Hyppää pääsisältöön

Kaunotar ja hirviö

 • Saduissa perhe on pahin

  31.08.2016 Kulttuuricocktail

  Orvoille lapsille käy aina hyvin

  Vanhoissa tunnetuissa saduissa perhesuhteet ovat tavalla tai toisella vinksallaan. Tämä on satujen maailmassa yleistä. Siellä koti todellakin on se kaikkein vaarallisin paikka. Kotona satujen sankareita uhkaavat henkinen väkivalta, sorto, hylkääminen, insesti ja usein jopa kuolema. Tällaisia tarinoita on luettu lapsille iltasatuina vuosisatojen ajan.

 • Kaunottaren ja hirviön rakkaus lumoaa ensimmäistä kertaa baletissa

  18.02.2014 Yle Uutiset

  Vanhaan kansansatuun perustuva baletti Kaunotar ja hirviö kantaesitetään Kansallisbaletissa ensi perjantaina. Useista elokuvaversioistakin tuttu tarina kertoo kauniista ja hyväsydämisestä neidosta, rumaksi noidutusta prinssistä ja rakkauden voimasta. Baletin puvustuksen on suunnitellut Erika Turunen.

 • Roy Disney kuollut

  16.12.2009 Yle Uutiset

  Disneyn legendaarisen piirroselokuvatuotannon elvyttäjä Roy E. Disney on kuollut. Disney-yhtiöiden entinen hallituksen varapuheenjohtaja ja entinen animaatiotuotannon johtaja menehtyi keskiviikkona kalifornialaisessa sairaalassa vatsasyöpään.

 • Fanit yllättyivät Disneyn kierrättämistä kohtauksista

  22.04.2009 Yle Uutiset

  Videoklippi, joka paljastaa samat kohtaukset eri Disney-elokuvissa, on katsottu videosivusto YouTubesta lähes 70 000 kertaan. Disney-fanit ovat yllättyneet klassikkoelokuvien kohtauksien kierrättämisestä.

 • Helsingin kaupunginteatterin musikaaliputki jatkuu kauniisti ja hirveästi

  04.01.2007 Yle Uutiset

  Musikaalit vetävät yleisöä. Esimerkiksi Helsingin kaupungiteatterin Evita keräsi viime vuonna yli 70 000 katsojaa, ja siivitti teatterin uuteen kävijäennätykseen eli lähes 400 000 katsojaan. Ensi viikolla ensi-iltansa saa teatterin ensimmäinen Disney-musikaali Kaunotar ja Hirviö.