rosan koodi -peli innostaa ohjelmoinnin pariin.

 • Minecraft-peliä jalostetaan opetusmateriaaliksi kouluihin suomalaisidean pohjalta

  21.01.2016 Yle Uutiset

  Microsoft ryhtyy kehittämään Minecraft-pelistä versiota, jota voisi hyödyntää uudenlaisissa opetustilanteissa.

 • Tylsä loma onkin paras – virikesuman keskellä lapset nauttivat pitkistä aamuista

  19.10.2015 Yle Uutiset

  Aikataulujen täyteinen elämä kesän jälkeen vaatii veronsa, eivätkä kaikki lapset ja nuoret koe syyslomaa tylsäksi, vaikkei sen varalle olisikaan mitään järjestettyä ohjelmaa.

 • Lähde: Suomalaishyökkääjä hinnoittelemassa itsensä ulos Ruotsin liigasta

  19.05.2015 Yle Urheilu

  Toni Rajala pyytää lehtitietojen mukaan yli 650 000 euron korvausta kaudesta. Neuvottelut Luleån kanssa ovat mutkistuneet.

 • WoW:lla jatkoon! – Strategiapeli voi kehittää nuoren työelämävalmiuksia

  24.03.2015 Yle Uutiset

  Oikeanlaiset pelit lisäävät kielitaitoa ja parantavat tiimityöskentely- ja jopa johtamistaitoja. Myös koulut ovat keksineet digitaalisten pelien kehittävän vaikutuksen.

 • Uudet verkkopelit koettelevat hyvän maun rajoja – "liikkeellä voi olla henkilöitä, joilla on rikollisia aikeita"

  22.01.2015 Yle Uutiset

  Verkkopelien kehitysvauhti huimaa asiantuntijoidenkin päätä. Nuorten pelaajien keskuudessa niittää nyt suosiota kiusaamisen mahdollistava Growtopia-peli.

 • Keskeiset sovellukset joululahjalaitteisiin

  24.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Joulu on paitsi antamisen myös saamisen aikaa. Kilteille lapsille ja aikuisille joulu merkitsee monesti uuden älypuhelimen tai tablet-tietokoneen saantia. Jos käytössä ei ole aikaisemmin ollut vaikkapa tablettia tai kyseistä käytöjärjestelmää käyttävää laitetta, saattaa jouluaattoiltana olla edessä visainen kysymys: mitäköhän ohjelmia tähän pitäisi asentaa? Voinee hyvin sanoa, että pääsääntöisesti mobiililaitteen keskeisimmät käyttötarkoitukset liittyvät valokuviin, musiikkiin, viestittelyyn ja peleihin. Tässä muutamia vinkkejä sovelluksista, joilla pääsee mukavasti alkuun.

 • Design-opetus tuli kouluihin: asioita opitaan pelaamalla videopelejä ja tekemällä elokuvia

  26.11.2014 Yle Uutiset

  Design-opetusmallissa nuoret räätälöivät itselleen oppimismenetelmän, jonka kautta perehtyvät erilaisiin ilmiöihin. Esimerkiksi Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulussa lapset järjestävät opettajille esimerkiksi mindfulness-harjoituksia ja keskustelevat suvaitsevaisuudesta tekemällä aiheesta dokumenttielokuvia.

 • Pelataanko Minecraftia, äiti?

  12.11.2014 Yle Uutiset

  Kun lapsi pyytää pelaamaan, kannattaa vastata myöntävästi, niin kauan kuin peliseura vielä kelpaa. Saatat huomata, miten taitava pelaaja hän on. Toimittaja Nina Keski-Korpela pohtii näkökulmassaan pelikulttuurikuilun ylittämistä.

 • Supercellin menestys täytti pelaajien nuorisotalon

  06.11.2014 Yle Uutiset

  Vanhempien on korkea aika tajuta, kuinka kehittäviä ja luovia videopelit, ja niiden rakentaminen, voivat olla, pelien tuntija sanoo.

 • Pelaaminen voittaa lukemisen aivojen aktivoimisessa

  25.09.2014 Yle Uutiset

  Pelaamisen ja videopelien psykologisia vaikutuksia tutkivan psykologi Berni Goodin mukaan pelaaminen helpottaa erityisesti muistamista. Kirjoista luopumiseen hän ei kuitenkaan usko.

 • Microsoft osti ruotsalaisen pelifirman jättisummalla

  15.09.2014 Yle Uutiset

  40 työntekijän Mojang ylsi viime vuonna 220 miljoonan euron liikevaihtoon.

 • Alakoululaiset: pelatessa oppii englantia

  23.05.2014 Yle Uutisluokka

  Lähes kaikki Espoon Lahnuksen koulun 5.-6. luokkalaiset sanovat oppineensa englantia peleistä. Pelaamisen hyödyistä kertovat myös monet muut kyselyt ja tutkimukset. Lukion englanninkielen opettaja kertoo, miten oppilaiden kielitaito on hänen mielestään muuttunut.

 • Pekka Pekkala: Ilmaispelien maksullisuus uhkaa tuhota pelaamisen hauskuuden

  27.03.2014 Yle Uutiset

  Oletko valas? Siis ihminen, joka käyttää hulvattomasti rahaa online-pelaamiseen, kysyy Pekka Pekkala blogissaan.

 • Arttu Silvast: Koska pitää lopettaa Legojen rakentelu?

  20.07.2012 Yle Uutiset

  Se tapahtuu lähes joka kerta kun olen ostoksilla tavaratalon leluosastolla kummi- tai sukulaislasten syntymäpäiviä varten: haluan ostaa itselleni Legoja, tai vähän tarkemmin, haluan ostaa itselleni Star Wars- tai tekniikkalegoja. Koottavat pienoismallit osuvat myös usein silmiin.