Hyppää pääsisältöön

paikallisuus

 • Laura Frimanin kolumni: En toivoisi kantahämäläistä puolisoa edes pahimmalle vihamiehelleni

  06.03.2020 Kulttuuricocktail

  Laura Friman kulttuurierojen vaikutuksesta parisuhteeseen

  Laura Friman kulttuurierojen vaikutuksesta parisuhteeseen

 • Tarinanmetsästäjät – 10 kaupungista 10 erilaista elokuvaa

  09.05.2018 Draama

  Millainen elokuva kaupungistasi syntyy?

  Tarinanmetsästäjät on uudenlainen ohjelma, jossa ympäri Suomea toteutetaan 10 lyhytelokuvaa – yksi viikossa. Realityä ja draamaa yhdistävä ohjelma näyttää sekä elokuvan tekoprosessin että kuhunkin kaupunkiin sijoittuvan valmiin elokuvan, jonka keskeiset elementit on poimittu paikallisista aiheista. Katsoja saa nähdä joka viikko pienen ihmeen, kun työryhmä taikoo tyhjästä elokuvan lähes mahdottomassa aikataulussa!

 • Radioteatteri liikkeellä: Matkaopas kuunnelmien Suomeen | osa 2

  22.10.2016 Draama

  Kuunnelmakiertue jatkuu Yle Radio 1:ssä!

  Kuunnelmakiertue jatkuu Yle Radio 1:ssä! Radioteatteri liikkeellä -projektin tuottaja Matti Kajander sekä tuotantokoordinaattori Laura Jaakkola jakavat muistojaan kuunnelmakiertueen varrelta. Hyppää mukaan kuunnelmien Suomeen Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa!

 • Etelä-KePS voitti Helsingin jalkapallomestaruuden – "Positiivista mainetta rakkaalle kotikaupungillemme"

  26.09.2016 Yle Uutiset

  Viikonloppuna jalkapallokentällä nähtiin muun muassa Ville "Viki" Eerikkilä, Henry "Henkka" Tikkanen ja Janne Hosio.

 • Radioteatteri liikkeellä: Matkaopas kuunnelmien Suomeen | osa 1

  16.09.2016 Draama

  Hyppää mukaan kuunnelmien Suomeen!

  Radiodraaman 90-vuotisjuhlan kunniaksi Radioteatteri oli kevät-kesällä 2016 kiertueella, ja teki kuunnelmia kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea eri teattereiden ja taiteilijoiden kanssa. Tuottaja Matti Kajander sekä tuotantokoordinaattori Laura Jaakkola jakavat herkullisimmat ja mieleenpainuvimmat hetkensä ensimmäisen viiden kuunnelman kulisseista. Hyppää mukaan kuunnelmien Suomeen Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa 18.9.2016 alkaen!

 • Ravintolapäivä on maukasta kansalaistottelemattomuutta hyvässä hengessä

  25.07.2012 Elävä arkisto

  Ravintolapäivän ensimmäinen vuosi uutisjutuissa 2011–2012

  Ravintolapäivä teki mahdolliseksi oman ravintolan perustamisen väliaikaisesti ilman koukeroista byrokratiaa. Aivan ensimmäisenä Ravintolapäivänä toukokuussa 2011 nousi kartalle kymmeniä tilapäisiä ravintoloita. Suosio kasvoi jokaisen Ravintolapäivän myötä, ja vuotta myöhemmin viidennessä Ravintolapäivässä pop up -ravintoloita oli jo yli 700.

 • Tapahtui 1985: Auran Aallot

  19.11.2010 Elävä arkisto

  Radiomonopolin murtuessa syntyi Turkuun radio Auran Aallot. Raikkaalla paikallisotteella ja kunnianhimoisella paikallisuutistarjonnalla se haastoi etäiseksi ja harmaaksi mielletyn Ylen.

 • Tapahtui 1985: Radio Ykkönen

  05.11.2010 Elävä arkisto

  Helsinkiläinen Radio Ykkönen eli "Ettan" aloitti lähetyksensä elokuussa 1985 poliittisesti kirjavan sanomalehtijoukon hellässä huomassa.

 • Pekka Pekkala tutkii Kaliforniassa hyperpaikallista journalismia

  13.09.2010 Blogit

  University of Southern Californian tutkija, digimedia-alan yrittäjä ja teknologiakolumnisti Pekka Pekkala etsii kannattavia liiketoimintamalleja journalismille. Hän on toiminut Helsingin Sanomien kehityspäällikkönä ja käynnistänyt mm. HS.fi- ja m.hs.fi -palvelut. Hän kertoo seuraavassa keskustelussa tutkimusaiheestaan. Lataa mp3-tiedosto

 • Slow food - hidasta nautiskelua

  27.08.2010 Elävä arkisto

  Slow food -toiminta alkoi Italiasta 1980-luvulla.

  Pikaruokaa vastustava Slow food -toiminta alkoi Italiassa vuonna 1986. Slow-liike on siitä lähtien levittäytynyt ympäri maailman, ja hidas toimintamalli tullut osaksi kokonaisten kaupunkien elämää.

 • Paikallisuus ja internetin tietovirrat?

  15.09.2009 Blogit

  Mikä on internetin tietovirtojen paikallinen merkitys, mistä syntyy paikka- ja sijaintitietojen voima? Tähän teemaan haetaan vastauksia nyt viikon ajan kahdella tavalla kahdessa eri mikroblogipalvelussa, Qaikussa ja Twitterissä. Keskustelussa esiin tulleita ajatuksia kootaan ensi viikon torstaina 24.9. YLE Keski-Suomesta lähetettävässä online-seminaarissa.   Peli 1.