Hyppää pääsisältöön

Mad Men

 • Miten saat menestystä ja vaikutusvaltaa katsomalla televisiosarjoja

  18.04.2020 Kulttuuricocktail

  Telkkari luotiin myötäilemään elämää.

  Telkkari luotiin myötäilemään elämää.

 • Vuosituhannen parhaat televisiosarjat – Ylen tv-guru valitsi kärkiviisikon

  01.06.2018 Kulttuuricocktail

  Kulta ja hopea menevät yli 10 vuotta vanhoille sarjoille.

  Hienoja televisiosarjoja tehdään nykyään niin paljon, että edes alaan erikoistunut toimittaja J. P. Pulkkinen ei ehdi katsoa kuin parhaat päältä. Pulkkinen listaa nyt omat suosikkinsa 2000-luvun tv-sarjoista. Samalla hän paljastaa, mikä viime aikojen laatusarjoista jäi kesken.

 • Suojasää

  02.01.2017 Yle Teema

  Sarja 60-luvun elokuvantekijöistä on "Venäjän Mad Men"

  "Venäjän Mad Meniksi" mainittu draamasarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vapaamieliselle 1960-luvulle, jolloin Neuvostoliiton talous kasvoi kohisten ja nuori sukupolvi sai vapauksia toteuttaa itseään taiteessa.

 • Barbie lensi kuuhun neljä vuotta ennen Neil Armstrongia – nuken yllättävä historia paljastuu näyttelyssä Pariisissa

  29.06.2016 Kulttuuricocktail

  Barbie-nukke on heijastanut yhteiskunnan muutoksia

  Barbie-nukke on enemmän kuin lelu. Se on symboli, vihan ja pilailun kohde, mutta myös kaikki yhteiskunnan mullistukset kestävä suosikkilelu. Jo yli 50 vuoden ajan Barbie on sopeutunut länsimaiden kulttuurisiin ja sosiaalisiin muutoksiin.

 • Olive Kitteridge, Tony Soprano, Don Draper ja kuolema televisiosarjoissa

  25.05.2016 Kulttuuri

  Sopranos, Mad Men, Olive Kitteridge ja kuolema

  Televisiosarjat tuottavat paljon vainajia. Game of Thronesin viiden kauden aikana on saatettu yli 700 henkilöhahmoa ajasta ikuisuuteen, jopa The Wire ylitti sadan vainajan saldon. Mutta enemmän kuin määrä, tässäkin painaa laatu. Kun Olive Kitteridge sarjan alussa kävelee metsään revolverin kanssa, kun Tony Soprano ensimmäisen kerran murhaa ihmisen, kun Don Draper ja kumppanit irrottavat hirttäytyneen kollegan kiikusta, tiedämme, että kuolemalle on kirjoitettu merkityksellinen rooli. Mitä eroa sitten on sillä, kuoleeko elokuvassa, minisarjassa vai kausisarjassa?