Hyppää pääsisältöön

flamenco (tanssit)

 • Ankaraa etukenoa ja suoraviivaista otetta

  15.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Espanjalainen klassinen kitaramusiikki kohtaa flamencon rytmit ja paatoksen kitaristi Petri Kumelan ja flamencokitaristi Joonas Wideniuksen duolevyllä. Kohtaamisessa parasta on kitaraniekkojen tarkka yhteispeli ja punnittu yhteissoitto—jotain puhuttelevalla tavalla välimerellistä on myös Wideniuksen intensiivissä rytmeissä. Musisoinnin vetävä imu pitää levyn kokonaiskaarroksen raikkaana ylipäätään.

 • 12. Julián se va de vacaciones

  15.12.2015 Oppiminen

  Matkustussanastoa, futuuri, prepositioita, flamencoa.

  Tässä osassa opit sekä puhelinsanastoa että matkustamiseen liittyvää sanastoa. Kieliopissa opiskellaan tulevien tapahtumien rakenne lähifutuuri sekä verbejä ja prepositioita. Lopuksi tutustutaan flamencoon.

 • Jukka Tolosen musiikilliset vuosikymmenet

  01.04.2015 Elävä arkisto

  Jukka Tolonen on ollut monessa mukana.

  Jukka Tolonen on ollut monessa mukana.

 • Sami Yaffa - Sound Tracker, Andalusia, Espanja

  19.09.2014 Musiikki

  Sami Yaffa - Sound Tracker, Andalusia, Espanja

  Espanjassa flamenco on ollut vuoroin halveksitun vähemmistön kulttuuria, vuoroin anarkismin ja yhteiskunnan vastaisen protestoinnin taustamusiikkia. Sami Yaffa suuntaa Andalusian kumpuileville vuorille tutustumaan aitoon ja alkuperäiseen flamencoon.

 • Kulttuuria

  14.06.2012 Oppiminen

  Flamenco - voimakkaita tunteita ja rytmejä

  Flamenco on Etelä-Espanjasta, Andalusiasta, peräisin olevaa tulista ja vahvarytmistä laulua, tanssia ja musiikkia. Flamenco on kulkeutunut Espanjaan luultavasti mustalaisten mukana. Lisäksi se on saanut vaikutteita sekä maureilta että juutalaisilta.