Hyppää pääsisältöön

Suomen Partiolaiset

 • Saunapäivänä saunotaan myös partiolaisten suurleirillä Yhdysvalloissa

  27.07.2019 Saunapäivä

  Myös Tokion suurlähetystössä juhlistettiin Saunapäivää.

  Saunapäivänä suomalaiset saunat lämpenevät niin Tokion suurlähetystössä Japanissa kuin partiolaisten kansainvälisellä suurleirillä Yhdysvalloissa

 • Suomalaiset ovat pönttökansaa

  20.05.2016 Miljoona linnunpönttöä

  Miljoona linnunpönttöä -kampanja yllätti suosiollaan.

  Miljoona linnunpönttöä -kampanja on lähellä tavoitteen täyttymistä. Pönttöjä on rekisteröity ¾ tavoitteesta, eli yli 750 000 kappaletta. Satoja tuhansia linnunpönttöjä ei kukaan rakenna yksin, uskomaton määrä suomalaisia on ottanut lintujen asian omakseen. Miten ihmeessä näin on päässyt käymään?

 • Puserolaki ja poliittisten paitojen muotinäytös

  18.09.2013 Elävä arkisto

  Poliittiset asut olivat pitkään kiellettyjä

  Poliittisten tunnusmerkkien käyttö julkisissa tilaisuuksissa kiellettiin Suomessa lailla 1934. Kouluissa aatteellista suuntaa ilmaisevien asujen käyttö oli kielletty jo aiemmin. Puserolaki poistui toisen maailmansodan jälkeen. Kouluissa kielto kumottiin 1968. Saman kevään Ajantasa-ohjelma kertaa puserolain voimaantulon ja esittelee muotinäytöksessä nyt kouluissakin sallittuja aikansa poliittisia asuja.

 • Partion uudistamiskeskustelussa väännettiin kättä seksin ja uskonnon asioista

  03.07.2013 Elävä arkisto

  Tyttöjen ja poikien telttaretket koettiin uhkaavina.

  Partioliikkeen uudistamiskeskustelussa vanhempi sukupolvi paheksui navan alle tähtääviä mannekiiniesityksiä ja päivitteli uhkakuvia tyttöjen ja poikien yhteisistä telttaretkistä, joiden pelättiin johtavan aviottomiin lapsiin. Nuoret taas pitivät partiopoikien toiminnasta huokuvaa puolisotilaallista kaikua aikaan sopimattomana.

 • Miilu-partioleirillä 1985

  26.03.2010 Elävä arkisto

  Miilu-leirille Jämijärvelle kokoontui 10 548 partiolaista 17 eri maasta. Reilun viikon kestänyt Miilu oli Suomen Partiolaisten toinen suurleiri.