Hyppää pääsisältöön

saunominen

 • Ilmoita saunasi Saunapäivään

  17.05.2019 Saunapäivä

  Tässä ohjeet ja ilmoittautumislomake Ylen Saunapäivään.

  Saunapäivää vietetään 27.7.19. Haluatko avata oman yksityisen tai julkisen saunasi Saunapäivän kunniaksi ja saada sen kartalle muiden löydettäväksi? Jotta kaikki pääsevät saunomaan, Yle Saunapäivä on tehnyt kartan, johon voi ilmoittaa 27.7.19 avoinna olevat saunat. Tässä ohjeet ja ilmoittautumislomake.

 • Hevosen kanssa saunassa

  03.03.2018 Kandit

  Hevosen saunottaminen on tarkkaa puuhaa.

  Jouko Tarvaisen hevostilalla hevossaunotus on yhtä arkipäiväistä kuin lauantaisauna meille. Saarijärven shamaani -lisänimen saaneelle raviohjastajalle ja hevosten kuntouttajalle hevosen hyvinvointi ja saunottaminen ovat sydämen asia.

 • Tässä ovat #saunakuva-kilpailun voittajat!

  23.06.2016 Kulttuuri

  #saunakuva-kilpailu ratkesi

  Yle Teeman ja Yle Kulttuuriohjelmien #saunakuvakilpailuun lähetettiin noin 150 kuvaa. Raati palkitsi kuvia kolmessa alalajissa, ja koko kilvan voittajaksi nousi kuva saunovasta pojasta vilvoittavan veden alla. Kiitämme kaikkia osallistujia!

 • Viisi klassisinta mokaa saunassa - katso kuvat!

  23.06.2016 Kulttuuricocktail

  Viisi klassisinta mokaa saunassa - katso kuvat!

  Saunakulttuuri elää jälleen kukoistuskauttaan. Uusia julkisia saunoja perustetaan ja sauna on taas trendikäs asia. KulttuuriCocktail teki kuvasarjan hyvistä saunatavoista pilke silmäkulmassa.

 • Lähetä #saunakuva ja osallistu kilpailuun!

  02.06.2016 Kulttuuri

  Sauna on nyt in, ota #saunakuva !

  Nyt on sauna kuumana! Mutta minkälaiseen kuvaan löylyn hengen voi vangita? Mitä tunteita sauna saunojissa herättää? Onko saunominen harrasta - vai myös hauskaa?

 • Lasse Pöysti kertoi Iltasadut eläviksi

  16.03.2016 Elävä arkisto

  Iltasatuja Lasse Pöystin kertomana 1977

  Näyttelijä Lasse Pöysti alkoi lukea iltasatuja Pikku Kakkosessa heti ohjelman aloitusvuonna 1977. Pöystin ilmeikkyys sadunkertojana teki hänestä koko kansan satusedän vuosikymmeniksi. Toimittaja Maija Koivula maanitteli kirjailijoita kirjoittamaan uusia satuja ohjelmaa varten. Ohessa kuusi Lasse Pöystin kertomaa iltasatua, joissa seikkailevat lampaat, lohikäärmeet, lumihiutaleet, peikot, prinsessat ja saunatontut.

 • Saunatuoksu ei ole harmiton tunnelmanluoja - käytä niitä oikein

  27.08.2015 Kuningaskuluttaja

  Tiedätkö, mitä heität kiukaalle kun käytät saunatuoksuja?

  Muutamalla tipalla tuoksuöljyä saunan tunnelma vaihtuu savusaunasta eukalyptukselta tuoksuvaan kylpylään. Eteerisiä kasviöljyjä ja parfyymeja sisältävät saunatuoksut eivät kuitenkaan ole vaarattomia hajusteita. Katsojamme hämmästykseksi maahan kaadettu saunatuoksun jämä poltti nurmikonkin keltaiseksi. Minkälaisia aineita kiukaalle oikein kaadetaan?

 • Mökkisaksaa aloittelijoille

  22.07.2015 Oppiminen

  Saksan kielen kuvasanastoja mökkivieraiden isäntäväelle.

  Tuleeko sinulle saksalaisia mökkivieraita? Onko kylällänne saksankielisiä lomalaisia? Saksalaiset eivät kummemmin suomea osaa, joten isäntäväen on kohteliasta osata edes hiukan saksaa - tässä siihen kesäinen ensiapupaketti!

 • Sauna – totuus saunasta, totuus suomalaisista

  10.06.2015 Yle TV1

  Totuus saunasta, totuus suomalaisista.

  Suomalainen sauna on kuumin paikka maailmassa, johon ihminen menee vapaaehtoisesti. Areenassa 30 päivää

 • Jouluäänet vievät nariseville hangille ja tavaratalojen hälinään

  01.12.2014 Elävä arkisto

  Yle Arkiston tehosteet vievät joulutunnelmaan

  Joulutunnelman voi luoda matka jouluiseen äänimaisemaan. Yle Arkiston joulutehosteet ovat niin rauhallisia hetkiä lintulaudalla kuin vilkasta hälyä juhlakiireiden keskellä.

 • Viiden minuutin äänimatkoja helsinkiläispaikkojen henkeen

  28.11.2014 Elävä arkisto

  Viiden minuutin matka – Paikan henki -radiodokumenteissa mikrofoni matkaa arkisissa ja juhlallisissa paikoissa pitkin Helsinkiä. Ohjelmat toteuttaneet Satu Härkönen ja Kai Rantala kuulostelivat ihmisiä, ääniä ja tunnelmaa päivätansseissa, koirapuistossa, Ateneumissa, yleisessä saunassa ja kukkakaupassa vuonna 2003.

 • Kumpi on suurempi rasite ympäristölle, kylpy ammeessa vai saunakäynti?

  24.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Kuningaskuluttajan Facebook-ryhmäläisen kotoa löytyy sekä kylpyamme että sähkösauna. Molemmat houkuttavat naista viileinä iltoina. Hän haluaisi tietää, kumpi on isompi rasite ympäristölle.

 • Strömsön sauna ei valmistunut - saunoa sai silti

  19.06.2014 Vapaa-aika

  Ruotsi vei makkaramaaotteluvoiton tänä kesänä mutta hirsisaunanrakennuskisassa ei muita ollutkaan kuin voittajia, vaikka tavoite - löylylämmin sauna kuudessa tunnissa - ei toteutunutkaan.

 • Strömsön saunailta kuvina

  17.06.2014 Vapaa-aika

  Strömsön suora saunailtalähetys 18.6. kerää yhteen koko joukon sauna-asiantuntijoita ja -vieraita sekä kaikkiaan satakunta yleläistä tekijää - kameroiden taakse, äänittämään, rakentamaan ja toimittamaan lähetystä. Osallistu lähetykseen verkossa. Kuuden tunnin slow-tv starttaa klo 18.30.

 • Saunailta Strömsössä on kuuden tunnin hikinen urakka

  16.06.2014 Vapaa-aika

  Svenska Ylen Elin Skagersten-Ström ja Mårten Svartström juontavat Strömsön suoran saunaillan Yle Femmalla 18. kesäkuuta. Mårten on tottunut suoriin lähetyksin Min morgon -ohjelman vetäjänä - Elin taas on jo ehtinyt kaivata suorien lähetysten tiivistä tunnelmaa aiemmasta työstään radiossa.

 • Lähetä saunakuvasi Strömsöhön

  30.05.2014 Vapaa-aika

  Osallistu Strömsön suureen saunailtaan 18.6.

  Osallistu Strömsön suureen saunailtaan 18.6. ja lähetä meille oma saunakuvasi jo nyt.

 • Strömsön suuri saunailta

  26.05.2014 Vapaa-aika

  Juhannusviikolla saunotaan yhdessä, kun peräti kuuden tunnin mittainen suora lähetys Strömsöstä starttaa. Onnistuuko hirsisaunan rakentaminen kuudessa tunnissa? Kumpi Strömsön kokeista voittaa makkaramaaottelun - Suomen Michael Björklund vai Ruotsin Paul Svensson? Tule saunaseuraan yle.fi:hin 18. kesäkuuta klo 18.30 alkaen.

 • Viinassa marinoituja omenoita ja venäläistä saippuaa – muistoja yleisistä saunoista

  28.04.2014 Historia

  Yleisten saunojen historiaa radiossa ja kartalla

  Yleisiä saunoja oli vielä muutama vuosikymmen sitten joka puolella Suomea, mutta nyt niitä on jäljellä enää vain kourallinen. Helsingissä yleisiä saunoja oli 1940-luvun puolivälissä toistasataa, nyt jäljellä on enää 3 vanhaa saunaa. Ennen ne olivat peseytymispaikkoja, nykyään niihin mennään viihtymään.

 • Saunailta Strömsössä

  25.04.2014 Vapaa-aika

  Saunailta Strömsössä keskiviikkona 18.6.2014 Yle Femmalla sekä yle.fi:ssä, jossa mukana suomenkielinen chat - yle.fi/stromsosauna

 • Särestön Anttu tahtoi veljensä Reidarin taiteen kaikkien nähtäville

  16.04.2014 Elävä arkisto

  Taiteilija Reidar Särestöniemen veli Anttu jäi huolehtimaan sukutilastaan ja veljensä ateljeesta Särestöstä Reidarin kuoltua. Anttu myös perusti säätiön, jotta Reidarin taide pääsisi kaikkien nähtäville, sillä "Reidar on tehnyt työnsä kansalle ja ihmisille. Ei se ole niitä tehnyt nurkkaan sullotuiksi."

Sivut