Hyppää pääsisältöön

Jonas Kaufmann

 • Wolfin liedit ovat myöhäisromantiikan parasta antia

  09.09.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Myönnän auliisti, että on tiettyjä musiikinlajeja – ja ehkäpä jopa säveltäjiä – joita tuon häpeilemättä esiin aina kun voin. Romantiikan ajan laulumusiikki muun muassa kuuluu lemppareihini, myös musiikinhistoriallisen merkityksensä vuoksi: 1800-luvun musiikillista kieltä on melko mahdotonta irrottaa lauletuista sanoistaan silloinkaan kun se väittää olevansa Hanslickin sanoin “soiden liikkuvia muotoja” eli niin sanotusti absoluuttista musiikkia.

 • Oopperailta Wienissä: Puccinin Tosca

  03.06.2016 Klassinen

  Tosca huippuesityksenä Wienin valtionoopperasta

  Angela Gheorghiu, Jonas Kaufmann ja Bryn Terfel tähdittävät yhden maailman suosituimman oopperan esitystä. Kuuntele Yle Radio 1 la 4.6. klo 19.03.

 • Jonas Kaufmann: Olet kaikkeni

  06.05.2016 Yle Teema

  Hurmuritenori 20–30-lukujen operettisävelmien parissa

  Hurmuritenori, oopperamaailman supertähti Jonas Kaufmann laulaa ihastuttavassa konsertissa 1920–30-lukujen operettihelmiä.

 • Fidelio

  26.02.2016 Yle Teema

  Beethovenin ooppera Salzburgin juhlaviikoilta

  Unelma oikeudesta, veljeydestä ja vapaudesta. Ludwig van Beethovenin mestariteos kesän 2015 Salzburgin festivaalilta.

 • Pappanon johtamaa Aidaa seuraa kuin jännitysnäytelmää

  29.10.2015 Klassinen

  Levyarvio

  Pönöttävä spektaakkeli mahtipontisissa kulisseissa. Kuva Egyptin loistosta Hollywood-moguli Cecil B. DeMillen tyyliin. Sehän on kaikkien jäähallioopperoiden äiti, Giuseppe Verdin Aida – vaan kun ei ole. Ei ainakaan, jos musiikista vastaa Antonio Pappanon kaltainen mestari.

 • Faust

  13.05.2015 Yle Teema

  Jonas Kaufmann pääosassa sielunsa myyvänä miehenä.

  Charles Gounod'n traaginen ooppera kertoo tiedemiehestä, joka myy sielunsa paholaiselle vastineeksi uudesta nuoruudesta. Päärooleissa Jonas Kaufmann ja René Pape.

 • Kohtalon voima

  13.02.2015 Yle Teema

  Verdin oopperan pääosissa Jonas Kaufmann ja Anja Harteros

  Giuseppe Verdin traaginen ooppera kahden rakastavaisen kohtalosta nähdään Martin Kušejn ohjaamana Baijerin valtionoopperan versiona, päärooleissa loistavat Jonas Kaufmann ja Anja Harteros.

 • Blogi: Kaufmaniaa

  09.04.2014 Klassinen

  Orkesterin- ja kuoronjohtoa Leipzigissa opiskeleva Jonas Rannila kirjoittaa kokemistaan huippu- ja ei niin huippu -oopperaelämyksistä sekä päiviensä kulumisesta opintojen parissa.