Hyppää pääsisältöön

John Storgårds

 • Storgårdsin Antheil-sarja senkun paranee

  02.12.2019 Klassinen

  Storgårdsin Antheil-sarja senkun paranee

  Storgårdsin Antheil-sarja senkun paranee

 • Säveltäjä Kimmo Hakolan ensimmäinen sinfonia syntyi surutyönä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  27.07.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 27. heinäkuuta!

  Säveltäjä Kimmo Hakola kypsytti ensimmäistä sinfoniaansa kymmenen vuotta. Hakola selätti nuoruutensa rimakauhun ja sinfonia valmistui 60-vuotispäiväksi. Sinfonian toisen osan In memoriam Hakola omisti edesmenneille ystävilleen.

 • Mahlerin sinfonia kamariorkesterilla - mikä voisi mennä pieleen?

  23.04.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Gustav Mahlerin kymmenes sinfonia jäi säveltäjän kuollessa kesken, mutta valmiina oli niin paljon niin innoittunutta materiaalia, että sinfoniaa on kärkkäästi täydennelty esityskelpoiseksi. Palavan tunteikas ja paikoin kokeellinen sävelkieli on vaikea tulkita massiiviselle orkesterille Mahlerin aikomalla tavalla, mutta maltalainen säveltäjä Michelle Castelletti onkin valinnut toisen suunnan, ja pelkistänyt sinfonian kamariorkesterille. BIS-yhtiön uutuuslevyllä sovituksen soittaa Lapin kamariorkesteri - mutta toimiiko se?

 • Antheil viihdyttää tyylillä

  22.01.2019 Klassinen

  Antheil viihdyttää tyylillä

  Antheil viihdyttää tyylillä

 • Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri soittaa kaikki Beethovenin sinfoniat

  13.08.2018 Yle Uutiset

  Konserttisarjan kapellimestareina ovat Sakari Oramo, Klaus Mäkelä, John Storgårds ja Juha Kangas.

 • 11.1. Friday series 8

  13.04.2018 RSO in English

  John Storgårds, conductor Darren Acosta, trombone Joseph Haydn: Symphony No. 96 Jukka Tiensuu: Trombone Concerto, fp (Yle commission) Béla Bartók: Concerto for Orchestra Late-night chamber music: Béla Bartók: String Quartet No. 3 BUY TICKET Watch and listen LIVE 11.1. at 7 pm EET.

 • 11.1. Perjantaisarja 8

  05.04.2018 RSO

  John Storgårds, kapellimestari Darren Acosta, pasuuna Joseph Haydn: Sinfonia nro 96 ”Ihme” Jukka Tiensuu: Pasuunakonsertto, kantaesitys (Ylen tilaus) Béla Bartók: Konsertto orkesterille Myöhäisillan kamarimusiikki: Béla Bartók: Jousikvartetto nro 3 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa 11.1. klo 19.

 • Lars Karlssonin laulavia säveliä

  20.02.2018 Klassinen

  Lars Karlssonin laulavia säveliä

  Lars Karlssonin laulavia säveliä

 • Muusikot kiilasivat tuloillaan ohi Lapin urheiluväen

  01.11.2017 Yle Uutiset

  Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds tienasi neljä kertaa enemmän kuin RoPS:in päävalmentajana toiminut Juha Malinen.

 • Nimekkäät muusikot vetoavat: "Kokkola ei saa leikata Keski-Pohjanmaan kamariorkesterilta"

  20.10.2017 Yle Uutiset

  Kokkolan kaupunki kaavailee kulttuurisäästöjä, jotka saivat maankuulut taiteilijat kirjoittamaan julkisen vetoomuksen.

 • Aho kehittyy edelleen

  04.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Säveltäjä Kalevi Aho alkaa olla kokenut konkari. parikymmentä sinfoniaa, kohta kolmekymmentä konserttoa ja pakettiautollinen kamarimusiikkia. Ura jatkuu tuotteliaana, mutta Aho ei suinkaan kaavi laarinpohjia, vaan kehittyy: ilmaisu on jatkuvasti avartunut, kirkastunut ja vähän tiivistynytkin, ja Aho on malttanut vähentää jopa hänelle niin rakasta äänenpainetta. Levy-yhtiö BISin kelpaa siis Ahoa julkaista, etenkin kun sarjan uusimman levyn keskiössä on mainio konsertto sopraanosaksofonille ja kamariorkesterille.

 • Ohjelmallinen konsertto sisältää esikuvasijoittelua

  15.09.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Mikä voisikaan olla konserton kirjoittajalle vapauttavampaa kuin antaa tiedostetulla tavalla solistin olla yksinäinen “taistelija orkesteria vastaan”? Fraasi esiintyy toistuvasti, kun on puhe romantiikan ajan konserttojen kerronnallisesta asetelmasta. Säveltäjä Brett Dean voi nauttia ehkä jonkinlaisesta teostyypin kirouksesta irti pääsemisestä. Siis ettei tarvitse enää verrata itseään parrakkaisiin kipsipääsetiin, mutta tämä kaikki on filosofiana vain näennäistä kulisseissa kikkailua. Tarvitaanko tässä asiassa pyörän keksimistä uudelleen tai vastaavasti ranttaliksi pistävää vanhan painolastin ironisointia? Nimittäin aivan turhaa on demonisoida, ettei muka konserttoja saisi säveltää konsertoiviksi kaksintaisteluiksi. Haters gonna hate, jatkossakin.

 • Sebastian Fagerlund: Syyssonaatti-ooppera la 23.9.

  14.09.2017 Klassinen
 • Kansainvälistä läpimurtoa tekevä kapellimestari Klaus Mäkelä: "Maailma on niin pieni, ettei ole varaa mokata"

  27.06.2017 Yle Uutiset

  Suoratoistokonsertit ja sosiaalinen media pitävät huolta siitä, että sana kiirii klassisen musiikin maailmassa.

 • Lapin kamariorkesterin intendentille valittiin seuraaja

  27.04.2017 Yle Uutiset

  Varatuomari Kaisa-Reetta Karhu työskentelee nyt ulkoministeriössä.

 • RSO esittää John Adamsin City Noir -orkesteriteoksen ensimmäistä kertaa Suomessa

  21.02.2017 RSO

  RSO esittää Adamsin City Noir -teoksen.

  RSO esittää John Storgårdin johdolla John Adamsin orkesteriteoksen City Noir ensimmäistä kertaa Suomessa Musiikkitalossa 1.–2.3. Kaupunkiteema toistuu myös konsertin avaavassa Ernest Pingoud’n Suurkaupungin kasvot -teoksessa, joka kuuluu RSO:n varhaisia modernisteja esittelevään sarjaan. Solistivieraana Mozartin konserttiaarioita tulkitsee eteläafrikkalainen suurlupaus, sopraano Golda Schultz.

 • Lapin kamariorkesteri veistää Sörensenin hiljaisuutta

  31.01.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Lapin kamariorkesteri on viime vuosina alkanut muiden puuhien ohessa levyttää tanskalaista nykymusiikkia tanskalaiselle Dacapo-levymerkille. Tämä kertoo siitä, että orkesterin osaamiseen luotetaan myös kansainvälisesti ja myös silloin kun nuottitelineellä on jotain joka vaatii kovaa työtä ja hyvää asennetta. Kuulijan näkökulmasta olennaista ei kuitenkaan ole tällainen napapiirin sankaritarina, vaan se että kuuluville tulee todella hienoa musiikkia - tällä kertaa Bent Sörenseniä.

 • Taidemaalausta ja elokuvaa – Lapin kamariorkesterilla ranskalainen kevät

  09.01.2017 Yle Uutiset

  Lapin kamariorkesterin kevätohjelmistossa on erityisesti ranskalaisia sävyjä ja säveltäjiä. Kevään erikoisuuksia ovat taidemaalauskonsertti ja elokuvakonsertti.

 • Uusi uljas maailma

  28.10.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Tanskalaissäveltäjien kärkikastiin nousseen färsaarelaissyntyisen Sunleif Rasmussenin Toinen sinfonia, ”The Earth Anew”, syntyi Sibeliuksen Kullervon sisarteokseksi mestarimme taannoisia 150-vuotisjuhlia varten. Kullervon tapaan kerronnallinen teos sai kantaesityksensä Sibeliuksen Neljännen sinfonian parina viime syksynä Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa, ja samassa yhteydessä se myös levytettiin.

 • Jupu Poutanen - Kapellimestariluokan intendentti edellä aikaansa

  19.10.2016 Klassinen

  Kapellimestarikoulutuksen menestystekijät julki.

  Kapellimestarikoulutuksen menestystekijät julki.

Sivut