Hyppää pääsisältöön

Euroopan unionin tuomioistuin

 • EU:n tuomioistuin: Mepit saavat jatkaa kulukorvausten salailua

  25.09.2018 MOT

  "Kuittien luovutus rikkoisi meppien yksityisyyden suojaa"

  Meppien kulukorvaukset pysyvät edelleen piilossa. Euroopan unionin tuomioistuin päätti tänään, että Euroopan parlamentin ei tarvitse luovuttaa tietoja kulukorvausten käytöstä. Tuomioistuin perustelee päätöstään sillä, että asiakirjojen luovuttaminen rikkoisi meppien yksityisyyden suojaa.

 • EU-tuomioistuin järjestää meppien kulukorvauksista julkisen kuulemisen

  18.10.2017 MOT

  Mepit käyttävät yleistä kulukorvausta omiin kuluihinsa

  Euroopan unionin tuomioistuin järjestää torstaina 19. lokakuuta Luxemburgissa julkisen kuulemisen euroedustajien kulukorvausten käytöstä. Kuuleminen on seurausta 28 EU-maan toimittajaverkoston tekemistä paljastuksista. MOT on osa verkostoa.

 • Parlamentti salaa yhä meppien kulukorvaustiedot – kiista jatkuu tuomioistuimessa

  12.09.2016 MOT

  Toimittajat vaativat meppien kulukorvaustiedot julkisiksi

  Euroopan-laajuinen toimittajaryhmä vaatii Euroopan unionin tuomioistuinta kumoamaan Euroopan parlamentin linjauksen, jossa se kieltäytyy luovuttamasta tietoja euroedustajien rahankäytöstä. MOT on mukana toimittajaryhmässä.

 • MOT mukana haastamassa europarlamenttia oikeuteen

  20.11.2015 MOT

  Euroopan parlamentti salasi meppien kulukorvaustiedot

  Toimittajia kustakin Euroopan unionin 28 jäsenmaasta on ensimmäistä kertaa nostanut ryhmäkanteen Euroopan parlamenttia (EP) vastaan. Parlamentti on kieltäytynyt antamasta toimittajien pyytämiä tietoja siitä miten 751 parlamentin jäsentä (MEP) eli meppiä käyttävät kulukorvauksiaan. Ryhmäkanne jätettiin Euroopan unionin tuomioistuimeen 13. marraskuuta.

 • Kuningaskuluttaja selvitti: Näitä suomalaisia hakutuloksia Google ei suostu unohtamaan

  17.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Jo 2500 suomalaista on käyttänyt oikeuttaan pyytää Googlea poistamaan omalla nimellä esiin tulevia verkkohakutuloksia. Mutta kaikkea Google ei suostu unohtamaan. Esimerkiksi ammatilliseen tai kaupalliseen toimintaan kohdistuvaa arvostelua ei helposti saa verkosta pois.