Hyppää pääsisältöön

Benjamin Britten

 • Chamber Music Concert - Though Lovers Be Lost

  24.04.2019 RSO in English

  Kyeong Ham, artistic planning and oboe Pauline Fleming-Unelius, violin Pasi Eerikäinen, violin Ezra Woo, viola Tomas Nuñez, cello BUY TICKET

 • Kamarimusiikkikonsertti - Though Lovers Be Lost

  24.04.2019 RSO

  Kyeong Ham, taiteellinen suunnittelu ja oboe; Pauline Fleming-Unelius, viulu; Pasi Eerikäinen, viulu; Ezra Woo, alttoviulu; Tomas Nuñez, sello OSTA LIPPU

 • 5.4. Perjantaisarja 12

  06.04.2018 RSO

  Gustavo Gimeno, kapellimestari Tomas Nuñez-Garcés, sello Benjamin Britten: Sinfonia sellolle ja orkesterille op. 68 Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 5 d-molli op. 47 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa 5.4. klo 19.

 • Sopraanon ja kontratenorin liitto onnistuu myös liedissä

  27.10.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Sopraano Carolyn Sampson ja kontratenori Iestyn Davies lyövät hynttyyt yhteen uudella duettolevyllään, joka yhdistää Benjamin Brittenin sovittamia Henry Purcellin lauluja Felix Mendelssohnin ja Robert Schumannin sekä 1900-luvun taitteen englantilaissäveltäjän Roger Quilterin lied-duettoihin ja sooloihin. Pianisti Joseph Middleton on jälleen mukana Carolyn Sampsonin levyllä: kehuin Sampsonin ja Middletonin ranskalaisen Verlaine-levyn taivaisiin vuosi sitten. Aivan kuten silloinkin, Middleton, Sampson ja nyt, romanttisessa ohjelmistossa epätavallinen kontratenori, Iestyn Davies löytävät tekstin ja musiikin liiton saumattomasti.

 • Gramophone-palkittu Vilde Frang soittaa Brittenin viulukonserton RSO:n solistina

  26.09.2017 RSO

  Ohjelmassa myös mm. Berlioz'n Fantastinen sinfonia.

  Norjalainen viulisti Vilde Frang esiintyy RSO:n solistina 4.10. Musiikkitalossa. Frang tulkitsee Brittenin viulukonserton, jonka levytyksestä hän sai arvostetun Gramophone-palkinnon 2016. Rafael Payaren johdolla ohjelmassa on lisäksi Berlioz’n Rooman karnevaali ja Fantastinen sinfonia.

 • Kamus-kvartetti - viisitoista vuotta ja edelleen paranee!

  13.09.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Kun Kamus-jousikvartetti voitti Yleisradion vuoden levy 2016 -palkinnon, yhtenä kriteerinä oli loistelias ohjelmistosuunnittelu, jonka avulla näennäisen erilaiset teokset punoutuivat tiheäksi merkitysverkoksi. Samaa oivallusta on kvartetin uutuuslevyllä, kun Esa-Pekka Salosen Homunculus kohtaa Ligetin ensimmäisen ja Brittenin viimeisen jousikvarteton.

 • Tällaista oopperaa presidentti Putin menee katsomaan – "Tšaikovskia parhaimmillaan"

  25.07.2017 Yle Uutiset

  Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö näkevät torstaina Savonlinnan oopperajuhlilla Pjotr Tšaikovskin Jolanta-oopperan.

 • Bardin lauluja viideltä vuosisadalta

  19.05.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Näin kevään lopuksi kannattaa kammata viime syksyn julkaisuja, josko sieltä vielä onnistaisi löytää helmiä. Ja löytyyhän niitä: Ian Bostridgen ja Antonio Pappanon upea albumi William Shakespearen teksteihin sävelletyistä lauluista hakee monellakin tasolla vertaistaan. Mukana on myös Shakespearen oman ajan tulkintoja Bardin lauluista Elizabeth Kennyn aistikkaalla luuttusäestyksellä.

 • 4.10. Keskiviikkosarja 3

  28.03.2017 RSO

  Rafael Payare, kapellimestari Vilde Frang, viulu Hector Berlioz: Rooman karnevaali, alkusoitto op. 9 Benjamin Britten: Viulukonsertto op. 15 Hector Berlioz: Fantastinen sinfonia op. 14 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 4.10. klo 19.

 • Liki täydellinen jousiorkesterilevy

  16.09.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Joskus käy niin, että musiikkiteos, esittäjät ja äänitys kohtaavat täydellisyyttä hipovalla tavalla. Näin käy norjalaisen TronheimSolistenen uudella levyllä Benjamin Brittenin, Ralph Vaughan Williamsin ja Igor Stravinskyn jousiorkesteriteoksista, joista erityisesti Brittenin Variaatiot Frank Bridgen teemasta onnistuu yli odotusten. TrondheimSolistenen soitto kutsuu ylisanoihin, mutta huomiota herättää myös äänitys.

 • Promien viimeinen ilta 2016

  08.09.2016 Yle Teema

  Sakari Oramo johtaa perinteikkään konsertin

  Sakari Oramo johtaa Proms-konserttisarjan perinteikkään päätöksen. Konsertin tähtisolistina on perulaistenori Juan Diego Flórez.

 • Englantilaista hivenen rouheasti

  03.06.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Musiikkiteoksen ja sen esittäjän kohtaaminen, keskinäinen yhteensopivuus, on tärkeä lenkki musiikkiteoksen matkassa nuoteista kuulijoiden nautittavaksi. Joskus kohtaaminen on helppo, joskus vaikea ja työläs, ja kummassakin tapauksessa matkan myötä kypsyneet hedelmät voivat olla makeita tai happamia. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin tuoreesta englantilaisen jousimusiikin levystä jää suuhuni hieman hapan maku.

 • Viulukonsertot kuin yö ja päivä

  15.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Warner Classics jatkaa nuorten kykyjen esille tuomista: nyt vuorossa on norjalaisviulisti Vilde Frang, jonka uudella konserttolevyllä häpeilemättömän romanttinen Korngold kohtaa useampaa astetta askeettisemman ja lyyrisemmän Brittenin. Herkästi ja syvästi koetut tulkinnat kruunaa Frankfurtin radio-orkesterin antaumuksellinen soitto sekä erinomainen äänitys.

 • Moonrise Kingdom

  14.04.2016 Yle Teema

  Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta.

  Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta. Uuden-Englannin rannikolle sijoittuvan komedian pääosissa ovat nuoret Jared Gilman ja Kara Hayward, aikuisrooleissa nähdään Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton ja Frances McDormand.

 • 28.10. Friday series 4

  11.04.2016 RSO in English

  Sir Mark Elder conducts Britten and Shostakovich. Sir Mark Elder, conductor Benjamin Britten: Sinfonia da Requiem Dmitri Shostakovich: Symphony No. 7 ”Leningrad” SOLD OUT Watch and listen LIVE at 7 pm EET.

 • 28.10. Perjantaisarja 4

  04.04.2016 RSO

  Brittenin Sinfonia da Requiem ja Šostakovitšin piiritetyssä Leningradissa säveltämä sinfonia nro 7 ovat molemmat muistamisen musiikkia. Kapellimestarina on Manchesterin Hallé-orkesterin johtaja Sir Mark Elder. Sir Mark Elder, kapellimestari Benjamin Britten: Sinfonia da Requiem Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 7 ”Leningrad” Ennen konserttia klo 18, Konserttisali: Musiikkia piiritetyssä Leningradissa. Puhujana säveltäjä Kalevi Aho. LOPPUUNMYYTY Katsele ja kuuntele suora lähetys 28.10. klo 19 alkaen.

 • Benjamin Britten – Rauha ja konflikti

  30.10.2015 Yle Teema

  Draamadokumentti taiteilijan pasifistisesta aatteesta

  Draamadokumentti brittisäveltäjä Benjamin Brittenin elämästä ja sitä leimanneesta pasifismista, pääosassa nouseva nuori tähti Alex Lawther.

 • Kun muusikko kohtaa sielunmusiikkinsa

  22.10.2015 Klassinen

  Levyarvostelu

  Kitaristi Otto Tolonen käynnisti uransa voittamalla melkein kaikki kansainväliset kitarakilpailut. Debyyttilevyllä Tolonen keskittyi silti henkeviin ranskalaisiin miniatyyreihin. Nyt toisella levyllä Tolonen viimein esittelee musiikin, joka soi lähinnä hänen sieluaan. Sen musiikin on säveltänyt Hans Werner Henze.

 • Nummien väsymätön laulaja

  01.10.2015 Klassinen

  Levyarvio

  Ralph Vaughan Williams ja Benjamin Britten kävivät kunnioitettavin lopputuloksin Britannian kansallista kilpasarjaa nimeltä "vuosisadan kesyin säveltäjä". Vaikka tätä vitsiä on turha jatkaa pidemmälle, nämä säveltäjät eivät tosiaan olleet mitään modernistiänkyröitä. Harmonia mundin oboejulkaisun täyspastoraalinen pohjevire sopii kamariorkesteri Britten Sinfonian oboisti Nicholas Danielille. Se on eräänlainen laulavuuden briljeerauskoroke.

 • 1900-luvun suuri sielunmessu

  11.08.2015 Klassinen

  Brittenin War Requiem Helsingin juhlaviikoilla

  Benjamin Brittenin War Requiem, Sodan sielunmessu lukeutuu 1900-luvun merkittävimpiin suuriin sinfonisiin teoksiin solisteille, kuorolle ja orkesterille. Britten koosti teoksen libreton yhdistelemällä perinteiseen messutekstiin, latinankieliseen sielunmessuun, Ensimmäisessä maailmansodassa kuolleen brittirunoilija Wilfred Owenin runoja. Näin 1940 maan tasalle pommitetun ja 1962 uudelleenrakennetun Coventryn katedraalin vihkiäisseremoniaan sävelletystä teoksesta tuli muistoteos niin Ensimmäisen kuin Toisenkin maailmansodan uhreille.

Sivut