Hyppää pääsisältöön

BBC Philharmonic

 • Sitä mahtipontisempaa Šostakovitšia

  28.04.2020 Klassinen

  Sitä mahtipontisempaa Šostakovitšia

  Sitä mahtipontisempaa Šostakovitšia

 • Lortie pitää energiatasot yllä

  04.02.2020 Klassinen

  Lortie pitää energiatasot yllä

  Lortie pitää energiatasot yllä

 • Storgårdsin Antheil-sarja senkun paranee

  02.12.2019 Klassinen

  Storgårdsin Antheil-sarja senkun paranee

  Storgårdsin Antheil-sarja senkun paranee

 • Antheil viihdyttää tyylillä

  22.01.2019 Klassinen

  Antheil viihdyttää tyylillä

  Antheil viihdyttää tyylillä

 • Riikan vlogi: Promien vika ilta!

  09.09.2016 Klassinen

  Riikka Holopainen juontaa Promien vikan illan radiossa.

  Toimittaja Riikka Holopainen on Lontoossa. Hän juontaa suorana Promien vikan illan radiosta. Tilaisuus on ensimmäinen Riikalle, joten tietysti hän on aiheesta innoissaan. Kyseessä on riemukas festivaali, jossa esiintyvät tenori Juan Diego Flórez, baritoni Duncan Rock, BBC:n Proms-nuorisoensemble, BBC Singers, sekä BBC:n sinfoniaorkesteri- ja kuoro. Tätä kaikkea johtaa Sakari Oramo. Riikka Holopainen vloggasi juuri sen jälkeen, kun hän oli päässyt tutustumaan omaan työpisteeseensä.

 • Proms-festivaalit Ylellä - tarkista lähetysajat

  25.07.2016 Klassinen

  Suomalaiset hyvin esillä Promeilla.

  Britannian yleisradioyhtiön BBC:n Proms-festivaali on klassisen musiikin kiistaton ykköstapahtuma. Festivaalin esiintyjissä on merkittävä määrä suomalaisia: Pekka Kuusisto, Magnus Lindberg, Karita Mattila, Camilla Nylund, Sakari Oramo, Esa-Pekka Salonen ja John Storgårds. Konsertteja voi kuunnella Yle Klassinen -radiokanavalla. Tarkista tästä lähetysajat. Festivaalin päätöskonsertin voi kuunnella suorana paitsi Yle Klassinen-kanavalta myös Yle Radio 1:stä ja katsoa Yle Teemalta la 10.9. klo 21.

 • Pierné - spektralisti sata vuotta ennen aikojaan

  20.01.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Germaaninen musiikkiperinne vaikuttaa Suomessa niin vahvasti, että olemme lähes kuuroja ranskalaisen perinteen rikkaudelle. Tunnemme Ravelin ja Debussyn, mutta emme esimerkiksi Gabriel Piernétä, vaikka syytä olisi. Onneksi Chandos-yhtiö on ottanut asiakseen palauttaa kunniaan tämän esi-impressionistin ja hänen sulokkaan orkesterimusiikkinsa.

 • Se toinen syntymäpäiväsankari meinasi unohtua

  05.01.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Suomalaisilla vaikuttaisi olevan vankka ote Nielsenin sinfonioista. Sakari Oramo kokonaislevytti ne vastikään tukholmalaisten kanssa, ja heti perään John Storgårds teki kilpailevan version BBC:n filharmonisen orkesterin kanssa. Storgårds on orkesterin päävierailija, ja taannoinen Sibelius-kokonaislevytys on hionut yhteisymmärryksen huippuunsa - ja se myös kuuluu.