Hyppää pääsisältöön

John Cleese

 • Ja nyt jotakin aivan muuta… Suomalainen väitöskirja Monty Pythonista!

  16.09.2016 Kulttuuricocktail

  Pythonin historiahuumori kelpaa tutkijallekin

  Tv-huumorin ehkäpä legendaarisin ryhmä Monty Python ei keksinyt kaikkea itse. Juuria löytyy niin 1950 -luvun radiohuumorista kuin 1800-luvun Music hall -kulttuurista. Pythonin suhde historiaan oli irvaileva ja epäkunnioittava.

 • Haaparannan hassut liikennemerkit saavat sittenkin jäädä – siirretään rantaan taideteoksiksi

  26.08.2016 Yle Uutiset

  Hassuttelevat suojatiemerkit eivät kelvanneet liikennemerkeiksi, mutta kunta halusi kuitenkin pitää ne Haaparannalla. Merkit saavat uuden paikkansa ihan vain taideteoksina.

 • Ja nyt jotain aivan muuta: Monty Pythonin elokuvauran alku ja loppu Teemalauantaissa 4.6.

  03.06.2016 Yle Teema

  Kahden elokuvan illassa Paremmat pilat ja Elämän tarkoitus.

  Kesäkuu aloitetaan elämän tarkoitusta pohtien, asiantuntevimmassa mahdollisessa seurassa. Monty Python -porukan elokuvat ovat vuosilta 1971 ja 1983. Paremmat pilat oli elokuvista ensimmäinen, Elämän tarkoitus viimeinen.

 • Monty Python – Elämän tarkoitus

  22.04.2016 Yle Teema

  Syntymästä kuolemaan kaikkia pyhiä arvoja rienaten

  Klassinen koomikkoryhmä palasi viimeisessä elokuvassaan tv-sarjojensa sketsilähteille löytäen jokaiselle jotain kauhisteltavaa ja kaikille sammioittain naurunaiheita.

 • Heikki ”Hector” Harma: Yöpöytäni pursuaa puoliksi luettuja kirjoja

  13.11.2015 Kulttuuricocktail

  Heikki "Hector" Harma Finlandia-valitsijana

  Kaksi ja puoli viikko aikaa, ja 1532 sivua tekstiä. Siinä on tämänvuotisen kirjallisuuden Finlandia-diktaattori Heikki Harman urakka. Minkälainen lukija hän on? Mitkä kirjat ovat vaikuttaneet häneen eniten?

 • Monty Pythonin pyhä tehtävä ja hankala matka Suomeen

  24.11.2014 Kulttuuri

  Kun Monty Pythonin Lentävää Sirkusta alettiin esittää Suomen televisiossa vuonna 1972, sitä kutsuttiin hyväätekevän härskiksi ja sen sanottiin olevan täysin piittaamaton hyvästä mausta. Hyvin pian tv-sarja joutui meillä hyllylle, 20 vuodeksi! 1970-luvun puolivälissä valmistunut "Monty Python and the Holy Grail" oli legendaarisen komediaryhmän ensimmäinen täyspitkä elokuva. Mikä teki Monty Pythonista ainutlaatuisen? Miksi kookospähkinät olivat äärimmäisen tärkeitä Graalin kultaisen maljan etsinnässä? Filmiryhmän vieraana on torstaina 27.11. muun muassa Studio Julmahuvista ja äskettäisestä Aleksis Kivi -näytelmästään tuttu näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Petteri Summanen. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Miten elämästä selviää hengissä, John Cleese?

  19.09.2014 Elävä arkisto

  Näyttelijä A-studion haastattelussa 1997.

  Brittinäyttelijä John Cleese markkinoi vuonna 1997 uutta elokuvaansa Kaikkiruokaiset ystäväni. A-studion haastattelussa Cleese koetteli toimittaja Jouko Salokorven pokeria kertomalla mistä saa uudet ideansa. Lisäksi koomikko analysoi hyvän maun rajattomuutta ja antoi suomalaisille pikaohjeita elämästä selviytymiseen.

 • Monty Python jättää hyvästit

  19.07.2014 Yle Uutiset

  Komedian superryhmän sunnuntain liveshow nähdään suorana myös suomalaisissa elokuvateattereissa.

 • Monty Python palasi lavalle yli 30 vuoden tauon jälkeen

  02.07.2014 Yle Uutiset

  Ryhmän viisi elossa olevaa jäsentä esittää show'nsa Lontoossa kaikkiaan kymmenen kertaa. Ensimmäisen esityksen liput myytiin loppuun alle minuutissa.

 • "And now for something completely different" - komedialegenda tekee paluun

  21.11.2013 Yle Uutiset

  John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam ja Terry Jones nähdään yhdessä lavalla ensi kerran yli 15 vuoteen.

 • Silly Walk virkistää mielen ja ruumiin

  07.01.2011 Yle Uutiset

  Tänään vietetään kansainvälistä Höpsön kävelyn päivää. Höpsö kävely, eli Silly Walk on saanut alkunsa brittiläisestä TV-sarjasta Monty Python, jossa näyttelijä John Cleese esitti erikoista kävelytyyliä edistävää Höpsön kävelyn ministeriä.

 • Monty Pythonin lentävä sirkus täyttää vuosia

  05.10.2009 Yle Uutiset

  Brittiläisen huumorin Klassikko Monty Pythonin lentävä sirkus sai ensiesityksensä BBC:llä 40 vuotta sitten. Sarja on ollut esikuva monelle nykyiselle komediasarjalle.

 • Luksusasunnot palavat Kaliforniassa

  15.11.2008 Yle Uutiset

  Kalifornian Santa Barbarassa riehuvaa pensaspaloa ei ole vieläkään saatu hallintaan. Torstaina räjähdysmäisesti levinnyt palo on tuhonnut noin 600 hehtaaria maastoa ja jopa 200 asuintaloa, kertoo Los Angeles Times -lehti.

 • Prinssi Charles juhlii näyttävästi pyöreitä vuosia

  14.11.2008 Yle Uutiset

  Perjantaina 60 vuotta täyttävä prinssi Charles on mielipidemittauksen mukaan ohittanut suosiossa poikansa, prinssi Williamin Britannian seuraavaksi hallitsijaksi.

 • Pääministeriehdokkaat esittelyssä

  02.06.2001 Yle Uutiset