Hyppää pääsisältöön

Marion Rung

 • Marion Rung: "Politiikka ei kuulu Euroviisuihin" - Suomen kaksinkertainen edustaja haluaa pitää viisut pelkkänä laulujuhlana

  17.05.2019 Yle Uutiset

  Taiteilijoita ympäri maailmaa boikotoi Israelin Euroviisuja. Suomalaisnäyttelijä Noora Dadu on yksi heistä.

 • Sata majavaa iskee tulta – vai miten se meni? Testaa, tunnetko suomalaiset euroviisuklassikot!

  01.03.2019 Elävä arkisto

  Testaa, oletko Euroviisujen lyriikkamestari!

  Suomen euroviisutaival on ollut vähintäänkin monenkirjava. Esitykset ovat sisältäneet niin hevareita, huilumiehiä kuin hirviöitäkin. Sijoitukset ovat olleet pohjamudista jopa kirkkaimpaan kärkeen. Tässä leikkimielisessä testissä pääset kokeilemaan, miten hyvin tunnet suomalaiset euroviisuklassikot! Testin jälkeen voit virittäytyä viisutunnelmaan alta löytyvien videoiden myötä.

 • Peruukit, irtoripset ja korkkarit saavat kyytiä – Näin drag-leidit valmistautuvat konserttiin!

  21.01.2019 Yle TV1

  Miten drag-taitelijat valmistautuvat konserttiin?

  Nyt saavat peruukit, irtoripset, korkkarit ja puuhkat kyytiä! Dokumenttisarja seuraa drag-taiteilijoiden valmistautumista konserttiin.

 • Onko tässä Suomen tyylikkäin Euroviisu-kokoelma? Marko tallensi kaikki kuulemansa viisut ja suunnitteli niihin ajan tyyliin sopivat kannet

  13.05.2017 Yle Uutiset

  Savolaismiehen kokoelma kattaa kymmeniä C-kasetteja, VHS-nauhoja ja DVD-levyjä.

 • Katso 2. jakso ja pitemmät versiot kappaleista!

  17.12.2016 SuomiLOVE

  Löydät lisää SuomiLOVEa Yle Areenasta

  Tästä jutusta löydät SuomiLOVEssa nähdyistä kappaleista pitemmät versiot sekä jakson kokonaisuudessan.

 • Kaikkien aikojen alkuperäiset Euroviisu-hitit

  31.10.2016 Musiikki

  RSO:n juhlakonsertin euroviisukappaleet arkistotallenteina.

  Vuoden 2016 Nenäpäivän juhlakonsertissa kuullaan torstaina 3.11. kaikkien aikojen Euroviisu-hitit! Radion sinfoniaorkesterin lisäksi Musiikkitalon lavalle nousevat Suomen legendaarisimmat artistit. Mutta miltä nämä kaikkien aikojen Euroviisu-hitit kuulostivat alkuperäisten esittäjien tulkitsemina? Tähän artikkeliin on koottu viisuedustajien versiot Musiikkitalossa kuultavista kappaleista.

 • Suomihittien näkymättömät duunarit

  16.09.2016 Musiikki

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.

 • Upea Chisu todisti olevansa kuin Suomen Madonna – katso tyrmäävä UMK-show

  22.02.2016 YleX

  Marion Rung edusti Tipi-tii-biisillä Suomea Euroviisuissa vuonna 1962 sijoittuen seitsemänneksi. Chisu versioi kappaletta UMK:ssa saaden yleisön toivomaan, että hänet voisi lähettää viisuihin.

 • Karsinta 3 // Väliaikaesityksenä Chisun mykistävä Tipitii ja Tähdet

  21.02.2016 UMK 2016

  Chisu esiintyi UMK:n Karsinta 3:ssa

  Uuden Musiikin Kilpailun karsinta 3:n vierailevana väliaika-artistina esiintyi Chisu.

 • Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

  08.02.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

  Ylen kevyen musiikin lippulaiva Iltatähti aloitti vuonna 1974 värilähetykset. Ohjelman toinen lähetyskausi oli muutenkin myllerrysten aikaa, kun juontaja vaihtui muutaman kuukauden välein. Vain pieni osa nyt julkaistavasta materiaalista on esitetty tv-uusintoina. Kaikkea siitä ei koskaan ole nähty värillisenä Suomen televisiossa.

 • Euroviisukarsinnoissa yhdistettiin maailmaa 1970-luvulla

  21.04.2015 Elävä arkisto

  Suomen euroviisukarsinnat vuosilta 1973-1979

  Suomen euroviisukarsinnoissa kuultiin paljon rauhaa ja eurooppalaisuutta korostavia lauluja 1970-luvulla. Vuosikymmenen loppupuolella samoissa karsinnoissa etsittiin maamme edustajaa myös Interviisuihin.

 • Viisukarsinnat muuttuivat joka vuosi 1980-luvulla

  21.04.2015 Elävä arkisto

  Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 1980-luvulta

  Suomen euroviisukarsinnat elivät nopean evoluution aikaa 1980-luvulla. Konsepti muuttui joka vuosi, osittain teknologian kehittymisen vuoksi. Myös esimerkiksi Interviisujen katoaminen viisukartalta vaikutti karsintamalliin. Vuosikymmenen loppupuolella haalittiin kisalähetykseen glamouria ulkomaisten esiintyjien avulla. Yhtenä vuotena kisattiin viisujen ohella pääsystä myös Kuala Lumpurin Kultainen leija -kisoihin. Muutosten vuosikymmenenä vain Ossi Runne säilyi viisukapellimestarina vuodesta toiseen.

 • Eläkeikäiset ovat innostuneet karaokesta – oppia haetaan karaokelomilta

  19.04.2015 Yle Uutiset

  Karaokepaikoissa lauletaan pitkin päivää. Ennen kuin nuoremmat ehättävät töistään laulamaan, paikan täyttävät eläkeläiset.

 • Euroviisujen salattu historia

  16.01.2015 Yle Teema

  Nollakerhotunnelmia, äänten ostoa, politiikkaa ja pöhköyttä!

  Hauska ja paljastava kertomus maailman suosituimman musiikkishow'n jännittävästä historiasta: hienoa ja pöhköä musiikkia, järkyttäviä esiintymisasuja, nollakerhon tunnelmia, äänien ostelua sotilasdiktatuureissa, Intervision itäisiä kisoja, rautaesiripun raottumista ja lopulta sortumista... Kaksiosaista tv-dokumenttia on kuvattu myös Suomessa, mukana muun muassa Marion Rung ja Kojo.

 • 8.7. Teeman Elävä arkisto: Akkavalta - huumoria naisen roolista

  25.04.2014 Yle Teema

  Teeman kesä juhlistaa naisia, ja Elävä arkisto näyttää, miten naisasiaa ajettiin 40 vuotta sitten: naiset kaappaavat vallan ja tekevät roolien vaihtamisesta hulppeaa komiikkaa kahdessa nokkelassa viihdeohjelmassa, joissa vilisee aikansa tähtiesiintyjiä: ääneen pääsevät muun muassa Carola, Mimmi Mustakallio, Marion, Birgitta Ulfsson, Ann-Christine ja Tarja-Tuulikki Tarsala. Ohjelmat uusitaan perjantaina 11.7.2014.

 • Marion: Tipi-tii on rakkain lauluni

  17.05.2013 Yle Uutiset

  Marion Rung on suomalainen viisukonkari ja euroviisuhistorian suuria tähtiä kahdella edustuskerrallaan. Tipi-tii ja Tom tom tom ovat edelleen Suomen parhaiten menestyneiden viisujen kärkipäässä.

 • Petri Kejonen: Suomen paikka Rupertin karttapallossa

  09.05.2013 Yle Uutiset

  Suomi on vuosikymmeniä pyristellyt irti idän otteesta. Suomettumisen alla eteni lännettyminen. Kirkkaimpana kruununa Suomen jäsenyys Euroopan unionissa. Rupert Murdoch ei ole tästä projektista kuullut.

 • Kaupungin valot tuikkivat iskelmä-Suomen laitamilla

  22.02.2013 Elävä arkisto

  Jazzin rytmiä ja kosmopoliittista viihde-eleganssia.

  Kaupunkilaisen iskelmän säikeissä on soinut jazzin rytmi, urbaani viihde-eleganssi ja rikas kansainvälisten impulssien kirjo. Elävän arkiston paketissa on mukana iso joukko 1950—1960-lukujen tähtiä Brita Koivusesta Seija Simolaan.

 • Valto Laitinen muutti Pariisiin säveltämään epäsuomalaisia iskelmiä

  18.02.2013 Elävä arkisto

  Kansainvälisin iskelmäsäveltäjämme lähikuvassa.

  Säveltäjä Valto Laitinen oli aikanaan kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia iskelmäsäveltäjiä. Hänen laulunsa menestyivät kuuluisien artistien esittäminä eri puolilla maailmaa. Kotimaassaan hän ei sen sijaan ollut kovinkaan tunnettu ja lähtikin aikanaan maasta voidakseen ansaita "epäsuomalaisella musiikilla".

 • Maalle muuttanut Marion haaveilee rockista

  16.02.2013 Yle Uutiset

  Tyylilleen uskollinen laulaja Marion Rung osaa muiden iskelmäkuningattarien tapaan myös rokata. Tunnelmointi on kuitenkin enemmän Marionia.

Sivut