Hyppää pääsisältöön

Proms-festivaali

 • Viulisti Pekka Kuusiston karisma on vastustamatonta – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  07.10.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 7. lokakuuta!

  Pekka Kuusisto (s. 1976) on toistaiseksi ainoa suomalainen, joka on voittanut Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun. Vuoden 1995 kilpailuvoiton jälkeen Kuusisto on onnistunut luomaan loistavan kansainvälisen solistiuran ja esiintynyt maailman parhaiden orkestereiden kanssa. Musiikillisten raja-aitojen rikkominen kuuluu Kuusiston vahvoihin tunnusmerkkeihin.

 • Viikon 37 vinkit: Kestosuosikki Noin viikon studio palaa ohjelmistoon - Luvassa myös kova dokkariviikko!

  09.09.2019 Ohjelmat

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 37.

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 37.

 • Yle Klassisessa yli 40 konserttia BBC Proms -festivaalilta

  25.07.2019 Yle Klassinen

  Maailman mittavin klassisen musiikin festivaali

  Maailman mittavin klassisen musiikin festivaali

 • Säveltäjä Lotta Wennäkoski menestyy maailmalla – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  08.02.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 8. helmikuuta!

  Säveltäjä Lotta Wennäkoskella (s. 1970) on viime vuosina pitänyt kiirettä. Sävellystilauksia on kotimaassa riittänyt ja hanat ulkomaille aukesivat erityisesti, kun BBC:n sinfoniaorkesteri vuonna 2017 tilasi teoksen Promien päätöskonserttiin.

 • Viikon 36 vinkit: Flinkkilä & Tastula ja Sarasvuo alkavat jälleen!

  03.09.2018 Ohjelmat

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 36

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 36

 • BBC Proms -festivaali 2018

  04.07.2018 Yle Klassinen

  BBC Proms 2018 -konsertteja nettiradio Yle Klassisessa

  BBC Proms 2018 -konsertteja nettiradio Yle Klassisessa

 • Da Kaapo: Pekka Kuusisto

  27.01.2017 Klassinen

  Kaapo Kamu kuvasi Koko Kansan Pekan.

  Viulutaiteilija Pekka Kuusisto on Kaapo Kamun Da Kaapo -muotokuvasarjan neljäs malli. Kamu on kuvannut Kuusiston aiemminkin. Nyt hän kohtasi studiossaan kansainvälisen taiteilijan, josta Lontoon Proms-konsertin jälkeen tuli Koko Kansan Pekka.

 • Lempeä tuulahdus menneestä maailmasta

  16.09.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Useamman genren parissa työskentelyllä on joissain piireissä paha maine. Jos laulaa oopperaa, ei tulisi laulaa tangoa, ja jos esittää viihdemusiikkia, tulisi pysyä poissa valtionosuusjärjestelmän piiristä. Tätä taustaa vasten on valaisevaa tarkastella vaikkapa George Gershwinin tuotantoa.

 • Riikan vlogi: Promien vika ilta!

  09.09.2016 Klassinen

  Riikka Holopainen juontaa Promien vikan illan radiossa.

  Toimittaja Riikka Holopainen on Lontoossa. Hän juontaa suorana Promien vikan illan radiosta. Tilaisuus on ensimmäinen Riikalle, joten tietysti hän on aiheesta innoissaan. Kyseessä on riemukas festivaali, jossa esiintyvät tenori Juan Diego Flórez, baritoni Duncan Rock, BBC:n Proms-nuorisoensemble, BBC Singers, sekä BBC:n sinfoniaorkesteri- ja kuoro. Tätä kaikkea johtaa Sakari Oramo. Riikka Holopainen vloggasi juuri sen jälkeen, kun hän oli päässyt tutustumaan omaan työpisteeseensä.

 • Promien viimeinen ilta 2016

  08.09.2016 Yle Teema

  Sakari Oramo johtaa perinteikkään konsertin

  Sakari Oramo johtaa Proms-konserttisarjan perinteikkään päätöksen. Konsertin tähtisolistina on perulaistenori Juan Diego Flórez.

 • Maisterin ylimääräinen Kreisler-numero

  31.08.2016 Klassinen

  Fritz Kreisler oli viulistina viimeinen lajiaan

  Fritz Kreisler oli viulistina viimeinen lajiaan

 • Proms-festivaalit Ylellä - tarkista lähetysajat

  25.07.2016 Klassinen

  Suomalaiset hyvin esillä Promeilla.

  Britannian yleisradioyhtiön BBC:n Proms-festivaali on klassisen musiikin kiistaton ykköstapahtuma. Festivaalin esiintyjissä on merkittävä määrä suomalaisia: Pekka Kuusisto, Magnus Lindberg, Karita Mattila, Camilla Nylund, Sakari Oramo, Esa-Pekka Salonen ja John Storgårds. Konsertteja voi kuunnella Yle Klassinen -radiokanavalla. Tarkista tästä lähetysajat. Festivaalin päätöskonsertin voi kuunnella suorana paitsi Yle Klassinen-kanavalta myös Yle Radio 1:stä ja katsoa Yle Teemalta la 10.9. klo 21.

 • BBC Proms soi Yle Klassinen -digiradiossa

  17.07.2015 Klassinen

  BBC Proms soi digiradiossa

  Maailman suurin klassisen musiikin festivaali BBC Proms käynnistyy soi Lontoossa syyskuun puoliväliin saakka. Yle Klassinen -digiradio lähettää kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia festivaalilta. Avauskonsertissa 17.7. Sakari Oramo johtaa BBC:n sinfoniaorkesteria ja - kuoroa ja ohjelmassa on mm. Sibeliusta ja Mozartia. Konsertti kuullaan Yle Klassisessa 24.7. klo 21.

 • Promien viimeinen ilta

  18.12.2014 Yle Teema

  Sakari Oramo johti viime syyskuussa ensimmäistä kertaa Lontoon promenadisarjan massiivisen päätöskonsertin, joka tapahtumana tunnetaan ympäri maailman.

 • Sakari Oramo johtaa Proms-konserttien viimeisen illan

  24.07.2014 Klassinen

  Maailman suurin klassisen musiikin festivaali BBC Proms on alkanut Lontoossa. Yle Klassinen -digiradio lähettää kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia festivaalilta. Promien värikkään viimeisen illan, Last Night of the Proms, johtaa ensimmäistä kertaa suomalainen kapellimestari, Sakari Oramo. Konsertti kuullaan suorana sekä Yle Radio 1:ssä että Yle Klassisessa lauantaina 13.9. kello 21.25. Illan tunnelmia välittää paikan päällä musiikkitoimittaja Outi Paananen.

 • Romuorkesteri

  27.06.2014 Yle Teema

  Saako taitava muusikko minkä tahansa soimaan kauniisti? BBC:n kaksiosaisessa dokumentissa rakennetaan sinfoniaorkesterille soittimet romusta.

 • Prommerit ovat promenadikonserttien ydinyleisö

  07.09.2012 Klassinen

  Jonotus Promien perjantai-illan konserttiin Lontoon Royal Albert Hallin edustalla on täydessä käynnissä jo klo 11 aamupäivällä. Osa prommereista haluaa samalla varmistaa, että saa nimensä myös lauantain päätöskonsertin jonotuslistaan. Listaan voi kirjoittaa nimensä klo 16 alkaen ja jonoon pitää palata lauantaina klo 10 mennessä. Näin kenenkään ei tarvitse yöpyä Royal Albert Hallin edessä.

 • Promien Viimeinen ilta suorana lähetyksenä lauantaina 8.9. klo 21.25 - 00.40

  06.09.2012 Klassinen

  Ylen Inari Nuutero pakkasi laukkunsa ja lähti Lontooseen. BBC:n mittava promenadikonserttien sarja saa lauantaina karnevaalimaisen päätöksensä, kun innokkaat prommerit ilmapalloineen valtaavat Royal Albert Hallin.